Jump to content
  • καταχωρήσεις
    88
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    5.197

Κεικ βυσσινο

cook

28 εμφανίσεις

21763680_1585546124871723_1520402915_n.thumb.jpg.26be54fdb9d39e3f5e453780e427bd4c.jpg

Κεικ βυσσινο Υλικα Για το topping 680 κομποστα βυσσινο 95 γρ βιταμ 1/4 κπ καστανη ζαχαρη Για το κεικ 3 μεγαλα αυγα Μπεικιν παουντερ 1 φακελακι 1 πρεζα αλατι 95 γρ βιταμ 3/4 κπ καστανη ζαχαρη 1 βανιλινη 1 αμπουλα εκχύλισμα αμυγδαλο 1/2 κπ γαλα 1/2 κπ καλαμποκαλευρο 10 κ.σ. αλευρι γοχ Εκτελεση ( τα βυσσινα τα στραγγίζουμε τουλαχιστον για 1 ωρα πριν κανουμε το γλυκο μας ) ( επισης αλευροβουτηρονουμε μια 24σαρα φορμα κ την βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να ειμαστε ετοιμοι να στήσουμε το κεικ ) Σε μετρια φωτια βαζουμε ενα τηγανι με το βουτηρο κ την ζαχαρη κ ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη .προσθετουμε τα βυσσινα δυναμωνουμε την φωτια κ αφηνουμε να παρουν μια βράση . Αποσυρουμε απο την φωτια κ ξεχωριζουμε τα βυσσινα σε ενα αντικολλητικο χαρτι να κρυωσουν. Κραταμε το σιροπι κ μολις κρυωσουν τα βυσσινα κ τα τοποθετήσουμε στον πατο της φορμας το βραζουμε για 3 λεπτα κ μετα το ριχνουμε απο πανω τους . Μετα με το μιξερ χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρη μεχρι ν αφρατεψουν . Προσθετουμε τ αυγα κ το αρωμα αμυγδαλου κ ξαναχτυπαμε . Προσθετουμε το γαλα κ σιγα σιγα τα στερεα υλικα. (Σε ενα αλλο μπολ εχουμε ανακατεψει τ αλευρια το αλατι κ το μπεικιν .) Διχνουμε το ετοιμο μειγμα πανω απο τα βυσσινα κ ψηνουμε 35 με 40 λεπτα περιπου . Μολις βγάλουμε το κεικ απο τ φουρνο περιμένουμε 5 λεπτα μεχρι να ξεφορμαρουμε .οταν κρυώσει εντελως κόβουμε κομματια κ σερβίρουμε με παγωτο . Καλη απολαυση ! Τιπ. Τεριαζει τελεια με παγωτο καιμακι.



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×