Jump to content

Οι συνταγες της Ρεας!

  • καταχωρήσεις
    222
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    15.466

Ηπειρωτικο Γαλοτυρι!

cook

271 εμφανίσεις

 

20915339_1633147123383238_5451508283964384915_n.jpg.d0ad31de573a3726e5c52767b2908f9f.jpg

21244613_1732424610385133_995296654_n.thumb.png.e71805ee5efcb996f47f86c153db95af.png21245182_1732424747051786_2013606942_n.png.b7fd5fc2dc1f84b83d4353b5bed4375a.png

Ηπειρωτικο Γαλοτυρι!
Υλικα
10 λιτρα προβειο γαλα
1 σουρωτηρι χειρος
1 τουλι
2 κουταλιες αλατι ημιχονδρο
1 ξυλινο βαρελι ειδικο για γαλοτυρι [ το λεγομενο ΤΑΛΑΡΟΣ]
Ξυλινη κουταλα για το ανακατεμα
1 μεγαλη κατσαρολα με χονδρο πατο μουσκεμενη απο την προηγουμενη μερα
Εκτελεση
Παιρνουμε την κατσαρολα στην οποια εχουμε βαλει νερο μεχρι τη μεση απο το βραδυ
Αφηνουμε περιπου 1 ποτηρι νερο απ αυτο που περιεχει η κατσαρολα και με το σουρωτηρι και το τουλι
απο πανω σουρωνουμε το γαλα
Αν δεν μας το χωραει η κατσαρολα το βραζουμε σε δυο μερη με την ιδια διαδικασια
Βαζουμε το γαλα στη φωτια και οταν αρχιζει να βραζει ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα συνεχως να μη μας τσικνωσει
Οταν δουμε και φουσκωσει αποσυρουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα
Οταν δημιουργηθει η λεγομενη πετσα το ανακατευουμε να θρυμματιστει
Παιρνουμε το ξυλινο ειδικο βαρελι το οποιο εχουμε γεμισει με νερο εδω και 20 μερες για να ρουπωσει που λεγανε οι παλιες νοικοκυρες [ δηλαδη να φουσκωσει το ξυλο και ετσι απο τις εσοχες του βαρελιου να μη μας φυγει το υλικο μας] και το εχουμε πλυνει πολυ καλα το τοποθετουμε σε δροσερο υπογειο και ριχνουμε το κρυο γαλα με το αλατι
Σκεπαζουμε με καθαρη πετσετα και το καπακι του βαρελιου
Την αλλη μερα με την ξυλινη κουταλα ανακατευουμε το γαλα που αρχιζει να πηζει να γινεται σαν γιαουρτι
Μετα απο 4 με 5 μερες που εχει πηξει[ καθε μερα θελει ανακατεμα] το αδειαζουμε σε δοχειο η πλαστικο η γυαλινο και το βαζουμε στο ψυγειο.Ειναι ενα δροσερο καταπληκτικο εδεσμα που συνοδευει τις σαλατες και το φαγητο μας

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ......Στο κατω μερος του βαρελιου υπαρχει μια μικρη οπη με ειδικο πωμα και χρησιμοποιειται για την εξαγωγη υγρων..δηλ καθε 2 ημερες πρεπει να ανοιγουμε το πωμα να βγουν τα υγρα που ....εχει κοψει......το γαλοτυρι μας..δεν πρεπει να μεινουν μεσα γιατι νερουλιαζει

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΡΕΑ



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×