Jump to content

Σεμινάριο Τεχνολογίας Παγωτού (Aθήνα) 25-28/01/2021

122816579_201501064711336_4038954076649319087_o.thumb.jpg.2dbe50d0484dc0a4d632de426712235f.jpg

Ολοκληρωμένο Σεμινάριο Τεχνολογίας Παγωτού (Συνολικής διάρκειας 36 ωρών)  25-28/01/2021
Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια που χρειάζονται έτσι ώστε να ξεκινήσουν υπολογίζουν τις δικές τους συνταγές από το μηδέν σύμφωνα με τις παραμέτρους που ορίζει η τεχνολογία τροφίμων και παγωτού.
 
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:
  • Λευκά παγωτά Βάσης
  • Παγωτό Φρούτου
  • Παγωτό Σοκολάτας
  • Σορμπέ Σοκολάτας
  • Σορμπέ Φρούτων και Πραλίνας
  • Παγωτά με βάση τα Τυριά και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα Παγωτό με Αλκοόλ
  • Σορμπέ με Αλκοόλ Ομοιότητες και διάφορες ως προς το Ιταλικό και στο Γαλλικό παγωτό. (Σύγκριση παραμέτρων και ανάλυση φιλοσοφίας των δύο διαφορετικών "σχολείων")..
Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθεί σχολαστικά η τεχνολογία τών #Σακχάρων και οι λειτουργίκες τους ιδιότητες, η #Τεχνολογία των #Σταθεροποιητών_Γαλακτωματοποιητών και το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας μια Βάση (Neutro 5gr) ..
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο σεμινάριο ‘’Σεμινάριο Τεχνολογίας Παγωτού - Ice Cream Formulation” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23-26 Σεπτεμβρίου 2020 από την FnA Company.
Κεντρικός στόχος του σεμιναρίου ήταν όλοι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με την τεχνολογία του παγωτού, αλλά και να μάθουν να υπολογίζουν τη δική τους συνταγή από την αρχή, μέσα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πρώτων υλών.
Αξιόλογοι επαγγελματίες του χώρου έδωσαν το «παρών» στο σεμινάριο μαθαίνοντας για τις παραμέτρους της τεχνολογίας παγωτού, την τεχνολογία και την συνεισφορά των σακχάρων σε αυτό, καλύπτοντας πλήρως όλη την γκάμα της τεχνολογίας παγωτού.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών που πρέπει να λαμβάνει ένας επαγγελματίας από τις πρώτες ύλες, υπολογίζοντας τις δικές του συνταγές.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν σε ψηφιακή μορφή ένα πλήρως οργανωμένο υλικό, με τους συμμετέχοντες να έχουν στα χέρια τους παραδείγματα υπολογισμών και ένα booklet σημειώσεων που αναλύει λεπτομερών την τεχνολογία του παγωτού.
Στο τετραήμερο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες υπολόγισαν τις δικές τους συνταγές από το μηδέν παρουσιάζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ‘’ζήλο’’ για το πως προκύπτουν τα γραμμάρια αυτών των συνταγών, ενώ στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι λειτουργίες του λογισμικού FnA Method το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά.
Ευχαριστούμε την εταιρεία «Detonovo International» @detonovo_superfoods για τη χορηγία των γλυκαντικών, την «Media Planners» @mediaplanners για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις της εταιρίας τους και φυσικά όσους συμμετείχαν στο σεμινάριο.
 
Όλοι οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου λάβουν:
Ένα usb stick ένα πλήρως οργανωμένο υλικό
Ένα booklet θεωριάς τεχνολογίας παγωτού 70 σελίδων,
Όλες τις παραμέτρους για κάθε κατηγορία παγωτού ξεχωριστά, Υπολογιστικό Φύλλο εξέλ,
Παραδείγματα λυμένα βήμα προς βήμα για κάθε κατηγορία παγωτού
Κομπιουτερακί, Στυλό, Ντοσιέ Σημειώσεων, ποδιά Ζαχαροπλαστικής Αναλογικό διαθλασίμετρο 0-32brix
Ένα πλούσιο συνταγολόγιο προσαρμοσμένο και πλήρως λειτουργικό στις #Ανάγκες τους.
Περιλαμβάνεται Καφές και μεσημεριανό κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

FnA Company
Πληροφορίες : 6940204963


0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...