Jump to content

Πίνακας κατάταξης


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 23/06/2015 in all areas

  1. 2 points
    Το ονομα μου ειναι Ευαγγελια ειμαι απο Aθηνα.και μενω πολλα χρονια ανώ Γλυφαδα ειμαι παντρεμενη και έχω 2υπεροχες κόρες αυτός είναι και ο λογος που σταμάτησα να δουλεύω μετα απο αρκέτα χρονία γιατι ήθελα να μεγαλωσω τα παιδάκια μου μονη μου.έτσι ασχολήθηκα με τη μαγειρική παραπανω αν και μαγειρευω πόλλα πόλλα χρονία..λόγω λατρείας.η δουλεια μ η κανονική έχει να κανει με παραθεραπευτικα "fhysiotherapist'' και μακιγιαζ "'make up artist''...έτσι και τονομα "'ζωγραφιές μαγειρικής'' οπώς και στη δουλεια μου έτσι και στη μαγειρική μαρεσει να δημιουργώ και να βλέπω ανθρώπους να χαμογελανε και να δημιουργειται στο προσωπο τους ένας θαυμασμός.Εχω μια ομαδα μαγειρικης στο fc με το ονομα ζωγραφιές μαγειρικής. EMAIL Tiest1973@yahoo.com
  2. 2 points
    ΑΡΝΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ!!!!!!! Τι να πει κάνεις για αυτό το φαγητό? Είναι απλά τέλειο!!!!!!!!!!!! ΥΛΙΚΑ 1,5 κιλό αρνί σε κομμάτια 7 πατάτες Αλάτι , πιπέρι Χυμό από 1 λεμόνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένω κ βάζω το κρέας στην γάστρα. Καθαρίζω κ κόβω τις πατάτες κ βάζω ενδιάμεσα από τα κομμάτια του κρέατος. Ρίχνω χοντρό αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. 1 λίτρο νερό κ στο φούρνο στους 220 βαθμους στον αερα. Σε μια ώρα είναι έτοιμο. Ανοίγω το καπάκι κ αφήνω 10' να παρει χρωμα βαζοντας στο γκριλ την κουζινα. Καλη ορεξη! ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ RAFAELA
  3. 2 points
    Δροσερή κοτοσαλάτα!! (3 κομματια στήθος κοτόπουλου το οποίο το βράζω!.1 αγγούρι κομμένο κυβάκια 2 καρότα τριμμένα 1κονσέρβα μανιτάρια κομμένα κομματάκια ψιλά(αφού τα έχω τσιγαρίσει λιγάκι)2 αυγά βραστά 1 πιπεριά κέρατο μικρά κομματάκια και λίγη πράσινη πιπεριά επίσης μικρά κομμάτια και 1 βάζο μαγιονέζα και 2-3 κουτ.σούπας κέτσαπ για να γίνει πιο γλυκιά και ροζ!και από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα-τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει!!καλή σας όρεξη!! Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  4. 2 points
    Μπραβο Εφη! Καταπληκτικο, το εκανα στα παιδια και ξετρελαθηκαν! Ουαου! Ο δε συζυγος εφαγε 2 πιατα..τελειο μονο αυτο εχω να πω
  5. 2 points
    τυροπιτακια συνταγη 2κουταλιες της σουπας φυτινη ενα γιαουρτι αγελαδιτσα λιγο αλατι και αλευρι οσο παρει Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  6. 2 points
    Τριμμενο μπισκοτο ορεο και φουντουκια και λιγο βιταμ..και κανουμε τη βαση..απλωνω λιγη μαρμελαδα φραουλα..μετα φτιαχνω μια κρεμα γιωτης σοκολατα οπως γραφει η συσκευασια..μετα φτιαχνω καρδουλες με κουπ κατ με τρουφα κομματακια φραουλας (εχω ηδη φτιαξει ζελε φραουλα και τον εχω στο ψυγειο να πηξει λιγο δηλ.στη μεση του πηξιματος)και το ριχνω σιγα σιγα απο πανω..βαζω στο ψυγειο και αφηνω να παγωσει εντελως Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  7. 2 points
    2 πακετα τορτελινια τυριων ενα φλυτζανι κομμενο λαχανο ενα φλυτζανι κομμενο μαρουλι προαιρετικα μανιταρια και μπεικον ψιλοκομμενα και περασμενα απο αντηκολ.τηγ.αγγουρακι κομμενο κατοτο τριμμενο καπαρη τζενταρ κομματακια καπνιστο κομματακια εμενταλ κομματακια μαγιονεζα και λιγη κετσαπ να γινει ροζ κα να γλυκανει η μαγιονεζα ανακατευουμε και ριχνουμε και λιγη τριμμενη παρμεζανα Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  8. 2 points
    Σαλατα μαυροματικα Βραζω τα μαυροματικα..πεταω το πρωτο χερι..και τα βραζω παλι και στο δευτερο χερι βαζω λιγο αλατι και ενα κομματι πορτοκαλι!!!στη χυτρα 10 το πολυ!!!τα βαζω σε μια πιατελα..ελαιολαδο λευκο πιπερι ανηθο κρεμμυδακι τοματα ροκα μαρουλι ψιλοκομμενα!!!! Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  9. 2 points
    Πολύ ωραία χρώματα ……αυτό σημαίνει επιτυχία!!!!!!!!!!!!!
  10. 2 points
    Η Έφη Μπαξεβάνη,καθηγήτρια Αγγλικής,γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.Παντρεμένη με το Νίκο,μοιράζουν απλόχερα την αγάπη και το χρόνο τους στον 17 μηνών γιο τους,Δημήτρη.Η Έφη πρόσφατα ανακάλυψε όμως και μια νέα αγάπη ένα νέο ταλέντο - τη μαγειρική.Τα πιάτα της ευφάνταστα και πρωτότυπα,έχουν νέες ιδέες να προτείνουν στις γνωστές, παραδοσιακές συνταγές.Η Έφη επίσης διαχειρίζεται την ομάδα <Μαγειρεύουμε με μεράκι> στο facebook,όπου η ίδια και τα μέλη της ομάδας μοιράζονται καθημερινά συνταγές και μαγειρικές εμπειρίες. EMAILeffie.baxevani@yahoo.com ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK https://www.facebook.com/groups/1126510527364818/
  11. 2 points
    Συστατικά 1 λίτρο νερό1 λίτρο ζωμό ψαριού2 κιλά πετρόψαρα250γρ οστρακοειδή260ml ελαιόλαδο2 φύλλα δάφνης1 ντομάτα φρέσκια1τεμ κρεμμύδι κόκκινο2τεμ κρεμμυδάκια φρ4 σκελ σκόρδο αφαιρώντας τον βλαστό στο εσωτερικό κάθε μιας.½ κ.γ πουρέ σκόρδου4babe καρότα κομμένα emense½ σελινόριζα κομμένη μπρινουάζ3κλαδάκια σέλερι2τεμ πιπεριές φλωρίνης2 κολοκυθάκια2πατάτες κομμένες σε κύβους μεγάλους1 μικρή γλυκοπατάτα κομμένη μπρινουάζ1ματσάκι σχοινόπρασο200γρ γογγύλι μπρινουάζ60-80 γρ φρ. Δυόσμο ψιλοκομμένο1κ.γ πάστα σαφραν1 λεμόνι χυμό1,1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά60ml oyster sauce2κ.γ κόκκινους και πράσινους πιπερόκοκους½ κ/γ μπούκοβοΑλάτι, πιπέρι, κουρκούμι σκόνη.εκτέλεση Βράζουμε τα λαχανικά στο υγρό (νερό και ζωμό)μαζί και το σχινόπρασο και το αλατοπιπερόνουμε.Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, τοποθετούμε τα ψάρια αφού τα έχουμε καθαρίσει πρώτα. 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σκάει το υγρό ελαφρά και τα επόμενα 1-2 λεπτά ρίχνουμε μυρωδικά κουρκούμι, πάστα σαφραν και σκόρδο πουρέ.Έπειτα αποσύρετε τα ψάρια στην μουσελίνα και μπλερντάρετε με ένα bimer μειξερ χειρός την σούπα.Προσθέστε 80-100ml κρέμα η δέστε την με λίγο κορν φλάορ.Αφού δέσει η σούπα βγάλτε τα ψάρια από την μουσελίνα, τοποθετήστε τα ξανά μέσα στην σούπα και σερβίρεται. Αχνίστε χώρια τα οστρακοειδή και σερβίρετε στο τέλος, μέσα στην σούπα, όταν σερβίρεται.Tips: τοποθετήστε τα ψάρια σε μουσελίνα και μαγειρέψετε κατά αυτόν τον τρόπο, έτσι ώστε να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα στην αισθητική του παρασκευάσματος κα την διαδικασία παρουσίασης του στον καλεσμένο ή πελάτη. Σερβίρεται με κρουτόν και φρ τριμμένο πιπέρι. **Για τις άγνωστες ορολογίες τεχνικής, επισπευτείτε την ¨Επίσημη Σελίδα Γαστρονομίας¨. http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/ Δημιουργός συνταγήςΑπόστολος Κωνσταντινίδης
  12. 2 points
    Συστατικά 1 κιλό κιμά150γρ χοιρινός850γρ μοσχαρίσιοςΦέτα απο κιτρινο τυρί τζένταρ 120γρ Συστατικά για τον κιμά 1 κρεμμύδι κόκκινο ξερό μεγάλο1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα1/2κ.γ κιτρινόριζα1 κ.γ κύμινο 3-5γρ2κ.σ πάπρικα 15-17γρ1/4κ.γ five spicy200γρ φρυγανιά1κ.σ μελάσα2 κ.σ δυόσμοςΑλάτι πιπέριΣυστατικά​ για την σάλτσα 1 ½ λιτρο πούλπα ντομάτας1κ.γ δυόσμο1, 1 ½ κ.γ αλάτι1/2κ.γ πιπέρι1 ½ κ.γ μουστάρδα σκόνη1/2κ.γ κουρκούμι σκόνη3κ.γ πάπρικα1κ.σ πελτές1/2κ.γ κύμινο4-5 φυλλαράκια φασκόμηλο500-600ml ντεμιγκλας5 φύλλα φασκόμηλο φρΠαρασκευή συνταγής Ζυμώνετε τον κιμά από βραδύς για την άλλη μέρα. Κόβεται την φέτα τζένταρ 120γρ και 7 στικάκια x6 κύβους το κάθε στικ. Πλάθετε στρόγγυλα Κεφτεδάκια τον 100γρ, βάζοντας ένα κύβο τζένταρ στη μέση. Ζεστάνετε ένα τηγάνι με λάδι και αλευρώνετε τα Κεφτεδάκια πριν τα τηγανίσετε. Αποσύρατε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα μπωλ αναμιγνύεται τα υλικά για την σάλτσα και την βάζετε σε ένα ταψί. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αναποδογυρίστε τα μέσα στην σάλτσα. Σκεπάστε τα με ένα λαδόχαρτο βρεγμένο και βάλτε τα σε φούρνο ζεστό, στο πάνω και αφήστε τα για 18-20 λεπτά. Σερβίρετε στο πιάτο σαν ορεκτικό ένα από αυτά κλειστό και έναν ανοιχτό, παρουσιάζοντας στον πελάτη- καλεσμένο την τεχνοτροπία και την διαφορετικότητα του παρασκευάσματος, από την κλασική του εκτέλεση. Δημιουργός συνταγής Απόστολος Κωνσταντινίδης
  13. 2 points
    Γιαγιά Μαίρη η χρυσοχέρα!! Ακούραστη και πάντα με χαμόγελο!!!
  14. 1 point
    Πως δεν παχαίνουν τα ζυμαρικά όταν τα συνδυάζουμε σωστά! Μακαρόνια με σάλτσα πέστο βασιλικού. Για να αισθάνεστε καλά, ενώ τρώτε αλλά και μετά το φαγητό, θα πρέπει να θυμάστε ότι οι πρωτείνες και οι υδατάνθρακες θα πρέπει να συνδυάζονται με λαχανικά επειδή αυτά έχουν περισσότερο υγρό έτσι ώστε το στομάχι να αφομοιώσει το κρέας, τα ζυμαρικά, το ψωμί… Έτσι καταλαβαίνετε ότι ένας σωστός συνδυασμός είναι τα ζυμαρικά με σάλτσα πέστο βασιλικού. To πέστο βασιλικού περιέχει σαν κύριο συστατικό τον βασιλικό ,ο οποίος είναι γνωστός για τις βασικές ευεργετικές του ιδιότητες. Θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα βότανα και είναι κύρια πηγή μαγνησίου, καλίου, βιταμίνης C , σιδήρου και ασβεστίου. Επίσης έχει και αντιβακτηριδιακές ιδίοτητες. ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ Υλικά (4 μερίδες) 400 γραμ. πένες ολικής 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια ψημένα 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φλέικς παρμεζάνας αλάτι πιπέρι Διαδικασία Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το σκόρδο, και τη παρμεζάνα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο σε αργή και σταθερή ροή. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αναμιγνύουμε τις πένες με το πέστο ,πασπαλίζουμε με φλέικς παρμεζάνας και σερβίρουμε. * μπορούμε αντί για βασιλικό να χρησιμοποιήσουμε ρόκα και αντί για φλέικς παρμεζάνας να συνοδεύσουμε με τυρί κρέμα. Θερ ανά μερίδα 360 www.healthytest.gr Δημιουργός συνταγήςΔέσποινα Πάνου.
  15. 1 point
    Καλησπερες σας κερναω το μεξικανικο γλυκο που ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΟΝΤΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΙΣΧΥΟΥΝ....CHOCOFLAN....................για την γιορτη της μανουλας μου..........που ηταν χθες.....χρονια πολλα σε ολους που γιορταζουν σημερα με υγεια.......στελλιτσες και στελιοι!!! Η συνταγη θα ειναι στις φωτο....το βιντεακι πατα το λινκ και το βλεπετε βημα-βημα...εγω το εψησα στον φουρνο 1,30 ωρα στις αντιστασεις στους 180 σε μπεν -μαρι.... Ολοι οσοι δοκιμασανε αυτην την φορα ειπαν ειναι Θ Ε Ι Κ Ο..... Πραγματι ειναι το κατι διαφορετικο και το κεικ σοκολατας με την κρεμα καραμελε ταιριαζει απολυτα...εκανα το κεικ κακαου του ΛΟΥΚΑΚΟΥ....ειναι το καλυτερο για μενα ζουμερο απολαυστικο!! ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ ΝΟΥΝΟΥ.ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ.....ΕΝΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ..4 ΑΥΓΑ...1 ΚΑΨΟΥΛΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ...ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΠΑΚΕΤΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ....ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ..ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!!! Καλο παγωμα 6 με 8 ωρες στο ψυγειο!!! Εδω η συνταγη του αφρατου κεικ με κακαο....emoticon heart emoticon heart http://www.yiannislucacos.gr/…/…/super-afrato-keik-me-kakao…
  16. 1 point
    Η Αναστασία Ξανθοπούλου-Ηλιάδου γεννήθηκε το 1986,στην Άρδασσα Εορδαίας και τα τελευταία 6 χρόνια κατοικεί στην Πτολεμαΐδα ,οπού γνώρισε τον ερώτα της ζωής της και σύζυγό της,Πάρη . Είναι απόφοιτη της σχολής «Ιστορίας και Εθνολογίας»,του Δ.Π.Θ. Ένα χρόνο πριν την αποφοίτησή της έως και σήμερα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα φιλολογικών. Τις ώρες που δεν μελετά τις αφιερώνει στο φυσικό της χωρο,την κουζίνα!Η ενασχόληση της με τη μαγειρική ξεκίνησε έπειτα από παρότρυνση της μητέρας της,η όποια είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής της. Άρχισε να στολίζει τα πιάτα της για να ¨ξεγελάσει¨ τη ζαχαρένια θυγατέρα της, Δημητρούλα, που αρνείται πεισματικά να φάει. Μπορείτε να απολαύσετε τις καθημερινές δημιουργίες της στη νεοσύστατη ομάδα της στο facebook: ¨Να΄χαμε να τρώγαμε¨. https://www.facebook.com/groups/964724923586809/ EMAIL
  17. 1 point
    Σαλιγκαρια της γιαγιας Εχω κανει ολη τη διαδικασια του καθαρισματος αναμονης ξανακαθατισματος σαλιγκαριων..πρωτο βρασιμο και πεταμα...και αρχιζουμε το κανονικο μαγειρεμα..φτιαχνω σαλτσα pumaro πελτε και φυσικη τοματα λιγη ζαχαρη αλατι πιπερι μπαχαρι κανελλα και μπολικα κρεμμυδια...τσιγγαριζω με λιγη ζαχαρη...σβηνω με μια κουταλια μικρη κρασι γλυκο..και προσθετω νερο...αφηνω να βρασει η σαλτσα κανα 10λεπτο *και προσθετω τα σαλιγκαρια..και αφηνω καμμια ωρα..αλλα να εχει μεινει λιγη σαλτσα για βουτες χαχαχα καλη επιτυχια Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  18. 1 point
    Ζελε ουρανιο τοξο(μωβ.πρασινο.κοκκινο.κιτρινο)(μπανανα ανανα κερασι)για να βγει το μωβ στο κοκκινο ζελε(κερασι)εβαλα λιγο μπλε χρ.ζαχ'για να βγει το πρασινο εβαλα στο κιτρινο ζελε(μπανανα)λιγο μπλε χρ.ζαχαρ. Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  19. 1 point
    ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες1 κιλό χοιρινό σε μπουκίτσες2 μεγάλες ντομάτες3 πιπεριές πράσινες3 πιπεριές Φλωρίνης3 καρότα1 κονσέρβα μανιτάριαμουστάρδαμισή συσκευασία ντοματοχυμόμέλιαλάτι πιπέριρίγανημέλιελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗΜαρινάρουμε το κρέας με ελαιόλαδο,μουστάρδα,μέλι,αλάτι ,πιπέρι,ρίγανη.Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα λαχανικά μας.Προσθέτουμε κι εδώ αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.Τρίβουμε στο μούλτι τις ντομάτες μας.Τοποθετούμε το κρέας και τα λαχανικά σε γάστρα,ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το ντοματοχυμό μαζί με την τριμμένη ντομάτα.Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση περίπου του φαγητού,κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στη μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου μας.εβαλα κ τυρι στο τελος Δημιουργός Συνταγής Έφη Μπαξεβάνη
  20. 1 point
    Σε ευχαριστώ πολύ Τζωρτζια!
  21. 1 point
    Φυστικια φρεσκα Πως τα φτιαχνουμε ψητα Τα βαζουμε σε νερο καμμια ωρα να μαλακωσουν για να ανοιξουμε τα κλειστα και να ετοιμασουμε για ψησιμο..τα στραγγιζουμε..βαζουμε αλατι χοντρο και ξινο..η λεμονι αν δεν εχουμε ξινο...βαζουμε σε λαμαρινα με λαδοκολλα και ψηνουμε κανα διωρο και πιο λιγο αλλα τα ανακατευουμε συνεχεια με ξυλινη κουταλα..μολις ειναι ετοιμα και εχουν παρει χρωμα..βγαζουμε σκεπαζουμε με πετσετα..αφηνουμε να κρυωσουν καλα...και τοποθετουμε σε μια μαξιλαροθηκη μετα σε ταπερ και ψυγειο...διατηρουνται παρα πολυ καιρο ολοφρεσκα Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  22. 1 point
    Μπισκοτογλυκο Μπισκοτα παπαδοπουλου ολικης 2 κρεμες γιωτης βανιλλια 2κρεμες γιωτης σοκολατα ενα κουτι σαντιγυ ερμολ η 2 φακελακια σαντιγυ τρουφα τριμμενη Βρεχω τα μπισκοτα με λιγο γαλα στο οποιο εχω ριξει λιγο κονιακ φτθαχω μια στρωση βαζω τις κρεμες γιωτης οπως λεει η συσκευασια απλα εγω βαζω καστανη ζαχαρη αλλη μια στρωση μπισκοτα τις κρεμες σοκολατας παλι οπ ς λεει η συσκευσια..και μετα τη σαντιγυ μας και τελειωνω με τρουφα σοκολατας. Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  23. 1 point
    2πακετα λαζανια η λιγκουινι βραζουμε στραγγιζουμε δεν πλενουμε..κραταμε λιγο ζουμι απο τα λαζανια που εβρασαν και φτιαχνω μια σαλτσα με pumaro αλατι πιπερι ..εχω κοψει τετραγωνα κομματακια ζαμπον η γαλοπουλα η μπεικον..και βαζω μια στρωση λαζανια..ζαμπον..τη σαλτσα..τυρια μαλακα τριμμενα..τα υπολοιπα λαζανια..ριχνω 2κρεμες γαλακτος η μια κρεμα γαλακτος και ενα κουτι γαλα..και παλι τρξμμενα τυρια..ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να παρουν χρωμα και να πιει τα πολλα υγρα Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  24. 1 point
    ΥΛΙΚΑ για την ζύμη: 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα (χλιαρό),1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο,1 φλιτζανάκι του καφέ νερό, 1 φακελάκι μαγιά ,λίγο αλάτι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις (οσο πάρει μεχρι να μην κολλάει η ζύμη) για την γέμιση 300 γρ γκούντα τριμμένο, 250 γρ κρέμα γάλακτος, 1 μεγάλη συσκευασία μανιτάρια ,λίγο πιπέρι Ανακατεύουμε ολα τα υλικά για την ζύμη και προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.Την αφήνουμε για 20 λεπτά σκεπασμενη και την ανοίγουμε σε καλα με τα χέρια σε ταρτιερα 28 εκατοστών. Βάζουμε το μισό τυρί απλώνουμε καλα τα μανιτάρια και απο πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος κ λιγο πιπεράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει καλα...γυρω στα 40 λεπτά! Την τάρτα την δοκίμασα στην φίλη μου την Ολγα και της πήρα εννοείται την συνταγή!!
  25. 1 point
    Χταπόδι στη γάστρα με πατάτες Ένα χταπόδι 10πατάτες 1pumaro μικρό 1κανέλλα ξύλο 2 σκελίδες σκόρδο Αλάτι μόνο στις πατάτες μια κουταλιά σούπας Πιπέρι μισή κουταλιά 1μπαχάρι 1ποτήρι του νερού νερό Όχι παραπάνω γιατί βγάζει το χταπόδι Κλείνω τη γάστρα με το καπάκι αφήνω μια ώρα και μετά βγάζω το καπάκι και αφήνω να πιει το υπόλοιπο ζουμάκι!!! 1 1/2 ώρα ψήσιμο Σημείωση.το χταπόδι δεν το βράζω!! Το χταπόδι είναι 11/2 κιλό.βγαινει 4 μεριδες Δημιουργός Συνταγής Ευαγγελια Κωστοπουλου Φρουσιου
  26. 1 point
    Σπιτικός γύρος της Έφης ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες 500γρμ πανσέτα 1κ.γ μέλι 1 κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι πιπέρι ρίγανη 1κ.σ σκόνη μουστάρδας 1κ.σ γλυκιά πάπρικα 1κ.σ κύμινο 1κ.σ μπαχάρι 1 φλ.ελληνικού καφέ ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψιλοκόβουμε την πανσέτα σε λεπτές λωρίδες.Στο μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι,τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο κόβοντας και ανακατεύοντας τα μαζί. Μαρινάρουμε το κρέας και το αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Ζεσταίνουμε καλά ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το κρέας,χωρίς καθόλου λάδι.Αφήνουμε να βγει το λίπος και πάρουν ελάχιστο χρώμα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και πίτες για σουβλάκια. Δημιουργός Συνταγής Έφη Μπαξεβάνη
  27. 1 point
    ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ χωρις φυλλο (με πρασινα κολοκυθάκια) Υλικα— 4 μεγαλα κολοκυθακια τριμμενα— 1 /2 ματσακι ανιθο— 10 φυλλα φρεσκο δυοσμο— 1 αυγο και 2 ασπραδια— 3 κ.σ. ελαιολαδο 1 1 /2 κουπα φαρινα ολικης— 1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο— αλατι πιπερι— 150 γρ τυρι φετα (η οποιο αλλο τυρακι θελετε) Εκτελεση— τριβετε τα κολοκυθακια στον τριφτη (στο χοντρο μερος) και τα στιβεται καλα να φυγει ολο το υγρο. Σε ενα μπωλ ανακατευεται καλα ολα τα υλικα και βαζετε το μειγμα σε ελαφρα λαδομενο ταψι. Ψηνεται στους 160 για 1 ωρα περιπου ως να παρει ωραιο χρωμα. .....................καλη σας απολαυση.................. Δημιουργός Συνταγής Μαρία Κούρτη
  28. 1 point
    Πιτακια αλλιωτικα........με ανιθο κρεμμυδακι τυρι....τελεια και γρηγορη συνταγη χωρις καθολου λαδι ΥΛΙΚΑ— 1 /2 πακετο σιμιγδαλι χοντρο— 3 κ.σ. καλαμποκαλευρο— 1 φακελακι ξηρη μαγια— 1 /2 κ.γλ αλατι— λιγο πιπερι— 2 κ.σ. ανιθο ψιλοκομμενο— 2 κ.σ. φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο— 1 αυγο— λιγη φετα η οποιο αλλο τυρακι προτοιματε— 1 κουπα χλιαρο νερο ΕΚΤΕΛΕΣΗ— στο χλιαρο νερο διαλυουμε την μαγια και βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο το τυρι. Πρεπει να γινει ενας πυχτος χυλος (αν χρειαστει βαλτε νερακι) . Μοιραζουμε το μειγμα σε φορμακια για καπ κεικς και στη μεση βυθιζουμε απο 1 μικρο κομματακι τυρι Ψηνουμε αερα στους 160 εως να παρουν ωραιο χρωμα.. Αν σας αρεσει η σπανακοπιτα θα τα λατρεψετε γιατι η γευση τους στη θυμιζει... .................Καλη σας απολαυση......... . Δημιουργός Συνταγής Μαρία Κούρτη
  29. 1 point
    ΜΕΡΕΝΤΑ Νο2 ΥΛΙΚΑ— 3 κ.σ.κακαο σκονη— 6 κ.σ.γαλα εβαπορε λαιτ— 20 σταγονες υγρη στεβια σε ενα μπολ ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι.Αν χρειαστει προσθετουμε κακαο η εβαπορε εως να παρει την τελεια απαλη υφη που εχει η μερεντα....Ειναι απλα ΘΕΙΚΗ...!!!!! Δημιουργός Συνταγής Μαρία Κούρτη
  30. 1 point
    ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ Το αγαπημενο φαγητο της κορης μου!! ΥΛΙΚΑ - 1 κιλο κιμας απαχος μοσχαρ. - 2 σκελιδες σκορδο - 1 τριμμενο κρεμμυδι - 1 αβγο - 1 1\2 κ.γλ. κυμινο - 1 ντοματα τριμμενη - 2 κ.σ. νυφαδες βρωμης - αλατι - πιπερι ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΤΣΑς - 1 συσκευασια συμπικν.χυμο ντοματας - 1\2 κ.γλ κυμινο αλατι-πιπερι - 2 κ.σ. ελαιολαδο Ζυμωνουμε τον κιμα με ολα τα υλικα του πλαθουμε και ψηνουμε στο γκριλ τα σουτζουκακια μας. Βραζουμε την σαλτσα μας για 5 λεπτα και μετα βαζουμε μεσα τα ψημενα σουτζουκακια να βρασουν στη σαλτσα αλλα 5 λεπτα (προσθετουμε λιγο νερακι αν χρειαστει) Σερβιρουμε με ρυζι μπασματι και..... ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!!!!! Δημιουργός Συνταγής Μαρία Κούρτη
  31. 1 point
    ΥΛΙΚΑ— 4 τριμμενα κολοκυθια— 1 κρεμμυδι τριμμενο— 1/2 ματσακι ανιθο— μαιντανο— δυοσμο φρεσκο— 1 ασπραδι αυγου 100 γρ λευκο τυρι (ανθοτυρι ή φετα) — 1 κ.σ. ελαιολαδο— 4 κ.σ. νυφαδες βρωμης— αλατι— πιπερι Τριβουμε τα κολοκυθακια και τα στιβουμε πολυ καλα να φυγουν ολα τα υγρα του και βαζουμε ολα τα υπολοιπα υλικα Σε ενα ταψι με λαδοκολα βαζουμε κουταλιες απο το μειγμα (δεν πλαθετε) και ψηνουμε στους 200 αερα εως να παρουν ωραιο χρωμα Δημιουργός Συνταγής Μαρία Κούρτη
  32. 1 point
    ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ Απο τα πιο αγαπημενα μου φαγητα!! Ειμαι σιγουρη πως θα λατρεψετε αυτο το φυλλο γινετε τραγανο— αφρατο σαν σφολιατα!! ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ— 1 κουπα αλευρι ολικης— 1 κουπα αλευρι ασπρο— 1 κ.γλ.αλατι— 1 φλυτζανακι του καφε λαδι Νερο ΔΕΝ χρειαζεται!!!! Αν χρειαστει απλα βρεχετε τα χερια σας στο ζυμωμα. Ετσι ΔΕΝ χρειαζετε εξτρα αλευρι στο ανοιγμα ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ— Σπανακι καθαρισμενο και βρασμενο για 10 λεπτα 3 κουπες καλα στυμενο— 4 φρεσκα κρεμμυδακια— 1/2 ματσακι ανιθο— 1 κουπα λευκο τυρι (φετα ή ανθοτυρο)— 1 φλυτζανακι του καφε ελαιολαδο— αρκετο πιπερι— ελαχιστο αλατι αν βαλετε ανθοτυρο Χωριζουμε το ζυμαρι στη μεση και ανοιγουμε ενα φυλλο (δεν βαζουμε στο παγκο αλευρι γιατι δεν κολαει) και το βαζουμε στο ταψι χωρις λαδωμα!!! Ανακατευουμε ολα τα υλικα της γεμισης (σπανακι— ανιθο ψιλοκομμενο— κρεμμυδακια ψιλοκομμενα— λαδι— πιπερι) ανακατευουμε καλα και στο τελος βαζουμε το τυρι ανακατευοντας 2 γυρους ελαφρια. Βαζουμε την γεμιση πανω απο το φυλλο και ανοιγουμε το επομενο που θα μπει απο πανω. Κοβουμε την πιτα μας σε κομματια ΔΕΝ λαδωνουμε απο πανω και ψηνουμε στους 200 αερα για 15 — 20 λεπτα Το ταψακι μου βγαζει 7 μεγαλα κομματια..για μεγαλυτερο ταψι απλα διπλασιαστε την δοση Ειμαι σιγουρη πως θα την λατρεψετε!!!!...........Καλη σας απολαυση........... Δημιουργός Συνταγής Μαρία Κούρτη
  33. 1 point
    Εiμαι η Μαρια Κουρτη ζω στην Αθηνα και εχω 2 υπεροχα παιδια 26 και 23 ετων. Η μαγειρικη ειναι το αγαπημενο μου χομπυ.μου αρεσει να δημιουργώ νόστιμα πιατα για την οικογένεια μου και τους φιλους μου.Πριν 18 χρόνια μας χτύπησε την πόρτα ο διαβήτης!!η κορη μου ηταν τοτε 8 ετων και επρεπε να συμφιλιωθει ολη η οικογενεια με αυτο το γεγονος.Ξεκινησα να κανω συνταγες καταλληλες για διαβητικους ωστε να μη στερηται τιποτα το παιδι μου σε φαγητα αλλα και σε γλυκα που τοσο της αρεσαν. Αυτες λοιπον τις συνταγες τις μοιραζομαι μαζι σας με πολυ αγαπη!! EMAIL m.araki1965@hotmail.com
  34. 1 point
    Με λένε Νατάσα, είμαι 32 χρονών και ζω στη Κέρκυρα.Σπούδασα τουριστικά στην Πάτρα και δούλεψα σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα!!Είμαι πλέον μόνιμος κάτοικος Κέρκυρας και αρραβωνιασμένη με το Νικόλα μου!Μπορεί να δουλεύω στα ξενοδοχεία, όμως η μεγάλη μου αγάπη ανέκαθεν ήταν είναι και θα είναι η ζαχαροπλαστική!!!!Με τον μεγαλύτερο μέντορα chef κάθε μέρα δίπλα μου να μου δίνει τα φώτα του (τον Κύριο Στέλιο),ανακάλυψα το πιο κρυφό μου ταλέντο!!!!!Τα γλυκά ,την σοκολάτα και άλλα!!!!σλρουπ!!!!!!Τα κίνητρα μου και τα ερεθίσματα μου ξεκίνησαν πριν 7 χρόνια από τις γλυκές τηλεοπτικές του αλχημείες!!!!!Μεσα από πολλές γλυκές προσπάθειες πετυχημένες και αποτυχημένες (αχχαχαχαχαχα),αμέτρητα πειράματα που ακόμα και τώρα συνεχίζω,ξεχωρίζω πολλές καλές συνταγές να τις μοιραστώ μαζί σας με αγάπη!!Μακάρι να μπορέσω να σας μυήσω στη ζαχαροπλαστική με τον ίδιο τρόπο που με μύησε και μένα ο δάσκαλος μου!!!!Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!Καλό ταξίδι στις γεύσεις!!!!! EMAIL natasa.lepesi@gmail.com ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOKhttps://www.facebook.com/pages/La-petite-patisserie/614198645305820?sk=timeline
  35. 1 point
    Πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες συνταγες !!!!!
  36. 1 point
    I'm Alexia , Consultant Hygiene and Food Safety, Recipe developer, writer and a Mom. - -Recipes are either original (created by Alexia), traditional family recipes, or have been adapted from magazines and cookbooks. Enjoy!!, E mail: MyGreekitchen.info@yahoo.com Ιστοσελίδα : http://mygreekitchen.tumblr.com/
  37. 1 point
    (Περιμενουμε βιογραφικο ) EMAIL ΣΕΛΙΔΑ http://cookinginspirations0.blogspot.gr/
  38. 1 point
    Γεννηθηκα και μεγαλωσα στην Πατρα..οπου και κατοικω. η οικογενεια μου απαρτιζηται απο 6 μελη. εχω 4 παιδια..1 κοριτσι και 3 αγορια..αρκετα μεγαλα...23,21,17 και 13. απο μικρη , επειδη οι γονεις μου δουλευαν..εμαθα να μαγειρευω, ταυτοχρονα με το σχολειο. εψαχνα συνταγες στους τσελεμεντες και αγοραζα βιβλια μαγειρικης και ζαχαροπλαστικης απο πλασιε..μιας και τοτε δεν υπηρχε το ιντερνετ. Μεγαλωνοντας το πρωτο παιδι..αποκτησαμε υπολογιστη. δεν ηξερα που πανε τα τεσσερα..ουτε το ποντικι δεν ηξερα να πιασω... το πρωτο σαιτ που ανακαλυψα ηταν οι συνταγες της παρεας...εγινα μελος και απο κει και περα..εφτιαχνα συνταγες και σιγα σιγα ανεβαζα και εγω τις δικες μου. Καποιο μελος αυτου του σαιτ..μου ειπε για το facebook. Οταν πια εγιναν και οι ομαδες μαγειρικης..αρχισα να συμμετεχω και ετσι μπορεσα να εμπλουτισω τις γνωσεις μου και επισης να ανεβαζω τις δικες μου συνταγες.. Μεσα απο αυτη την αψυχη οθονη..εκανα φιλιες..που ελπιζω να κρατησουν για πολυ !!!! EMAIL blackhappiness@windowslive.com
  39. 1 point
    Τσουμούρ 1 ψωμί μπαγιάτικο (μόνο την κόρα)6-8 αυγά ολόκληρα50ml γάλα100γρ περίπου βούτυρο αγελαδινό30ml ελαιόλαδοΑλάτιΠιπέρι λευκόΑφού αφήσετε την κόρα και γίνει μπαγιάτικη, πάρτε την και μουσκέψτε την ελαφρώς σε νερό. Χτυπήστε τα αυγά και ενσωματώστε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πάρτε ένα τηγάνι και βάλτε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέστε το λάδι. Σοτάρετε την κόρα μέχρι να κάνει μια τραγανή κρούστα και ψημένο ροδοκόκκινο χρώμα. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούνε με τον ψωμί(κόρα). Δημιουργός συνταγήςΑπόστολος Κωνσταντινίδης
  40. 1 point
    Η Μαρία Καλεγιώργη μοιράστηκε πολύ πρόθυμα μια συνταγή του μπλογκ της μαζί μας! Πρόκειται για μια τυρόπιτα. Για την πίτα της θείας Σούλας! Την συνταγή θα την βρείτε παρακάτω στο link παρακάτω. Φυσικά, η συνταγή συνοδεύεται από φωτογραφίες και λεπτομερείς οδηγίες. Δοκιμάστε την!Στον διαδικτυακό χώρο του «Περί Ορέξεως» στο Verianet.gr φιλοξενείται σήμερα το fοοd blog «Θα σε κάνω Μαγείρισσα» (www.thasekanomagirisa.gr). Η ιδιοκτήτριά του, Μαρία Καλεγιώργη από την Θεσσαλονίκη έχει βάλει έναν σκοπό… να μας κάνει όλες μαγείρισσες! Και έχει επιδοθεί αποτελεσματικά σε αυτόν τον σκοπό! Στο μπλογκ της βρίσκει κανείς αρκετές συνταγές, εύκολες και πιο δύσκολες, και συμβουλές οι οποίες συνοδεύονται όλες από φωτογραφίες βήμα- βήμα, από απλές οδηγίες και σχόλια. Πώς εμπνεύστηκε το όνομα του μπλογκ; Πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπος ο τρόπος που το σκέφτηκε και μας το εξηγεί η ίδια στην συνέντευξή της! Ξεχώρισα, ακόμη, ιδιαίτερα και τον τρόπο που μου απάντησε στην ερώτηση «Τι σημαίνει για σένα Μαγειρεύω»! Διαβάζοντας κανείς την συνέντευξή της και βλέποντας τις φωτογραφίες, θα νιώσει πως η Μαρία είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Χαμογελαστό και πρόθυμο, φρέσκο και αληθινό! Μοιράζει τον καθημερινό της χρόνο ανάμεσα σε χρώματα, σχέδια και δημιουργίες! Γιατί; Γιατί η ασχολείται με την μόδα, το σχέδιο και με το μαγειρικό μπλογκ της φυσικά. Αναπόσπαστο, επίσης, κομμάτι της ζωής της είναι η γάτα της, η Σωσώ, που λατρεύει! Ας γνωρίσουμε καλύτερα, λοιπόν, το food blog «Θα σε κάνω Μαγείρισσα» και την ιδιοκτήτριά του, την Μαρία Καλεγιώργη, σε μια συνέντευξη που, έτσι απρόσμενα, προσφέρει μια μικρή δόση αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας! Ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία! 1. Λίγα λόγια για μένα: Ονομάζομαι Καλεγιώργη Μαρία και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας μου είναι από την Αμμουλιανή Χαλκιδικής και η μητέρα μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 2 χρόνια εγκαταστάθηκα με τον σύντροφό μου, στην ήσυχη Σουρωτή. Σπούδασα στο ΑΤΕΙ Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων στο Κιλκίς και τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι ως σχεδιάστρια στην εταιρία HELIOS ABEE στο Πλαγιάρι. Αγαπώ το σχέδιο, τη μουσική, τα ταξίδια και το καλό φαγητό!2. Στην καθημερινότητά μου.. Η μέρα μου είναι γεμάτη! Πολύ γεμάτη! Ξύπνημα στις 6, δυνατό καφεδάκι και βουτιά στη δουλειά! Τα πρωινά θα με βρεις στο γραφειάκι μου στο εργοστάσιο, μπροστά στον υπολογιστή, να σχεδιάζω… ανάμεσα σε υφάσματα, χρωματολόγια και υλικά ! Τα απογεύματα σπίτι, να σχεδιάζω ρούχα για κάποιες άλλες εταιρίες, να κάνω δουλειές και να μαγειρεύω! 3. Στον ελεύθερό μου χρόνο… Όταν έχω ελεύθερο χρόνο... και είναι σπάνιο φαινόμενο αυτό… πίστεψέ με! Θέλω να ξεφεύγω απ’ όλα και από όλους, με συντροφιά πάντα τον σύντροφο της ζωής μου τα τελευταία 10 χρόνια. Μεγάλες βόλτες στην παραλία, μικρές αποδράσεις σε άγνωστους προορισμούς! Λατρεύω την φύση και τις ομορφιές της! Μου αρέσει να γνωρίζω άλλες κουλτούρες και να μαθαίνω για τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου! Ρουφάω το κάθε λεπτό, την κάθε εικόνα, την κάθε μυρωδιά… πολύτιμα εφόδια για την επιστροφή στην καθημερινότητά μου! 4. Όλα ξεκίνησαν.. Ένα βράδυ του Οκτωβρίου! Τελείως ξαφνικά και χωρίς πολύ σκέψη! Περνούσα μία πολύ δύσκολη επαγγελματική φάση στη ζωή μου, όπου όλα είχαν βαλτώσει… είχα πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο… κι όσο παράξενο και αν ακούγεται σε κάποιους αυτό… με πείραζε πολύ. Έπρεπε να βρω κάτι να κάνω άμεσα… διαφορετικά θα βυθιζόμουν σε κατάθλιψη… Κι εκεί που σε «έτρωγε» όλο αυτό… μου ήρθε η ιδέα του μπλογκ! 5. Το όνομα του μπλογκ… Εκείνο το βράδυ λοιπόν, είχα ανοιχτή την τηλεόραση να παίζει και χάζευα στον υπολογιστή… Σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω για να γεμίσω δημιουργικά τον χρόνο μου! Έχω αρκετούς γνωστούς που ασχολούνται με blog…δεν ήθελα να ασχοληθώ με την μόδα… Η δουλειά δεν είναι χόμπι για μένα… Την αγαπώ, νιώθω ευλογημένη που κάνω αυτό που σπούδασα, αλλά ως εκεί! Ήθελα ποικιλία! Μου αρέσει η ποικιλία! Τι είναι αυτό λοιπόν, που το κάνω κάθε μέρα, με χαλαρώνει, μου αρέσει πολύ και το αγαπούν και οι γύρω μου; Το μαγείρεμα! Πολλές φίλες μου κατά καιρούς μου ζητούσαν να τους μάθω να μαγειρεύουν! Αυτό θα κάνω λοιπόν! Θα τις μάθω να μαγειρεύουν! Κι εκείνη την στιγμή σκάει διαφήμιση στην τηλεόραση το «Θα σε κάνω βασίλισσα», αγαπημένη ταινία με τον αξέχαστο Θανάση Βέγγο! «Κι εγώ μαγείρισσα!!!» Αναφώνησα! Κι έτσι γεννήθηκε το blog και το όνομα αυτού… «Θα σε κάνω Μαγείρισσα!» Πόσο μάλλον όταν μία Μαγείρισσα κρύβει μία Μαρία μέσα της! 6. Μέσα από το μπλογκ… Αρχικά το μπλογκ λειτούργησε σαν ψυχοθεραπεία για μένα! Άρχισα και πάλι να παίρνω τα πάνω μου! Έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά, δημιουργώντας το λογότυπο, φτιάχνοντας συνταγές, φωτογραφίζοντας τα διάφορα στάδια και στήνοντας όλη την διαδικασία βήμα-βήμα! Σκοπός μου, να προσπαθήσω να μάθω σε όσους θέλουν, να μαγειρεύουν! Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε τα ξέρω όλα, προς Θεού! Λειτουργώ ακριβώς όπως και στο σπίτι μου! Μαγειρεύω τα φαγητά και τα γλυκά της καθημερινότητάς μου! Γράφω άρθρα με μικρά μυστικά και συμβουλές από τα βιώματά μου και όσα έχω διαβάσει ή διαβάζω κατά καιρούς. Στόχος μου είναι να γίνει ευρέως γνωστό το μπλογκ μου και να αυξηθούν οι αναγνώστες μου! Θέλω να μάθω σε όλους να μαγειρεύουν! Μπορούν!!! 7. Πόση ώρα αφιερώνεται καθημερινά στο μπλογκ;Μπορεί να μην έχω πάντα την δυνατότητα να ανεβάζω κάθε μέρα κι ένα καινούργιο ποστ… αλλά ασχολούμαι σε καθημερινή βάση με αυτό 2 με 5 ώρες την ημέρα τουλάχιστον! Απαντάω σε όλες τις απορίες των αναγνωστών και «τρέχω» τις αναρτήσεις του μπλογκ σε πάνω από 30 ομάδες μαγειρικής στο facebook. Όπως καταλαβαίνετε αυτό χρειάζεται πολύ χρόνο! Κρατάω επαφές με πολλά μέλη των ομάδων . Ανταλλάσω πληροφορίες και απαντώ σε ερωτήσεις. Υπάρχουν Σαββατοκύριακα που μπορεί να αφιερώσω 10-12 ώρες, μαγειρεύοντας, στήνοντας τις συνταγές του μπλογκ και λύνοντας απορίες! 8. Οι γνώσεις μου για την μαγειρική προήλθαν…Κυρίως από την μητέρα μου! Μεγάλωσα με μία μητέρα στην κουζίνα τις χρυσές δεκαετίες του ‘80 και ’90, όπου η μαγειρική ήταν στα φόρτε της! Τα βιβλία της κυρίας Βέφας Αλεξιάδου ήταν η «βίβλος» κάθε μαγείρισσας της εποχής! Μεγαλώνοντας, παρακολουθούσα εκπομπές, διάβαζα βιβλία και πειραματιζόμουν στην κουζίνα της μαμάς… φτάνοντας σήμερα, να μαγειρεύω στην δική μου κουζίνα! 9. Δεν μπορώ να αντισταθώ γευστικά…Σε ό, τι έχει τυριά!!! Τα λατρεύω!!! 10. Το αγαπημένο μου φαγητό:Τα ορφανά γεμιστά, συνοδευόμενα από φέτα, αγγουροντομάτα και ζεστό ψωμί! 11. Το αγαπημένο μου γλυκό:Η πάστα φλώρα! Και όπως συνηθίζω να λέω… μία Πάστα Φλώρα δεν πρέπει να λείπει από μία τρελή-τρελή οικογένεια! 12. Οι γεύσεις που αγαπάτε περισσότερο… Λατρεύω τα μπαχαρικά και τα αρώματά τους!!! Πρώτη θέση στην καρδιά και τον ουρανίσκο μου, έχει η ρίγανη! Την χρησιμοποιώ σχεδόν παντού! Επίσης αγαπώ πολύ την κανέλα! 13. Στην μαγειρική μου χρησιμοποιώ πολύ συχνά..Λαχανικά και μυρωδικά! Κάνουν το φαγητό πιο νόστιμο!!! 14. Ποιο είδος μαγειρικής σας ελκύει περισσότερο; Από πού επηρεάζονται συνήθως τα φαγητά σας; Τα φαγητά που μαγειρεύω είναι κυρίως κλασικά και παραδοσιακά με προϊόντα και υλικά του τόπου μας! Μου αρέσει η Μεσογειακή κουζίνα και τα μαμαδίστικα φαγητά των παιδικών μου χρόνων! 15. Έχετε δημιουργήσει κάποιες δικές σας συνταγές; Θέλετε να μοιραστείτε κάποιες μαζί μας;Κατά καιρούς, κάνω κι εγώ τα πειράματά μου! Άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι! Νομίζω από τις αγαπημένες μου είναι το ελιόψωμο φόρμας! 16. Όσον αφορά την μαγειρική/ζαχαροπλαστική θα ήθελα να μάθω περισσότερα για.. Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω διαφορετικές τεχνικές παρασκευής και ψησίματος! 17. Η αγάπη και η ενασχόλησή μου για την μαγειρική ξεκίνησε..Από τα παιδικά μου χρόνια… φτιάχνοντας κεφτεδάκια από άμμο στη θάλασσα και κουλουράκια με την βοήθεια της μαμάς! 18. Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας ένα μυστικό σας για την μαγειρική;Το συστατικό που είναι απαραίτητο και κάνει το πιο νόστιμο φαγητό απ’ όλα… είναι η αγάπη! Όταν φτιάχνεις κάτι με αγάπη, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στραβά! Στα φοιτητικά μου χρόνια, τα καλοκαίρια δούλευα κουζίνα στην καφετέρια ενός κάμπινγκ στην Χαλκιδική. Μια μέρα μου ζήτησε ο εργοδότης μου να του φτιάξω ένα τοστ… το κλασικό …ζαμπόν-κασέρι, ό, τι έφτιαχνα και για τους πελάτες καθημερινά! Όταν πήγα να μαζέψω το άδειο πιάτο πλέον… μου λέει «Δεν μπορώ να καταλάβω βρε παιδί μου… τι βάζεις και το δικό σου τοστ είναι το νοστιμότερο από όλες τις άλλες που το φτιάχνουν!» «Αγάπη!» Του απάντησα τόσο αυθόρμητα εκείνη την ώρα και τόσο αληθινά! Μα τι διαφορετικό μπορείς να κάνεις σε ένα απλό τοστ;! 19. Πέρα από την κουζίνα, μου αρέσει να ασχολούμαι με… Με την φροντίδα της γάτας μου της Σωσώς! Που με «υιοθέτησε» από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου Σουρωτή! Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερος λάτρης της γάτας… Κι όμως από εκείνη την στιγμή κι έπειτα έγινε κάτι μαγικό!!! Πλέον είναι μέσα στην καρδιά μου! Μου κράτησε συντροφιά σε πολύ δύσκολες στιγμές και απασχόλησε το μυαλό μου! Άλλη ψυχοθεραπεία κι αυτή!!! 20. Η πρώτη μου επαφή με την κουζίνα ήταν όταν… Όπως ανέφερα και πιο πάνω, μεγάλωσα στην κουζίνα παρακολουθώντας την μητέρα μου και βοηθώντας την που και που. Η πρώτη φορά που προσπάθησα να κάνω μόνη μου κάτι, ήταν στο δημοτικό. Μας είχαν δώσει στο κατηχητικό -μια χρονιά είχα πάει όλη κι όλη – μια συνταγή για νηστίσιμο κέικ! Η ζύμη έγινε τόσο σφιχτή… που έγιναν ωραιότατα μπισκότα!!! Ευτυχώς «μ’ έκοβε» από μικρή! 21. Έχετε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις ή φεστιβάλ; Έχετε παρουσιαστεί σε κάποιο δημόσιο μέσο;Είναι πολύ φρέσκο όλο αυτό! Το μπλογκ ξεκίνησε μέσα Οκτωβρίου! Η απήχηση που έχει σε τόσο μικρό διάστημα ήταν μια έκπληξη για μένα! Τους τελευταίους 2 μήνες ξεκίνησα μία συνεργασία με το seleo.gr έχοντας μόνιμη στήλη στο site με το όνομα του blog μου. Κατά διαστήματα φιλοξενούμαι σε διάφορα site, όπως το athensgo.gr. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, κάθε μήνα, το περιοδικό «Στείλε την Συνταγή σου» φιλοξενεί μία από τις συνταγές του μπλογκ. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο ενεργή γίνεται και ανταποκρίνομαι με χαρά σε όποιο κάλεσμα προκύπτει! 22. Ποια είναι η γνώμη σας για τους σεφ που μαγειρεύουν στην τηλεόραση; Το μαγείρεμα είναι μέρος της κουλτούρας μας! Είναι απαραίτητο να προβάλλεται σε ένα τόσο ισχυρό μέσο, όπως η τηλεόραση! Είναι σημαντικό να υπάρχουν εκπομπές μαγειρικής που δίνουν εύκολες, νόστιμες και γρήγορες ιδέες, σεβόμενες την τσέπη του μέσου καταναλωτή! Είναι δύσκολοι καιροί… και θα πρέπει να το σκεφτόμαστε και να το σεβόμαστε όλοι! Πόσο μάλλον όσοι εκτίθενται σε ένα τόσο δυνατό μέσο! 23. Ο/οι μάγειρας/-ες που παρακολουθώ πολύ, ακούω και εμπιστεύομαι και που θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά…Αν και δεν παρακολουθώ πολύ τηλεόραση, έναν μάγειρα που ξεχωρίζω και αγαπώ ιδιαίτερα, είναι ο κύριος Βαγγέλης Δρίσκας. Απλός, κατανοητός και με φαντασία. Αγαπάει αυτό που κάνει και φαίνεται στον τρόπο που επικοινωνεί τις συνταγές που παρουσιάζει! Θα ήθελα πολύ να τον γνώριζα από κοντά και να μαγειρεύαμε παρέα! 24. Άμα σας δινόταν η ευκαιρία να εξελιχθείτε παραπάνω σε αυτόν τον γαστρονομικό τομέα, με ποιον τρόπο θα θέλατε να εξελιχθείτε; Πολλά πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν με λέξεις και εικόνες… είναι γεγονός! Πολλοί από τους αναγνώστες μου έχουν μικρές αστοχίες στις συνταγές, παρ’ όλη την ανάλυση. Θα μου άρεζε λοιπόν να συναντάω από κοντά τους ανθρώπους αυτούς και να μαγειρεύουμε παρέα! Να τους δείξω τελικά, ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να μαγειρεύουν! 25. Foodblogs υπάρχουν πολλά... Γιατί κάποιος να επιλέξει το δικό σας; Τι είναι αυτό που κάνει το δικό σας μπλογκ να ξεχωρίζει από τα άλλα και μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών;Αυτό που κάνει το μπλογκ μου να ξεχωρίζει από τα άλλα, πιστεύω πως είναι ο τρόπος γραφής των συνταγών και η αναλυτική τους παρουσίαση! Προσπαθώ να γίνω όσο πιο κατανοητή γίνεται, προσεγγίζοντας με χιούμορ τον αναγνώστη! Θέλω να έχει την αίσθηση ότι είμαι στην κουζίνα του και μαγειρεύουμε παρέα! 26. «Μαγειρεύω» τι περικλείει για εσάς αυτό το ρήμα;Η λέξη μαγειρεύω για μένα περικλείει 9 ρήματα! Όσα και τα γράμματά της!ΜοιράζομαιΑγαπώΓεύομαιΕπιλέγωΙκανοποιώΡέγομαιΕκτελώΥπολογίζωΩφελώ27. Το μότο που συνοδεύει την ζωή σας..Ο τολμών νικά! 28. Το μότο σας για την μαγειρική…Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! Η Μαρία Καλεγιώργη μοιράστηκε πολύ πρόθυμα μια συνταγή του μπλογκ της μαζί μας! Πρόκειται για μια τυρόπιτα. Για την πίτα της θείας Σούλας! Την συνταγή θα την βρείτε παρακάτω στο link παρακάτω. Φυσικά, η συνταγή συνοδεύεται από φωτογραφίες και λεπτομερείς οδηγίες. Δοκιμάστε την! EMAILmaraki.thes@facebook.commaraki_thes@msn.comkalegiorgimaria@gmail.com ΣΕΛΙΔΑ www.thasekanomagirisa.gr
  41. 1 point
  42. 1 point
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΊΔΕΣ2-3ΤΕΜ ΣΕΛΙΝΌΡΙΖΑ3 κρεμμυδάκια φρ ( μόνο το άσπρο μέρος)140ml ελαιόλαδο50 ml ελαιόλαδο.Αλάτι, πιπέρι λευκό20γρ Πιπέρι εκραζέ10 μοσχοκάρυδο. 10γρ κόλιανδρο ξερό2x60γρ κρέμα τυριού1κ.γ κουρκουμάς σκόνη2κ.γ πάπρικα σκόνη0γρ βούτυρο100ml κρέμα γάλακτος ΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε την σελινόριζα την κόβουμε σε κύβους και την βράζουμε σε αλατισμένο νερό μαζί και το κρεμμυδάκι.Όσο βράζει η σελινόριζα και το κρεμμυδάκι, παίρνουμε την κρέμα τυριού από 60 γρ σε κάθε μπολ και τοποθετούμε στο ένα κουρκουμά σκόνη και στο άλλο πάπρικα σκόνη ώστε να χρωματιστεί και το αφήνουμε στην άκρη. Αφού βράσει το μείγμα το σουρώνουμε χωρίς να πετάξουμε το υγρό και το μπλεντάρουμε με πολύ λίγο από αυτό. Όταν πολτοποιηθούν όλα τότε το προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου αρχίζει να εξατμίζεται χωρίς να σκάει το υλικό μας για περίπου 20 λεπτά.Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την κρέμα και το βούτυρο, ανακατεύοντας για τα επόμενα 1-2 λεπτά. Βάζουμε αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και κόλιανδρο. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να γεμίσει από τα γευστικά συστατικά των μπαχαρικών.Σερβίρουμε σε κούπες και γαρνίρουμε από μια μπάλα με το χρωματιστό τυρί. Δημιουργός συνταγήςΑπόστολος Κωνσταντινίδης
  43. 1 point
    Γεννήθηκα το 1981,κατάγομαι από την πόλη της Καβάλας. Τα πρώτα μου ξεκινήματα στο χώρο της επαγγελματικής κουζίνας ήταν στα 15 μου, στο χώρο του κέτερινγκ και ζαχαροπλαστείου. Ξεκινώντας από το να γνωρίσω όλα τα επαγγελματικά εργαλεία πλένοντας τα, έφτασα σε σημείο να μπορώ να διοικήσω το παραγωγικό κομμάτι της εταιρίας . Έπειτα ήρθε καιρός να αποφασίσω επιλέγοντας καθαρά την μαγειρική πορεία, έτσι επέλεξα να πάω στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε λιγότερο από ένα χρόνο κράτησα τη διοίκηση της κουζίνας ενός από τα εσωτερικότερα εστιατόρια στην περιοχή λαδάδικα ¨Κιουπια¨. Κοντά στο 2010 ταξίδεψα στην Κύπρο για ένα χρονικό διάστημα με στόχο την εξειδίκευση σε συγκεκριμένου τύπου κουζίνας (fine dinning). Τελειώνοντας από εκεί, ήδη είχα κλείσει την συνεργασία μου σ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Νυδρί Λευκάδας, όπου και ανέλαβα με καθήκοντα του chef. Επιστρέφοντας στην Θεσσαλονίκη αναλαμβάνω την κουζίνα ενός ξενοδοχείου στην πόλη, για την εορταστική σαιζόν των Χριστουγέννων. Επακολούθησαν κάποιες συνεργασίες όπου μέσα σε αυτήν τη περίοδο παρέδιδα μαθήματα γαστρονομίας, ανάμεσα τους άτομα επαγγελματίες και μη. Το τελευταίο χρόνο έχοντας και το επίσημο δίπλωμα εκπαίδευσης στη γαστρονομία, ίδρυσα την διαδικτυακή ¨Επίσημη Εκπαιδευτική Σελίδα Γαστρονομίας¨ http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/, με την δραστηριότητα της «Εκστρατείας Εθνικής Μαγειρικής» http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/σχετικά-με-την-δραστηριότητα-εκστρατείας/. Με αυτό τον τρόπο θέλησα να παρουσιάσω σε όσο περισσότερο κόσμο μπορώ την σωστή και επαγγελματική πλευρά της γαστρονομίας, εκσυγχρονίζοντας την έτσι ο καθένας στον χώρο του. Η φετινή σεζόν με βρίσκει στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Μυκόνου στην θέσει του executive chef. Email apostolos.konstantinidis@yahoo.gr Ιστοσελίδα http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/ Facebook.com https://www.facebook.com/apostolos.konstantinidis.75
  44. 1 point
    ΥΛΙΚΆ· 4 ντομάτες αποφλοιωμένες· 200γρ περίπου φασολάκια κατεψυγμένα λεπτά (για σαλάτα)· Πατάτες babe 1 κιλό περίπου· 7-8 αυγά βραστά σφιχτά (αν κοκοτ)· Φιλέτα αντζούγιας· Λάδι 150ml· Λίγες σταγόνες λεμόνι φρέσκο· 1κ.γ μουστάρδα· Φύλα από φρέσκια ρίγανη· Λευκό πιπέρι· Λίγες σταγόνες λευκό ξύδι· Λίγες σταγόνες χαρουπόμρλο ΕκτέλεσηΒράζουμε τα αυγά μέχρι να γίνουν σφιχτά 5-6 λεπτά και τα αποσύρουμε σε νερό βρύσης.Βράζουμε τις πατάτες και τις αποσύρουμε σε νερό κρύο για λίγα λεπτά, μέχρι να μπορούμε να αφαιρέσουμε την φλούδα από αυτές.Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε νερό να μέχρι το σημείο που αρχίζει και σκάϊ. Χαμηλώνουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες, αφού τις έχουμε χαράξει πρώτα ελαφρός και έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι από την πάνω μεριά με ένα μικρό μαχαιράκι. Βουτάμε τις ντομάτες στο νερό για 10 δεύτερα (μπλάνσαρουμε) και τις αφαιρούμε αμέσως σε κρύο νερό ( σοκάρουμε). Έτσι αφαιρούμε τις φλούδα από αυτές. Έπειτα κόψτε τις ντομάτες σε μεγάλους κύβους. Τα αυγά στη μέση κατά μήκος και στη μέση κατά πλάτος. Τοποθετήστε τα πλάι το ένα με το άλλο και το ίδιο ένα κύβο από πατάτα babe. Από πάνω προσθέστε μια αντζούγια φιλέτο και ένα φασολάκι βρασμένο σε αλατισμένο νερό. Όλα αυτά σε μια μεγάλη πιατέλα και γύρο γύρο από όλα αυτά βάλτε φρ κομμένα μυρωδικά. Τέλος φτιάξτε το ντρέσινκ με όλα τα υπόλοιπα υλικά. TIPS Όσα τρόφιμα θέλετε να κρατήσουν το χρώμα του μετά το βράσιμο, τοποθετήστε τα απευθείας σε κρύο παγωμένο νερό για λίγα λεπτά( σοκάρετε τα) Δημιουργός συνταγής Απόστολος Κωνσταντινίδης
  45. 1 point
    Συστατικά-Παρασκευή συνταγής πλένουμε 4 φιλέτα βακαλαου και τα Στραγγίζουμε καλα. Σε ενα πυρέξ κόβουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα δυο ντομάτες σε ροδέλες ενα μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες ενα κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες και δυο καρότα σε μακρόστενα φετάκια. Βάζουμε τα φιλέτα μας απο πάνω. Σε ενα μπολ βάζουμε μισό ποτήρι λευκό κρασί μισή κούπα ελαιόλαδο μια κουτάλια της σούπας μουστάρδα με μέλι θυμαρι αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολυ καλα να ομογενοποιηθούν ολα μαζι και περιχυνουμε το φαγητό μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας! Δημιουργός Έυα Τριανταφυλλίδου
  46. 1 point
    Η Έυα Τριανταφυλλίδου ειναι μια γυναίκα που αγάπα την μαγειρική , τα τελευταία 25 χρόνια ασχολείται με αυτήν όχι επαγγελματικά αλλά εμπειρικά .Η καταγωγή της είναι από την Κωνσταντινούπολη ,η μαγειρικής της έχει επιρροές από κει Ζει στην Αθήνα και είναι μητέρα 2 κοριτσιών 21 , 18 ετών . E-mail επικοινωνίας : litsatriantafilidou@gmail.com
  47. 1 point
    Συστατικά 1 κιλό φύλλα κρούσταςΦρέσκο βούτυροΣπορέλαιοΚρέμα 2 λίτρα γάλα6 αυγά200 γρ σιμιγδάλι ψιλό500 γρ ζάχαρη50 γρ φρέσκο βούτυροΣιρόπι 2 κιλά ζάχαρη1 λίτρο νερόΧυμό από ½ λεμόνι2 βανίλιεςΠαρασκευή συνταγής Κρέμα: βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά και όταν πάρει θερμοκρασία το γάλα τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια βάζουμε το σιμιγδάλι και όταν αρχίσει να πήζει ρίχνουμε το βούτυρο. Γαλακτομπούρεκο: λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το σπορέλαιο και λαδώνουμε καλά την επιφάνεια από το ταψί μας. Αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα (οι διαδικασία βρίσκεται αναλυτικά στο βίντεο) και να τα λαδώνουμε. Μετά από τις στρώσεις (όλα τα φύλλα εκτός από 4) βάζουμε ένα διπλό φύλλο να καλύψει όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε την κρύα κρέμα. Την απλώνουμε και γυρίζουμε τις άκρες από τα φύλλα. Λαδώνουμε και σκεπάζουμε με ακόμα ένα διπλό φύλλο. Λαδώνουμε και χαράζουμε στο μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα κομμάτια μας. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Σιρόπι: Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και τις βανίλιες. ΔημιουργόςREDMOON
  48. 1 point
    σ' ευχαριστω πολυ καρδουλα μου για τα καλα σου λογακια <3
  49. 1 point
    Η Μαίρη Καρακασίδη έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στον Πειραιά. Μένει στο Κορυδαλλό και ήταν μανούλα 3 παιδιών, σήμερα έχει δυο κόρες την Αρετή 28 και την Ελένη 25 και είναι και γιαγιά του Παναγιώτη 11 μηνών . Δεν έχει σπουδάσει μαγειρική είναι μια εμπειρική μαγείρισσα που το παθός της για την μαγειρική την έκαναν να δημιουργήσει την δική της σελίδα μαγειρικής {Γιαγιά Μαίρη εν δράσει} εκεί δημοσιεύει καθημερινές συνταγές για όλους. Επίσης έχει ακόμα ένα μεγάλο πάθος το πλέξιμο .Τα χεράκια της κυρίας Μαίρης χρυσά!!! Email mkarak@hotmail.com Ιστοσελίδα https://www.facebook.com/pages/Γιαγια-Μαιρη-εν-δραση/725351180896546?sk=likes http://giagiamairi.dimosbox.gr/
  50. 1 point
    Με λένε Ιωάννα Δημοπουλου και είμαι food blogger.Αγαπάω το καλό φαγητό και το κρασί και όπως το μοιράζομαι με τους φίλους μου έτσι θα το μοιραστώ και μαζί σας. Κάποιες από τις συνταγές θα τις γράφω και Αγγλικά, μιας και έχω φίλους και στα ‘ξένα’ που θα ήθελα να μπορούν να καταλαβαίνουν τι γράφω. Στο μπλογκ αυτό θα βρείτε τα πάντα: από ένα απλό σπανακόρυζο, μέχρι φουά γκρα με αποξηραμένες φέτες μήλου. Το κριτήριο είναι να μου κάνει η συνταγή “κλικ” και να βγει νόστιμη όταν τη μαγειρέψω. Μεγάλη μου αδυναμία είναι οι απλές αλλά εντυπωσιακές συνταγές, που τελικά γίνονται μέρος της καθημερινότητάς μας, μιας και κανείς δεν έχει πια χρόνο για πολλές ώρες στην κουζίνα. Χαίρομαι ιδιαίτερα να έχω διάλογο με τους αναγνώστες μου. Αν δεν θέλετε να αφήσετε σχόλιο, μπορείτε κάλλιστα να μου στείλετε ένα μέηλ στο jdimopoulos ΠΑΠΑΚΙ foodjunkie.eu. Υ.Γ. Τις φωτογραφίες τις βγάζω μόνη μου. Όλα τα φαγητά είναι φρεσκομαγειρεμένα και φωτογραφημένα επί τόπου ή in situ όπως λέμε και εμεις οι Αρχαιολογοι… http://foodjunkie.eu
×
×
  • Create New...