Jump to content

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  • καταχωρήσεις
    11
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    2.224

7η EΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition

cook

36 εμφανίσεις

867867.thumb.jpg.21430ef325778bc62d647c29b3e77f2a.jpg

Η καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας «χτυπά» δυνατά στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition στο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020

Η έκθεση που έγινε θεσμός ανανεώνει το ραντεβού της για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τόσο με τους επαγγελματίες του πιο premium κλάδου τροφίμων και ποτών όσο και με τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας και του fine food. Από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020 στο Helexpo Μαρούσι επιμένουμε… ελληνικά και δίνουμε τη σκυτάλη στην μεγαλύτερη προσπάθεια ανάδειξης των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων. Πλήρως ανανεωμένη και εμπλουτισμένη, η έκθεση αλλάζει τόπο συνάντησης αλλά παραμένει πιστή στα ελληνικά προϊόντα και στην ποιοτικότερη ανάδειξη τους μέσα από καινοτόμες προτάσεις και πλούσιες γαστρονομικές εκδηλώσεις.

Στην έκθεση σας περιμένουν:

  • Περισσότεροι από 350 Έλληνες παραγωγοί με σπάνια και ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης.
  • Tα πιστοποιημένα ελληνικά βιολογικά προϊόντα στη δική τους ξεχωριστή ενότητα «Bio Corner»
  • 27 Ιταλοί παραγωγοί από την Καλαβρία που παράγουν με αρχαίους Ελληνικούς σπόρους
  • Οι αγαπημένες σας ενότητες Μαγειρεύουμε Ελλάδα και Greek Dish Challenge (νέα ενότητα) με οικοδέσποινα την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και περισσότερους από 100 διακεκριμένους chef και bartender να παρουσιάζουν τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.
  • 10 Masterclass από επαγγελματίες sommelier και chef σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες: Τυρί & Κρασί/Αλλαντικά & Μπύρα/Αλίπαστα, Ελιές  & Συνοδευτικά Αποστάγματα/Μέλι & Βότανα
  • Η νέα ενότητα για το μέλι με τίτλο “Honey Bar” με επιλεγμένα μέλια και παράγωγα μελιού απο τους εκθέτες μας τα οποία παρουσιάζονται απο ειδικούς του είδους.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/1/2020
    10:00-11:00    ΕΝΑΡΞΗ. Η Εύα Παρακεντάκη μαζί με τον Chef Κωνσταντίνο Μπουγιούρη μαγειρεύουν ζωντανά για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
    11:00-11:45    Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένη Chef την Ξένια Μπουζαρίδου στο 1ο Greek Dish Challenge.
    11:45-12:00    Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει τις γαστρονομικές κοινότητες. 1η Γαστρονομική Κοινότητα το νησί της Σκιάθου
    12:00-13:00    Ο Executive Chef και καθηγητής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Chef Τσαπάρας Γέωργιος παραδίδει μαθήματα φαντασίας και δημιουργικότητας στην σκηνή Μαγειρεύουμε Ελλάδα.
    13:00-14:00    ΙΕΚ ΑΚΜΗ
    14:00-14:45    Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένο Chef τον Χάρη Νικολούζο στο 2ο Greek Dish Challenge.
    14:45-15:00    Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει την γαστρονομική κοινότητα Πηλίου.
    15:00-16:00    Ο Executive Chef Τσατσάκης Βασίλειος από τον Όμιλο Βουλγαράκη ορμόμενος από την κρητική του καταγωγή μας μυεί στα μυστικά της κρητικής δημιουργικής κουζίνας
    16:00-17:00    –
    17:00-18:00    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Εύα Παρακεντάκη και κορυφαίοι καλεσμένοι Chef από την Κρήτη δημιουργούν για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ ένα τραπέζι αγάπης αποκλειστικά με κρητικά προϊόντα και κρητικές συνταγές της Μεγαλόνησσου.
    18:00-19:00    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Εύα Παρακεντάκη και κορυφαίοι καλεσμένοι Chef από την Κρήτη δημιουργούν για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ ένα τραπέζι αγάπης αποκλειστικά με κρητικά προϊόντα και κρητικές συνταγές της Μεγαλόνησου.
    19:00-19:15    Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει την 3η Γαστρονομική Περιφέρεια από την λίμνη Κερκίνης.
    19:15-20:00    O Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού μας παρουσιάζει το Greek Cocktail Challenge με τον γνωστό Bartender Ιωάννη Πετρή από το TikkiBar.

     ΣΑΒΒΑΤΟ 25/1/2020
    ΩΡΑ  
    10:00-11:00    Το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο και η κα. Γεωργία Κουτσούκου για πρώτη φορά στην σκηνή του Μαγειρεύμε Ελλάδα μας παρουσιάζουν συνταγές και προιόντα από την Καλάβρια της Ιταλίας-Μεγάλη Ελλάδα.
    11:00-11:45    Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένο Chef τον Γιώργο Πουλόπουλο στο 1ο Greek Dish Challenge της ημέρας.
    11:45-12:00    Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει την γαστρονομική κοινότητα από το νησί της Αμοργού.
    12:00-13:00    Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Chef Αντώνιος Βαρσάμης θα μας μυήσουν στα προιόντα και τις συνταγές της Στερεάς Ελλάδας.
    13:00-14:00    Ο Executive Chef Μενάρδος Παναγιώτης από το M-eating της Μυκόνου μαζί με την γαστρονομική του παρέα Chef Γαλαβά Ιωάννη από το εστιατόριο Αρακλιά, Chef Γιγίνης Δημήτριος από το SeaSatin Άνδρος, Chef Πλυτάς Δημήτριος από το ΠεριΤήνος και Chef Λεονάρδος Ρούσσος από το εστιατόριο Λιλής μαζί με τον Pastry Chef Κουκιάσα Νίκο μαγειρεύουν δημιουργικές αλλά και ταυτόχρονα παραδοσιακές συνταγές απο τις Κυκλάδες.
    14:00-14:45    Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένο τον Chef Δημητριάδης Δημήτρης στο 2ο Greek Dish Challenge.
    14:45-15:00    Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει την γαστρονομική κοινότητα Νεμέα Κορίνθου.
    15:00-16:00    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πρέσβειρα της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ και ο Chef Κωνσταντίνος Μπουγιούρης δημιουργούν συνταγές από προϊόντα και παραγωγούς της έκθεσης.
    16:00-16:45    Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένο τον Chef Απέργη Ιάκωβο στο 3ο Greek Dish Challenge της ημέρας.
    16:45-17:00    Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει την γαστρονομική κοινότητα Ζαγόρι Πηλίου.
    17:00-18:00    Ο ανατρεπτικός Chef Ηλίας Σκουλάς μας παρουσιάζει τις νέες τάσεις του Street Food στην Ελλάδα.
    18:00-19:00    Ο διάσημος Pastry Chef και καθηγητής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Χρήστος Βέργανδος δημιουργεί για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ γλυκές απολαύσεις.
    19:00-19:15    Ο Mister GGG Γεώργιος Πίττας μας παρουσιάζει την γαστρονομική κοινότητα της Νήσου Ρόδου.
    19:15-20:00    O Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού μας παρουσιάζουν το 2ο Greek Cocktail Challenge με τον γνωστό Bartender Mίλτο Τσιρογιάννη.

    ΚΥΡΙΑΚΗ 26/1/2020
    ΩΡΑ    
    10:00-11:00    –
    11:00-11:45    Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένη την Executive Chef Μυρσίνη Λαμπράκη στο 1ο Greek Dish Challenge της ημέρας.
    11:45-12:00    Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει την γαστρονομική κοινότητα Νάουσας.
    12:00-13:00    Η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος και ο Pastry Chef Υποκαμισάς μας παρουσιάζουν γλυκές δημιουργίες πατώντας πάνω στην παράδοση.
    13:00-14:00    ΙΕΚ ΑΚΜΗ
    14:00-15:00    Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένο τον Executive Chef Mπαξεβάνη Ιωάννη στο 2ο Greek Dish Challenge της ημέρας.
    15:00-16:00  Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πρέσβειρα της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ και ο Chef Κωνσταντίνος Μπουγιούρης δημιουργούν συνταγές από προϊόντα και παραγωγούς της έκθεσης.
    16:00-18:00    Απονομή Βραβείων Γεύσης Εξποτροφ 2020
    18:00-18:15    Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει την γαστρονομική κοινότητα της Κέρκυρας.
    18:15 -19:00    Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένο τον Mixologist Mario Basso μας παρουσιάζει το 3ο Greek Cocktail Challenge.

    Η έκθεση αφορά τόσο τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και τους φίλους της γαστρονομίας. Οι επαγγελματίες των τροφίμων μπορούν να εισέλθουν είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα επαγγελματία επισκέπτη, είτε με την επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας ή της σφραγίδας της εταιρίας τους ενώ το καταναλωτικό κοινό πληρώνοντας εισιτήριο 5€ ανα άτομο.

    Υπάρχει η δυνατότητα σε συγκεκριμένους χώρους της έκθεσης να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας απευθείας από τους παραγωγούς που συμμετέχουν σε προνομιακές τιμές.

    Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24-26 Ιανουαρίου 2020 στο Helexpo Μαρούσι, Λεωφόρος Κηφισίας 39.

    Η έκθεση που έγινε θεσμός ανανεώνει το
    ραντεβού της για έβδομη συνεχόμενη χρονιά



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...