Jump to content

ΝΑΝΤΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

  • καταχωρήσεις
    59
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    4.629

Cheesecake το αγαπημένο

cook

117 εμφανίσεις

19883761_1915496495333008_1039064235_n.jpg.760ec805ac6b5adad6a0f43b08511cab.jpg

Το αγαπημένο μου cheesecake Θερμίδες: 400 kcal Συστατικά 350 γρ μπισκότα digestive 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Για την κρέμα 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 550 γρ τυρί κρέμα 50 γρ ζάχαρη άχνη ξύσμα ενός λεμονιού Για την επικάλυψη 600 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή φρέσκα φρούτα Εκτέλεση Αρχικά φτιάχνουμε τη βάση μας. Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια τα μπισκότα προσθέτοντας το βούτυρο κάνοντας το μείγμα μας σαν βρεγμένη άμμο. Αδειάζουμε σε μία φόρμα, πιέζουμε καλά με τα χέρια μας και ψήνουμε για 8 λεπτά στους 180 ανάλογα με το φούρνο μας (μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς ). Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά καλά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός όλα τα υλικά μας (τελευταία ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος). Αδειάζουμε πάνω από την κρύα βάση μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Μπορούμε να αφήσουμε και όλη νύχτα στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα μας-στην περίπτωση αυτή αφού κρυώσει η κρέμα την σκεπάζουμε απαλά με μεμβράνη γιατί έχει την τάση να κάνει ρωγμές. Λίγο πριν σερβίρουμε ετοιμάζουμε την επικάλυψη (αραιώνοντας τη μαρμελάδα μας με 1-2 κουταλιές της σούπας νερό.) Καλύπτουμε καλά καλά και σερβίρουμε.



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...