Σπιτικα λουκανικα!
Σπιτικα λουκανικα!
Υλικα
1 κιλο κιμας αναμεικτος χοιρινη σπαλα και ψαχνο προβειο
εντερα προβεια
Αλατι πιπερι μιγμα μπαχαρικων για κρεατα
παπρικα
ριγανη
σκορδο λιωμενο
1 ποτηρακι κρασι κοκκινο
1 μετταλικο χωνι
Προετοιμασια
Πλενουμε το εντερο και το κοβουμε σε 50 εκατοστα περιπου το καθενα
Παιρνουμε ενα τσιμπιδακι μαλλιων και τα γυρναμε να ερθει το μεσα εξω
Τα πλενουμε με ζεστο νερο τα τριβουμε καλα και τα βαζουμε 1 ωρα στο ξυδι
Τα ξαναπλενουμε πολυ καλα με ζεστο νερο και τα αφηνουμε να στραγγιξουν και μετα τα βαζουμε στο ψυγειο
Βαζουμε τον κιμα σε μπωλ και ριχνουμε τα μπαχαρικα και το σκορδο και το κρασι και τα βαζουμε στο ψυγειο σκεπασμενο
Εκτελεση
Την αλλη μερα παιρνουμε ενα μεταλλικο ανοξειδωτο χωνι περναμε απο κατω το εντερο και αρχιζουμε να γεμιζουμε πατωντας με το δαχτυλο μας και τραβωντασ λιγο λιγο πιεζοντας να γεμισει το εντερο εν το μεταξυ εχουμε κανει κομπο το κατω μερος του εντερου...δενουμε με κομματι σπαγγου ενδιαμεσα για να βγουν 2 και εξακολουθουμε το γεμισμα ...τελος δενουμε και το πανω μερος
Οταν τα γεμισουμε ολα τα κρεμαμε σε ενα σκοινι τεντωμενο και τα αφηνουμε εκει μεχρι να στεγνωσουν καλα μετα τα βαζουμε καταψυξη
0 Σχόλια
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.