Jump to content

Πίνακας κατάταξης


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 13/09/2015 in Καταχωρήσεις Μπλογκ

  1. 1 point
    Σαλιγκαρια της γιαγιας Εχω κανει ολη τη διαδικασια του καθαρισματος αναμονης ξανακαθατισματος σαλιγκαριων..πρωτο βρασιμο και πεταμα...και αρχιζουμε το κανονικο μαγειρεμα..φτιαχνω σαλτσα pumaro πελτε και φυσικη τοματα λιγη ζαχαρη αλατι πιπερι μπαχαρι κανελλα και μπολικα κρεμμυδια...τσιγγαριζω με λιγη ζαχαρη...σβηνω με μια κουταλια μικρη κρασι γλυκο..και προσθετω νερο...αφηνω να βρασει η σαλτσα κανα 10λεπτο *και προσθετω τα σαλιγκαρια..και αφηνω καμμια ωρα..αλλα να εχει μεινει λιγη σαλτσα για βουτες χαχαχα καλη επιτυχια Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  2. 1 point
    Δροσερή κοτοσαλάτα!! (3 κομματια στήθος κοτόπουλου το οποίο το βράζω!.1 αγγούρι κομμένο κυβάκια 2 καρότα τριμμένα 1κονσέρβα μανιτάρια κομμένα κομματάκια ψιλά(αφού τα έχω τσιγαρίσει λιγάκι)2 αυγά βραστά 1 πιπεριά κέρατο μικρά κομματάκια και λίγη πράσινη πιπεριά επίσης μικρά κομμάτια και 1 βάζο μαγιονέζα και 2-3 κουτ.σούπας κέτσαπ για να γίνει πιο γλυκιά και ροζ!και από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα-τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει!!καλή σας όρεξη!! Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  3. 1 point
    ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες1 κιλό χοιρινό σε μπουκίτσες2 μεγάλες ντομάτες3 πιπεριές πράσινες3 πιπεριές Φλωρίνης3 καρότα1 κονσέρβα μανιτάριαμουστάρδαμισή συσκευασία ντοματοχυμόμέλιαλάτι πιπέριρίγανημέλιελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗΜαρινάρουμε το κρέας με ελαιόλαδο,μουστάρδα,μέλι,αλάτι ,πιπέρι,ρίγανη.Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα λαχανικά μας.Προσθέτουμε κι εδώ αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.Τρίβουμε στο μούλτι τις ντομάτες μας.Τοποθετούμε το κρέας και τα λαχανικά σε γάστρα,ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το ντοματοχυμό μαζί με την τριμμένη ντομάτα.Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση περίπου του φαγητού,κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στη μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου μας.εβαλα κ τυρι στο τελος Δημιουργός Συνταγής Έφη Μπαξεβάνη
  4. 1 point
    τυροπιτακια συνταγη 2κουταλιες της σουπας φυτινη ενα γιαουρτι αγελαδιτσα λιγο αλατι και αλευρι οσο παρει Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  5. 1 point
    Φυστικια φρεσκα Πως τα φτιαχνουμε ψητα Τα βαζουμε σε νερο καμμια ωρα να μαλακωσουν για να ανοιξουμε τα κλειστα και να ετοιμασουμε για ψησιμο..τα στραγγιζουμε..βαζουμε αλατι χοντρο και ξινο..η λεμονι αν δεν εχουμε ξινο...βαζουμε σε λαμαρινα με λαδοκολλα και ψηνουμε κανα διωρο και πιο λιγο αλλα τα ανακατευουμε συνεχεια με ξυλινη κουταλα..μολις ειναι ετοιμα και εχουν παρει χρωμα..βγαζουμε σκεπαζουμε με πετσετα..αφηνουμε να κρυωσουν καλα...και τοποθετουμε σε μια μαξιλαροθηκη μετα σε ταπερ και ψυγειο...διατηρουνται παρα πολυ καιρο ολοφρεσκα Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  6. 1 point
    Μπισκοτογλυκο Μπισκοτα παπαδοπουλου ολικης 2 κρεμες γιωτης βανιλλια 2κρεμες γιωτης σοκολατα ενα κουτι σαντιγυ ερμολ η 2 φακελακια σαντιγυ τρουφα τριμμενη Βρεχω τα μπισκοτα με λιγο γαλα στο οποιο εχω ριξει λιγο κονιακ φτθαχω μια στρωση βαζω τις κρεμες γιωτης οπως λεει η συσκευασια απλα εγω βαζω καστανη ζαχαρη αλλη μια στρωση μπισκοτα τις κρεμες σοκολατας παλι οπ ς λεει η συσκευσια..και μετα τη σαντιγυ μας και τελειωνω με τρουφα σοκολατας. Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  7. 1 point
    Τριμμενο μπισκοτο ορεο και φουντουκια και λιγο βιταμ..και κανουμε τη βαση..απλωνω λιγη μαρμελαδα φραουλα..μετα φτιαχνω μια κρεμα γιωτης σοκολατα οπως γραφει η συσκευασια..μετα φτιαχνω καρδουλες με κουπ κατ με τρουφα κομματακια φραουλας (εχω ηδη φτιαξει ζελε φραουλα και τον εχω στο ψυγειο να πηξει λιγο δηλ.στη μεση του πηξιματος)και το ριχνω σιγα σιγα απο πανω..βαζω στο ψυγειο και αφηνω να παγωσει εντελως Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  8. 1 point
    2πακετα λαζανια η λιγκουινι βραζουμε στραγγιζουμε δεν πλενουμε..κραταμε λιγο ζουμι απο τα λαζανια που εβρασαν και φτιαχνω μια σαλτσα με pumaro αλατι πιπερι ..εχω κοψει τετραγωνα κομματακια ζαμπον η γαλοπουλα η μπεικον..και βαζω μια στρωση λαζανια..ζαμπον..τη σαλτσα..τυρια μαλακα τριμμενα..τα υπολοιπα λαζανια..ριχνω 2κρεμες γαλακτος η μια κρεμα γαλακτος και ενα κουτι γαλα..και παλι τρξμμενα τυρια..ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να παρουν χρωμα και να πιει τα πολλα υγρα Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  9. 1 point
    2 πακετα τορτελινια τυριων ενα φλυτζανι κομμενο λαχανο ενα φλυτζανι κομμενο μαρουλι προαιρετικα μανιταρια και μπεικον ψιλοκομμενα και περασμενα απο αντηκολ.τηγ.αγγουρακι κομμενο κατοτο τριμμενο καπαρη τζενταρ κομματακια καπνιστο κομματακια εμενταλ κομματακια μαγιονεζα και λιγη κετσαπ να γινει ροζ κα να γλυκανει η μαγιονεζα ανακατευουμε και ριχνουμε και λιγη τριμμενη παρμεζανα Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  10. 1 point
    Σαλατα μαυροματικα Βραζω τα μαυροματικα..πεταω το πρωτο χερι..και τα βραζω παλι και στο δευτερο χερι βαζω λιγο αλατι και ενα κομματι πορτοκαλι!!!στη χυτρα 10 το πολυ!!!τα βαζω σε μια πιατελα..ελαιολαδο λευκο πιπερι ανηθο κρεμμυδακι τοματα ροκα μαρουλι ψιλοκομμενα!!!! Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  11. 1 point
    Χταπόδι στη γάστρα με πατάτες Ένα χταπόδι 10πατάτες 1pumaro μικρό 1κανέλλα ξύλο 2 σκελίδες σκόρδο Αλάτι μόνο στις πατάτες μια κουταλιά σούπας Πιπέρι μισή κουταλιά 1μπαχάρι 1ποτήρι του νερού νερό Όχι παραπάνω γιατί βγάζει το χταπόδι Κλείνω τη γάστρα με το καπάκι αφήνω μια ώρα και μετά βγάζω το καπάκι και αφήνω να πιει το υπόλοιπο ζουμάκι!!! 1 1/2 ώρα ψήσιμο Σημείωση.το χταπόδι δεν το βράζω!! Το χταπόδι είναι 11/2 κιλό.βγαινει 4 μεριδες Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  12. 1 point
    Σπιτικός γύρος της Έφης ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες 500γρμ πανσέτα 1κ.γ μέλι 1 κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι πιπέρι ρίγανη 1κ.σ σκόνη μουστάρδας 1κ.σ γλυκιά πάπρικα 1κ.σ κύμινο 1κ.σ μπαχάρι 1 φλ.ελληνικού καφέ ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψιλοκόβουμε την πανσέτα σε λεπτές λωρίδες.Στο μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι,τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο κόβοντας και ανακατεύοντας τα μαζί. Μαρινάρουμε το κρέας και το αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Ζεσταίνουμε καλά ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το κρέας,χωρίς καθόλου λάδι.Αφήνουμε να βγει το λίπος και πάρουν ελάχιστο χρώμα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και πίτες για σουβλάκια. Δημιουργός Συνταγής Έφη Μπαξεβάνη
×
×
  • Create New...