Jump to content

Πίνακας κατάταξης


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 18/08/2015 in all areas

  1. 1 point
    ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ χωρις φυλλο (με πρασινα κολοκυθάκια) Υλικα— 4 μεγαλα κολοκυθακια τριμμενα— 1 /2 ματσακι ανιθο— 10 φυλλα φρεσκο δυοσμο— 1 αυγο και 2 ασπραδια— 3 κ.σ. ελαιολαδο 1 1 /2 κουπα φαρινα ολικης— 1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο— αλατι πιπερι— 150 γρ τυρι φετα (η οποιο αλλο τυρακι θελετε) Εκτελεση— τριβετε τα κολοκυθακια στον τριφτη (στο χοντρο μερος) και τα στιβεται καλα να φυγει ολο το υγρο. Σε ενα μπωλ ανακατευεται καλα ολα τα υλικα και βαζετε το μειγμα σε ελαφρα λαδομενο ταψι. Ψηνεται στους 160 για 1 ωρα περιπου ως να παρει ωραιο χρωμα. .....................καλη σας απολαυση.................. Δημιουργός Συνταγής Μαρία Κούρτη
  2. 1 point
    Πιτακια αλλιωτικα........με ανιθο κρεμμυδακι τυρι....τελεια και γρηγορη συνταγη χωρις καθολου λαδι ΥΛΙΚΑ— 1 /2 πακετο σιμιγδαλι χοντρο— 3 κ.σ. καλαμποκαλευρο— 1 φακελακι ξηρη μαγια— 1 /2 κ.γλ αλατι— λιγο πιπερι— 2 κ.σ. ανιθο ψιλοκομμενο— 2 κ.σ. φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο— 1 αυγο— λιγη φετα η οποιο αλλο τυρακι προτοιματε— 1 κουπα χλιαρο νερο ΕΚΤΕΛΕΣΗ— στο χλιαρο νερο διαλυουμε την μαγια και βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο το τυρι. Πρεπει να γινει ενας πυχτος χυλος (αν χρειαστει βαλτε νερακι) . Μοιραζουμε το μειγμα σε φορμακια για καπ κεικς και στη μεση βυθιζουμε απο 1 μικρο κομματακι τυρι Ψηνουμε αερα στους 160 εως να παρουν ωραιο χρωμα.. Αν σας αρεσει η σπανακοπιτα θα τα λατρεψετε γιατι η γευση τους στη θυμιζει... .................Καλη σας απολαυση......... . Δημιουργός Συνταγής Μαρία Κούρτη
  3. 1 point
    ΜΕΡΕΝΤΑ Νο2 ΥΛΙΚΑ— 3 κ.σ.κακαο σκονη— 6 κ.σ.γαλα εβαπορε λαιτ— 20 σταγονες υγρη στεβια σε ενα μπολ ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι.Αν χρειαστει προσθετουμε κακαο η εβαπορε εως να παρει την τελεια απαλη υφη που εχει η μερεντα....Ειναι απλα ΘΕΙΚΗ...!!!!! Δημιουργός Συνταγής Μαρία Κούρτη
  4. 1 point
    ΤΑΡΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ— ΛΕΜΟΝΙ ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ — 250γρ νυφαδες βρωμης αλεσμενες στο μουλτι— 3 κ.σ. κακαο— 3 κ.σ. γλυκαντικο— 1 κ.γλ.κανελα— 1/2 κ.γλ γαριφαλο τριμμενο 3 κ.σ. λαδι— 100 γρ νερο ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ— 500γρ γιαουρτι 2%— ξυσμα και χυμο απο 1 μεγαλο λεμονι— 1 κουπα γαλα 0%— 1/2 κουπα γλυκαντικο— 1κ.γλ σκονη ζελατινης ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΑΣΗΣ— Βραζουμε το νερο και προσθετουμε το λαδι— γλυκαντικο— κανελα— γαριφαλο— κακαο. Ανακατευουμε πολυ καλα και τελος βαζουμε την αλεσμενη βρωμη. Με αυτο το ζυμαρακι ντυνουμε την ταρτιερα βαση και πλαινα. Ψηνουμε για 10 λεπτα 200 αερα και αφηνουμε να κρυωση. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ— Σε 2 κ.σ. κρυο νερο ανακατευουμε την σκονη ζελατινης.Ζεστενουμε πολυ το γαλα και ριχνιυμε το μειγμα ζελατινης ανακατευοντας πολυ καλα. Σε ενα μπωλ βαζουμε γιαουρτι— ξυσμα κ χυμοβλεμονι— γλυκαντικο και το μειγμα γαλα ζελατινη Ανακατευουμε με συρμα να αφρατεψει και το αδειαζουνε στην ψημενη βαση της ταρτας. Βαζουμε στο ψυγειο και σε 2— 3 ωρες ειναι ετοιμο!!! ................ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ..... Δημιουργός Συνταγής Μαρία Κούρτη
  5. 1 point
    ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ Το αγαπημενο φαγητο της κορης μου!! ΥΛΙΚΑ - 1 κιλο κιμας απαχος μοσχαρ. - 2 σκελιδες σκορδο - 1 τριμμενο κρεμμυδι - 1 αβγο - 1 1\2 κ.γλ. κυμινο - 1 ντοματα τριμμενη - 2 κ.σ. νυφαδες βρωμης - αλατι - πιπερι ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΤΣΑς - 1 συσκευασια συμπικν.χυμο ντοματας - 1\2 κ.γλ κυμινο αλατι-πιπερι - 2 κ.σ. ελαιολαδο Ζυμωνουμε τον κιμα με ολα τα υλικα του πλαθουμε και ψηνουμε στο γκριλ τα σουτζουκακια μας. Βραζουμε την σαλτσα μας για 5 λεπτα και μετα βαζουμε μεσα τα ψημενα σουτζουκακια να βρασουν στη σαλτσα αλλα 5 λεπτα (προσθετουμε λιγο νερακι αν χρειαστει) Σερβιρουμε με ρυζι μπασματι και..... ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!!!!! Δημιουργός Συνταγής Μαρία Κούρτη
×
×
  • Create New...