Κεικ βυσσινο
Κεικ βυσσινο Υλικα Για το topping 680 κομποστα βυσσινο 95 γρ βιταμ 1/4 κπ καστανη ζαχαρη Για το κεικ 3 μεγαλα αυγα Μπεικιν παουντερ 1 φακελακι 1 πρεζα αλατι 95 γρ βιταμ 3/4 κπ καστανη ζαχαρη 1 βανιλινη 1 αμπουλα εκχύλισμα αμυγδαλο 1/2 κπ γαλα 1/2 κπ καλαμποκαλευρο 10 κ.σ. αλευρι γοχ Εκτελεση ( τα βυσσινα τα στραγγίζουμε τουλαχιστον για 1 ωρα πριν κανουμε το γλυκο μας ) ( επισης αλευροβουτηρονουμε μια 24σαρα φορμα κ την βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να ειμαστε ετοιμοι να στήσουμε το κεικ ) Σε μετρια φωτια βαζουμε ενα τηγανι με το βουτηρο κ την ζαχαρη κ ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη .προσθετουμε τα βυσσινα δυναμωνουμε την φωτια κ αφηνουμε να παρουν μια βράση . Αποσυρουμε απο την φωτια κ ξεχωριζουμε τα βυσσινα σε ενα αντικολλητικο χαρτι να κρυωσουν. Κραταμε το σιροπι κ μολις κρυωσουν τα βυσσινα κ τα τοποθετήσουμε στον πατο της φορμας το βραζουμε για 3 λεπτα κ μετα το ριχνουμε απο πανω τους . Μετα με το μιξερ χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρη μεχρι ν αφρατεψουν . Προσθετουμε τ αυγα κ το αρωμα αμυγδαλου κ ξαναχτυπαμε . Προσθετουμε το γαλα κ σιγα σιγα τα στερεα υλικα. (Σε ενα αλλο μπολ εχουμε ανακατεψει τ αλευρια το αλατι κ το μπεικιν .) Διχνουμε το ετοιμο μειγμα πανω απο τα βυσσινα κ ψηνουμε 35 με 40 λεπτα περιπου . Μολις βγάλουμε το κεικ απο τ φουρνο περιμένουμε 5 λεπτα μεχρι να ξεφορμαρουμε .οταν κρυώσει εντελως κόβουμε κομματια κ σερβίρουμε με παγωτο . Καλη απολαυση ! Τιπ. Τεριαζει τελεια με παγωτο καιμακι.
0 Σχόλια
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.