Jump to content
  • καταχωρήσεις
    19
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    3.007

Χταπόδι κρασάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια και άρωμα πορτοκάλι

IMG_4988.thumb.JPG.27411c411b96852dce72c

 

 100γρ χταπόδι κρασάτο

2 κρεμμύδια λευκά

Ξερό λεμονόχορτο

Ξερό δυόσμο

40ml Κονιάκ

10ml  πορτοκάλι λικερ

1κ.γ χαρουπόμελο

Φύλλα φρ ρίγανης 

Για το κρασάτο χταπόδι

1 χταπόδι

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Φύλλα δάφνης

Πιπέρι κόκκους

1κ.σ sweet chilly

Σε μία γάστρα προσθέτουμε όλα τα υλικά του χταποδιού μαζί, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο φούρνο 160 βαθμούς περίπου μια ώρα μέχρι να μαλακώσει.

Κόβουμε τα κρεμμύδια εμενσέ ( στην μέση και μετά φέτες). Χρησιμοποιούμε βούτυρο κλαριφιέ,  ανατρέξτε στην σελίδα ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΑ / http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%bb%ce%bf%ce%b9%cf%80%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-/voytyro-klarifie/

Προσθέτουμε βούτυρο και σε μέτρια φωτιά τα μαραίνουμε. Όταν φύγει η οξύτητα τους τα σβήνουμε με κονιάκ σε 1 λεπτό μετά προσθέτουμε το λικέρ και ξανά ένα λεπτό μετά προσθέτουμε το χαρουπόμελο.

Αφού μαγειρευτεί το χταπόδι το περνάμε από σχάρα η ένα ελαφρύ σοτάρισμα.

Στήνετε το πιάτο σύμφωνα με την φωτογραφία του.

 

 



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...