Jump to content

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΘΗ

  • καταχωρήσεις
    72
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    4.021

Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι φούρνου

 

17506315_1677846132508193_742679980_n.jpg.b6209ea47bc38fb14a87ec6e7cb829d6.jpgΛαχανοντολμάδες νηστίσιμοι φούρνου! 1 μέτριο λάχανο 11\2 κούπα λάδι 1 καρότο τριμμενο 1 κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια 11\2 κούπα ρύζι νυχακι η Καρολίνα Αλάτι πιπέρι ανιθο μαιντανο 1\4 κγ πιπέρι καγιέν 1κγ πάπρικα 1\4 κούπας χυμό λεμονιού! Έχουμε καθαρίσει κ ζεματισει το λάχανο κ το έχουμε χωρίσει το κάθε φύλλο σε δυο τρία κομμάτια ανάλογα το μεγεθος.Βαζουμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμυδια τον ανιθο κ τον μαιντσνο κ τα σωταρουμε.Ριχνουμε το ρυζι το αλατι κ τα υπόλοιπα μπαχαρικά κ 1 κούπα νερό.Σκεπαζουμε κ σιγοβραζουμε για πέντε λεπτά.Κατεβαζουμε από την φωτιά.Σε ένα βαθύ σκεύος για φούρνο (γαστρα) στρώνουμε τα κομμάτια από τα σκληρά μέρη που αφαιρέσαμε από το λάχανο,παίρνουμε ένα ένα φύλλο λάχανο βάζουμε μέσα από ένα κουταλάκι γέμιση κ τα αραδιασμένα στο ταψί μας τον ένα πλάι στον άλλο,μόλις τελειώσουμε την διαδικασία ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι,κ 111\2 κούπα βραστό νερό,λίγο αλάτι από πάνω κ πιπέρι,σκεπάζουμε με ένα πιάτο κ τους βάζουμε στο φούρνο 1 ώρα περίπου 180 β ώσπου να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.Σερβιρουμε ζεστούς η κρύους με πασπαλισμενο κόκκινο πιπέρι!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×