Jump to content

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΘΗ

  • καταχωρήσεις
    72
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    5.723

Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι φούρνου

 

17506315_1677846132508193_742679980_n.jpg.b6209ea47bc38fb14a87ec6e7cb829d6.jpgΛαχανοντολμάδες νηστίσιμοι φούρνου! 1 μέτριο λάχανο 11\2 κούπα λάδι 1 καρότο τριμμενο 1 κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια 11\2 κούπα ρύζι νυχακι η Καρολίνα Αλάτι πιπέρι ανιθο μαιντανο 1\4 κγ πιπέρι καγιέν 1κγ πάπρικα 1\4 κούπας χυμό λεμονιού! Έχουμε καθαρίσει κ ζεματισει το λάχανο κ το έχουμε χωρίσει το κάθε φύλλο σε δυο τρία κομμάτια ανάλογα το μεγεθος.Βαζουμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμυδια τον ανιθο κ τον μαιντσνο κ τα σωταρουμε.Ριχνουμε το ρυζι το αλατι κ τα υπόλοιπα μπαχαρικά κ 1 κούπα νερό.Σκεπαζουμε κ σιγοβραζουμε για πέντε λεπτά.Κατεβαζουμε από την φωτιά.Σε ένα βαθύ σκεύος για φούρνο (γαστρα) στρώνουμε τα κομμάτια από τα σκληρά μέρη που αφαιρέσαμε από το λάχανο,παίρνουμε ένα ένα φύλλο λάχανο βάζουμε μέσα από ένα κουταλάκι γέμιση κ τα αραδιασμένα στο ταψί μας τον ένα πλάι στον άλλο,μόλις τελειώσουμε την διαδικασία ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι,κ 111\2 κούπα βραστό νερό,λίγο αλάτι από πάνω κ πιπέρι,σκεπάζουμε με ένα πιάτο κ τους βάζουμε στο φούρνο 1 ώρα περίπου 180 β ώσπου να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.Σερβιρουμε ζεστούς η κρύους με πασπαλισμενο κόκκινο πιπέρι!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...