Jump to content
  • καταχωρήσεις
    292
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    29.953

ΡΟΞΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΠΟΤΡΟΚΑΛΙ....!!

cook

33 εμφανίσεις

ΡΟΞΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΠΟΤΡΟΚΑΛΙ....!!

500 γρ.αλευρι που φουσκωνη μονο του 
1/2 κουπα χυμο πορτοκαλι
1/2 κουπα αραβοσιταιλεο
ξυσμα απο 1 ολοκληρο πορτοκαλι
1 φακ.ξερη μαγια
2 κ.σουπας κακαο
2 κ.γλυκου κανελα
1/2 κ.γλυκου γαρυφαλο
1/2 κ γλυκου αλατι
1/2 κουπα .καρυδι χονδροκοπανισμενο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

4 κουπες ζαχαρη
3 κουπες νερο
1 ξυλακι κανελα
σταγονες απο μισο λεμονι!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα μπολ μεγαλο βαζουμε το λαδι τον χυμο πορτοκαλιου,την μαγια το ξυσμα πορτοκαλιου και το αλατι!!χτυπαμε με το συρμα για 3 λεπτα 
Ριχνουμε το αλευρι σιγα σιγα ,ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη και ωραια ζυμη,.σκεπαζουμε για 30 λεπτα να ξεκουραστη η ζυμη μας!!!
παιρνουμε το 1/3 απο την ζυμη μας και το τοποθετουμε σε μπολ και προσθετουμε το κακαο,την κανελα,το γαριφαλο το καρυδι,ζυμωνουμε μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα!!

Αλειφουμε τον παγκο μας με λιγο αλευρι η με λιγο λαδι στρωνουμε την ασπρη ζυμη και ανοιγουμε φυλλο!!
Πλαθουμε μπαστουνια απο τη μαυρη ζυμι και την ,τοποθετουμε στην ακρη της ζυμης το μπαστουνι και τυλιγουμε!! κοβουμε το ρολο σε μικρα ρολακια σε μεγεθος ενος δαχτυλου!!τα τοποθετουμε σε ενα ταψι και πανω σε λαδοκολλα!!

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου.

Σε κατσαρολα βαζουμε τα υλικα για το σιροπι να βρασουν για 10 λεπτα
Σιροπιαζουμε βαζοντας λιγα λιγα μεσα στο σιροπι !!Κρυα ροξακια καυτο σιροπι, τουλαχιστο 5 λεπτα μεσα !!!

28870456_1889104961109353_6329296937823955953_n.jpg



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×