Jump to content

ΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

  • καταχωρήσεις
    321
  • σχόλια
    3
  • εμφανίσεις
    39.581

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ

cook

89 εμφανίσεις

20526533_1868342990085235_96935343_n.jpg.ea6e97ec16dc6bf77edc2e76de066bd1.jpg20428089_1868378706748330_903390917_n.jpg.a62d12e6bb15163603f91449a1717be2.jpg20840375_1874916719427862_891312236_n.jpg.8b60bbc9ca20bde64dbd124d73fef2b8.jpg20863922_1874916336094567_172631350_n.jpg.841de58062c01befb484e48b36244115.jpg20864025_1874916322761235_930681172_n.jpg.ed286eabd7bd86b2a2001f4355150603.jpg20496122_1868378616748339_2098869283_n.jpg.93c1af002254a7f207751c649535307e.jpg20864642_1876733335912867_1642840822_n.thumb.jpg.84d3b8bcc295d96e9f4d77c6a85fed87.jpg20979483_1876733435912857_1006078706_n.jpg.72947c119b1e5e5eaf45b0c514c993ea.jpg

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ για ταψι 40αρη ΥΛΙΚΑ 1000 γρ αλευρι γ.ο.χ 800 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του.και τα 2 αλευρια τα ανακατευουμε μαζι και το κοσκινιζουμε 250 γρ μαγια 700 γρ ζαχαρη 1κγ αλατι 1κγ κακουλε 1 κγ μαστιχα κοπανισμενη Ξυσμα από 3 πορτοκαλια 1ποτηρι του νερου χυμο πορτοοκαλι 2 κς σπορελαιο 2κς υγρη βανιλια 5 αυγα 1κγ κανελα 200 γρ βουτυρο Ανθονερο Ασπραδι αυγου για επαλιψη 400 γρ ζαχαρη αχνη. 1 ζελατινη διαφανες Κορδελα Λουλουδια για στολισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια λεκανι δυαλιουμε την μαγια με το χλιερο γαλα.ριχνουμε τα αυγα το γλα τον χυμο,βανιλια λαδι,χυμο,κανελα,κακουλε και μαχλεπη.τα ανακατευουμε και μετα το αλευρι.το ζυμωνουμε να γινει μια σφυκτη ζυμη.περνουμε το βουτυρο και το ριχνουμε σιγα σιγα μεσα.το αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει.το ζυμωνουμε ελαφως και το βαζουμε μεσα στο ταψι με λαδοκολα.φουσκωνει καλα.το περναμε με κασπραδι και το ψηνουμε σε προθερμαμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 20 λεπτα.μετα αλλα 15 στους 1800 και αλλα 30 λεπτα στους 180 βαθμους σκεπασμενο με μια λαδοκολα.το αφηνουμε να κρειωσει και το πασπαλιζουμε με ανθονερο.του ριχνουμε την αχνη και το τυλιγουμε με την ζελατινη.το δενουμε με την κορδελα και το στολιζουμε με λουλουδια. Βοηθεια μας.

Δημιουργος Συνταγης
Τασία Μιχαηλιδου



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×