Jump to content

ΠΡΟΣΩΠΑ

  • καταχωρήσεις
    57
  • σχόλια
    7
  • εμφανίσεις
    8.541

Μαρία Καλεγιώργη

cook

861 εμφανίσεις

 
11720688_794541380663660_522627620_n.thu
 
Η Μαρία Καλεγιώργη μοιράστηκε  πολύ πρόθυμα μια συνταγή του μπλογκ της μαζί μας!  
Πρόκειται για μια τυρόπιτα. Για την πίτα της θείας Σούλας! Την συνταγή θα την βρείτε παρακάτω στο link παρακάτω. Φυσικά, η συνταγή συνοδεύεται από φωτογραφίες και λεπτομερείς οδηγίες. Δοκιμάστε την!
Στον διαδικτυακό χώρο του «Περί Ορέξεως» στο Verianet.gr φιλοξενείται σήμερα το fοοd blog «Θα σε κάνω Μαγείρισσα» (www.thasekanomagirisa.gr). Η ιδιοκτήτριά του, Μαρία Καλεγιώργη από την Θεσσαλονίκη έχει βάλει έναν σκοπό… να μας κάνει όλες μαγείρισσες! Και έχει επιδοθεί αποτελεσματικά σε αυτόν τον σκοπό! Στο μπλογκ της βρίσκει κανείς αρκετές συνταγές, εύκολες και πιο δύσκολες, και συμβουλές οι οποίες συνοδεύονται όλες από φωτογραφίες βήμα- βήμα, από απλές οδηγίες και σχόλια. Πώς εμπνεύστηκε το όνομα του μπλογκ; Πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπος ο τρόπος που το σκέφτηκε και μας το εξηγεί η ίδια στην συνέντευξή της! Ξεχώρισα, ακόμη, ιδιαίτερα και τον τρόπο που μου απάντησε στην ερώτηση «Τι σημαίνει για σένα Μαγειρεύω»! 
 
Διαβάζοντας κανείς την συνέντευξή της και βλέποντας τις φωτογραφίες, θα νιώσει πως η Μαρία είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Χαμογελαστό και πρόθυμο, φρέσκο και αληθινό! Μοιράζει τον καθημερινό της χρόνο ανάμεσα σε χρώματα, σχέδια και δημιουργίες! Γιατί; Γιατί η ασχολείται με την μόδα, το σχέδιο και με το μαγειρικό μπλογκ της φυσικά. Αναπόσπαστο, επίσης, κομμάτι της ζωής της είναι η γάτα της, η Σωσώ, που λατρεύει!
 
Ας γνωρίσουμε καλύτερα, λοιπόν, το food blog «Θα σε κάνω Μαγείρισσα» και την ιδιοκτήτριά του, την Μαρία Καλεγιώργη, σε μια συνέντευξη που, έτσι απρόσμενα, προσφέρει μια μικρή δόση αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας!
 
Ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία!
 
1. Λίγα λόγια για μένα: 
Ονομάζομαι Καλεγιώργη Μαρία και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας μου είναι από την Αμμουλιανή Χαλκιδικής και η μητέρα μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 2 χρόνια εγκαταστάθηκα με τον σύντροφό μου, στην ήσυχη Σουρωτή. Σπούδασα στο ΑΤΕΙ Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων στο Κιλκίς και τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι ως σχεδιάστρια στην εταιρία HELIOS ABEE στο Πλαγιάρι. Αγαπώ το σχέδιο, τη μουσική, τα ταξίδια και το καλό φαγητό!
2. Στην καθημερινότητά μου.. 
Η μέρα μου είναι γεμάτη! Πολύ γεμάτη! Ξύπνημα στις 6, δυνατό καφεδάκι και βουτιά στη δουλειά! Τα πρωινά θα με βρεις στο γραφειάκι μου στο εργοστάσιο, μπροστά στον υπολογιστή, να σχεδιάζω… ανάμεσα σε υφάσματα, χρωματολόγια και υλικά ! Τα απογεύματα σπίτι, να σχεδιάζω ρούχα για κάποιες άλλες εταιρίες, να κάνω δουλειές και να μαγειρεύω! 
 
3. Στον ελεύθερό μου χρόνο… 
Όταν έχω ελεύθερο χρόνο... και είναι σπάνιο φαινόμενο αυτό… πίστεψέ με! Θέλω να ξεφεύγω απ’ όλα και από όλους, με συντροφιά πάντα τον σύντροφο της ζωής  μου τα τελευταία 10 χρόνια. Μεγάλες βόλτες στην παραλία, μικρές αποδράσεις σε άγνωστους προορισμούς! Λατρεύω την φύση και τις ομορφιές της! Μου αρέσει να γνωρίζω άλλες κουλτούρες και να μαθαίνω για τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου! Ρουφάω το κάθε λεπτό, την κάθε εικόνα, την κάθε μυρωδιά… πολύτιμα εφόδια για την επιστροφή στην καθημερινότητά μου!
 
4. Όλα ξεκίνησαν.. 
Ένα βράδυ του Οκτωβρίου! Τελείως ξαφνικά και χωρίς πολύ σκέψη! Περνούσα μία πολύ δύσκολη επαγγελματική φάση στη ζωή μου, όπου όλα είχαν βαλτώσει… είχα πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο… κι όσο παράξενο και αν ακούγεται σε κάποιους αυτό… με πείραζε πολύ. Έπρεπε να βρω κάτι να κάνω άμεσα… διαφορετικά θα βυθιζόμουν σε κατάθλιψη… Κι εκεί που σε «έτρωγε» όλο αυτό… μου ήρθε η ιδέα του μπλογκ!
 
5. Το όνομα του μπλογκ… 
Εκείνο το βράδυ λοιπόν, είχα ανοιχτή την τηλεόραση να παίζει και χάζευα στον υπολογιστή… Σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω για να γεμίσω δημιουργικά τον χρόνο μου! Έχω αρκετούς γνωστούς που ασχολούνται με blog…δεν ήθελα να ασχοληθώ με την μόδα… Η δουλειά δεν είναι χόμπι για μένα… Την αγαπώ, νιώθω ευλογημένη που κάνω αυτό που σπούδασα, αλλά ως εκεί! Ήθελα ποικιλία! Μου αρέσει η ποικιλία! Τι είναι αυτό λοιπόν, που το κάνω κάθε μέρα, με χαλαρώνει, μου αρέσει πολύ και το αγαπούν και οι γύρω μου; Το μαγείρεμα! Πολλές φίλες μου κατά καιρούς μου ζητούσαν να τους μάθω να μαγειρεύουν! Αυτό θα κάνω λοιπόν! Θα τις μάθω να μαγειρεύουν! Κι εκείνη την στιγμή σκάει διαφήμιση στην τηλεόραση το «Θα σε κάνω βασίλισσα», αγαπημένη ταινία με τον αξέχαστο Θανάση Βέγγο! «Κι εγώ μαγείρισσα!!!» Αναφώνησα! Κι έτσι γεννήθηκε το blog και το όνομα αυτού… «Θα σε κάνω Μαγείρισσα!» Πόσο μάλλον όταν  μία Μαγείρισσα κρύβει μία Μαρία μέσα της! ;)
 
MNYPgm3l9C4Jk2DGdUeruBIS8RFpXtV0-QhRrikd
 
6. Μέσα από το μπλογκ… 
Αρχικά το μπλογκ λειτούργησε σαν ψυχοθεραπεία για μένα! Άρχισα και πάλι να παίρνω τα πάνω μου! Έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά, δημιουργώντας το λογότυπο, φτιάχνοντας συνταγές, φωτογραφίζοντας τα διάφορα στάδια και στήνοντας όλη την διαδικασία βήμα-βήμα! Σκοπός μου, να προσπαθήσω να μάθω σε όσους θέλουν, να μαγειρεύουν! Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε τα ξέρω όλα, προς Θεού! Λειτουργώ ακριβώς όπως και στο σπίτι μου! Μαγειρεύω τα φαγητά και τα γλυκά της καθημερινότητάς μου! Γράφω άρθρα με μικρά μυστικά και συμβουλές από τα βιώματά μου και όσα έχω διαβάσει ή διαβάζω κατά καιρούς. Στόχος μου είναι να γίνει ευρέως γνωστό το μπλογκ μου και να αυξηθούν οι αναγνώστες μου! Θέλω να μάθω σε όλους να μαγειρεύουν! Μπορούν!!! 
 
7. Πόση ώρα αφιερώνεται καθημερινά στο μπλογκ;
Μπορεί να μην έχω πάντα την δυνατότητα να ανεβάζω κάθε μέρα κι ένα καινούργιο ποστ… αλλά ασχολούμαι  σε καθημερινή βάση με αυτό 2 με 5 ώρες την ημέρα τουλάχιστον! Απαντάω σε όλες τις απορίες των αναγνωστών και «τρέχω» τις αναρτήσεις του μπλογκ σε πάνω από 30 ομάδες μαγειρικής στο facebook. Όπως καταλαβαίνετε αυτό χρειάζεται πολύ χρόνο! Κρατάω επαφές με πολλά μέλη των ομάδων . Ανταλλάσω πληροφορίες και απαντώ σε ερωτήσεις. Υπάρχουν Σαββατοκύριακα που μπορεί να αφιερώσω 10-12 ώρες, μαγειρεύοντας, στήνοντας τις συνταγές του μπλογκ και λύνοντας απορίες!
 
8. Οι γνώσεις μου για την μαγειρική προήλθαν…
Κυρίως από την μητέρα μου! Μεγάλωσα με μία μητέρα στην κουζίνα τις χρυσές δεκαετίες του ‘80 και ’90, όπου η μαγειρική ήταν στα φόρτε της! Τα βιβλία της κυρίας Βέφας Αλεξιάδου ήταν η «βίβλος» κάθε μαγείρισσας της εποχής! Μεγαλώνοντας, παρακολουθούσα εκπομπές, διάβαζα βιβλία και πειραματιζόμουν στην κουζίνα της μαμάς… φτάνοντας σήμερα, να μαγειρεύω στην δική μου κουζίνα!
 
9. Δεν μπορώ να αντισταθώ γευστικά…
Σε ό, τι έχει τυριά!!! Τα λατρεύω!!!
 
10. Το αγαπημένο μου φαγητό:
Τα ορφανά γεμιστά, συνοδευόμενα από φέτα, αγγουροντομάτα και ζεστό ψωμί!
 
11. Το αγαπημένο μου γλυκό:
Η πάστα φλώρα! Και όπως συνηθίζω να λέω… μία Πάστα Φλώρα δεν πρέπει να λείπει από μία τρελή-τρελή οικογένεια! 
 
12. Οι γεύσεις που αγαπάτε περισσότερο… 
Λατρεύω τα μπαχαρικά και τα αρώματά τους!!! Πρώτη θέση στην καρδιά και τον ουρανίσκο μου, έχει η ρίγανη! Την χρησιμοποιώ σχεδόν παντού! Επίσης αγαπώ πολύ την κανέλα!
 
13. Στην μαγειρική μου χρησιμοποιώ πολύ συχνά..
Λαχανικά και μυρωδικά! Κάνουν το φαγητό πιο νόστιμο!!!
 
14. Ποιο είδος μαγειρικής σας ελκύει περισσότερο; Από πού επηρεάζονται συνήθως τα φαγητά σας; 
Τα φαγητά που μαγειρεύω είναι κυρίως κλασικά και παραδοσιακά με προϊόντα και υλικά του τόπου μας! Μου αρέσει η Μεσογειακή κουζίνα και τα μαμαδίστικα φαγητά των παιδικών μου χρόνων!
 
15. Έχετε δημιουργήσει κάποιες δικές σας συνταγές; Θέλετε να μοιραστείτε κάποιες μαζί μας;
Κατά καιρούς, κάνω κι εγώ τα πειράματά μου! Άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι!  Νομίζω από τις αγαπημένες μου είναι το ελιόψωμο φόρμας! 
 
16. Όσον αφορά την μαγειρική/ζαχαροπλαστική θα ήθελα να μάθω περισσότερα για.. 
Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω διαφορετικές τεχνικές παρασκευής και ψησίματος!
 
17. Η αγάπη και η ενασχόλησή μου για την μαγειρική ξεκίνησε..
Από τα παιδικά μου χρόνια… φτιάχνοντας κεφτεδάκια από άμμο στη θάλασσα και κουλουράκια με την βοήθεια της μαμάς!
 
18. Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας ένα μυστικό σας για την μαγειρική;
Το συστατικό που είναι απαραίτητο και κάνει το πιο νόστιμο φαγητό απ’ όλα… είναι η αγάπη! Όταν φτιάχνεις κάτι με αγάπη, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στραβά! Στα φοιτητικά μου χρόνια, τα καλοκαίρια δούλευα κουζίνα στην καφετέρια ενός κάμπινγκ στην Χαλκιδική. Μια μέρα μου ζήτησε ο εργοδότης μου να του φτιάξω ένα τοστ… το κλασικό …ζαμπόν-κασέρι, ό, τι έφτιαχνα και για τους πελάτες καθημερινά! Όταν πήγα να μαζέψω το άδειο πιάτο πλέον… μου λέει «Δεν μπορώ να καταλάβω βρε παιδί μου… τι βάζεις και το δικό σου τοστ είναι το νοστιμότερο από  όλες τις άλλες που το φτιάχνουν!» «Αγάπη!» Του απάντησα τόσο αυθόρμητα εκείνη την ώρα και τόσο αληθινά! Μα τι διαφορετικό μπορείς να κάνεις σε ένα απλό τοστ;!
 
19. Πέρα από την κουζίνα, μου αρέσει να ασχολούμαι με… 
Με την φροντίδα της γάτας μου της Σωσώς! Που με «υιοθέτησε» από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου Σουρωτή! Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερος λάτρης της γάτας… Κι όμως από εκείνη την στιγμή κι έπειτα έγινε κάτι μαγικό!!! Πλέον είναι μέσα στην καρδιά μου! Μου κράτησε συντροφιά σε πολύ δύσκολες στιγμές και απασχόλησε το μυαλό  μου! Άλλη ψυχοθεραπεία κι αυτή!!! 
20. Η πρώτη μου επαφή με την κουζίνα ήταν όταν… 
Όπως ανέφερα και πιο πάνω, μεγάλωσα στην κουζίνα παρακολουθώντας την μητέρα μου και βοηθώντας την που και που. Η πρώτη φορά που προσπάθησα να κάνω μόνη μου κάτι, ήταν στο δημοτικό. Μας είχαν δώσει στο κατηχητικό -μια χρονιά είχα πάει όλη κι όλη – μια συνταγή για νηστίσιμο κέικ! Η ζύμη έγινε τόσο σφιχτή… που έγιναν ωραιότατα μπισκότα!!! Ευτυχώς «μ’ έκοβε» από μικρή!
 
21. Έχετε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις ή φεστιβάλ; Έχετε παρουσιαστεί σε κάποιο δημόσιο μέσο;
Είναι πολύ φρέσκο όλο αυτό! Το μπλογκ ξεκίνησε μέσα Οκτωβρίου! Η απήχηση που έχει σε τόσο μικρό διάστημα ήταν μια έκπληξη για μένα! Τους τελευταίους 2 μήνες ξεκίνησα μία συνεργασία με το seleo.gr έχοντας μόνιμη στήλη στο site με το όνομα του blog μου.  Κατά διαστήματα φιλοξενούμαι σε διάφορα site, όπως το athensgo.gr.  Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, κάθε μήνα, το περιοδικό «Στείλε την Συνταγή σου» φιλοξενεί μία από τις συνταγές του μπλογκ. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο ενεργή γίνεται και ανταποκρίνομαι με χαρά σε όποιο κάλεσμα προκύπτει! 
 
22. Ποια είναι η γνώμη σας για τους σεφ που μαγειρεύουν στην τηλεόραση; 
Το μαγείρεμα είναι μέρος της κουλτούρας μας! Είναι απαραίτητο να προβάλλεται σε ένα τόσο ισχυρό μέσο, όπως η τηλεόραση! Είναι σημαντικό να υπάρχουν εκπομπές μαγειρικής που δίνουν εύκολες, νόστιμες και γρήγορες ιδέες, σεβόμενες την τσέπη του μέσου καταναλωτή! Είναι δύσκολοι καιροί… και θα πρέπει να το σκεφτόμαστε και να το σεβόμαστε όλοι! Πόσο μάλλον όσοι εκτίθενται σε ένα τόσο δυνατό μέσο!
 
23. Ο/οι μάγειρας/-ες που παρακολουθώ πολύ,  ακούω και  εμπιστεύομαι και που θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά…
Αν και δεν παρακολουθώ πολύ τηλεόραση, έναν μάγειρα που ξεχωρίζω και αγαπώ ιδιαίτερα, είναι ο κύριος Βαγγέλης Δρίσκας. Απλός, κατανοητός και με φαντασία. Αγαπάει αυτό που κάνει και φαίνεται στον τρόπο που επικοινωνεί τις συνταγές που παρουσιάζει! Θα ήθελα πολύ να τον γνώριζα από κοντά και να μαγειρεύαμε παρέα!
 
24. Άμα σας δινόταν η ευκαιρία να εξελιχθείτε παραπάνω σε αυτόν τον γαστρονομικό τομέα, με ποιον τρόπο θα θέλατε να εξελιχθείτε; 
Πολλά πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν με λέξεις και εικόνες… είναι γεγονός! Πολλοί από τους αναγνώστες μου έχουν μικρές αστοχίες στις συνταγές, παρ’ όλη την ανάλυση. Θα μου άρεζε λοιπόν να συναντάω από κοντά τους ανθρώπους αυτούς και να μαγειρεύουμε παρέα! Να τους δείξω τελικά, ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να μαγειρεύουν! 
 
25. Foodblogs υπάρχουν πολλά... Γιατί κάποιος να επιλέξει το δικό σας; Τι είναι αυτό που κάνει το δικό σας μπλογκ να ξεχωρίζει από τα άλλα και μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών;
Αυτό που κάνει το μπλογκ μου να ξεχωρίζει από τα άλλα, πιστεύω πως είναι ο τρόπος γραφής των συνταγών και η αναλυτική τους παρουσίαση! Προσπαθώ να γίνω όσο πιο κατανοητή γίνεται, προσεγγίζοντας με χιούμορ τον αναγνώστη! Θέλω να έχει την αίσθηση ότι είμαι στην κουζίνα του και μαγειρεύουμε παρέα!
 
 
GXb6QYspJx8yZR37BKUukDSlH0TiLe9P-Lj8EGrz
 
26. «Μαγειρεύω» τι περικλείει για εσάς αυτό το ρήμα;
Η  λέξη μαγειρεύω για μένα περικλείει  9 ρήματα! Όσα και τα γράμματά της!
Μοιράζομαι
Αγαπώ
Γεύομαι
Επιλέγω
Ικανοποιώ
Ρέγομαι
Εκτελώ
Υπολογίζω
Ωφελώ
27. Το μότο που συνοδεύει την ζωή σας..
Ο τολμών νικά!
 
28. Το μότο σας για την μαγειρική…
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!
 
Η Μαρία Καλεγιώργη μοιράστηκε  πολύ πρόθυμα μια συνταγή του μπλογκ της μαζί μας!  
Πρόκειται για μια τυρόπιτα. Για την πίτα της θείας Σούλας! Την συνταγή θα την βρείτε παρακάτω στο link παρακάτω. Φυσικά, η συνταγή συνοδεύεται από φωτογραφίες και λεπτομερείς οδηγίες. Δοκιμάστε την!
 
EMAIL


0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...