Jump to content

cook

Administrators
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

    3.180
  • ΕΓΓΡΑΦΗ

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • Days Won

    11

cook κέρδισε βραβείο
Δεκέμβριος 1 2016

cook μπορείς να ανεβάσεις την βαθμολογία σου συμμετέχοντας πιο ενεργά στην Cook !

Κοινότητα Φήμη

52 Εξαιρετική

Πληροφορίες Προφίλ cook

  • Τίτλος Μέλους
    Συγγραφέας
  • Γενέθλια 21/03/1970

Πρόσφατες Επισκέπτες Προφίλ

9.306 προβολές προφίλ
  1. until
    Η καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας «χτυπά» δυνατά στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition στο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020. Η έκθεση που έγινε θεσμός ανανεώνει το ραντεβού της για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τόσο με τους επαγγελματίες του πιο premium κλάδου τροφίμων και ποτών όσο και με τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας και του fine food. Από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020 στο Helexpo Μαρούσι επιμένουμε… ελληνικά και δίνουμε τη σκυτάλη στην μεγαλύτερη προσπάθεια ανάδειξης των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων. Πλήρως ανανεωμένη και εμπλουτισμένη, η έκθεση αλλάζει τόπο συνάντησης αλλά παραμένει πιστή στα ελληνικά προϊόντα και στην ποιοτικότερη ανάδειξη τους μέσα από καινοτόμες προτάσεις και πλούσιες γαστρονομικές εκδηλώσεις. Στην έκθεση σας περιμένουν: Περισσότεροι από 350 Έλληνες παραγωγοί με σπάνια και ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης. Tα πιστοποιημένα ελληνικά βιολογικά προϊόντα στη δική τους ξεχωριστή ενότητα «Bio Corner» 27 Ιταλοί παραγωγοί από την Καλαβρία που παράγουν με αρχαίους Ελληνικούς σπόρους Οι αγαπημένες σας ενότητες Μαγειρεύουμε Ελλάδα και Greek Dish Challenge (νέα ενότητα) με οικοδέσποινα την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και περισσότερους από 100 διακεκριμένους chef και bartender να παρουσιάζουν τις νέες τάσεις της γαστρονομίας. 10 Masterclass από επαγγελματίες sommelier και chef σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες: Τυρί & Κρασί/Αλλαντικά & Μπύρα/Αλίπαστα, Ελιές & Συνοδευτικά Αποστάγματα/Μέλι & Βότανα
  2. Η καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας «χτυπά» δυνατά στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition στο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020. Η έκθεση που έγινε θεσμός ανανεώνει το ραντεβού της για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τόσο με τους επαγγελματίες του πιο premium κλάδου τροφίμων και ποτών όσο και με τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας και του fine food. Από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020 στο Helexpo Μαρούσι επιμένουμε… ελληνικά και δίνουμε τη σκυτάλη στην μεγαλύτερη προσπάθεια ανάδειξης των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων. Πλήρως ανανεωμένη και εμπλουτισμένη, η έκθεση αλλάζει τόπο συνάντησης αλλά παραμένει πιστή στα ελληνικά προϊόντα και στην ποιοτικότερη ανάδειξη τους μέσα από καινοτόμες προτάσεις και πλούσιες γαστρονομικές εκδηλώσεις. Στην έκθεση σας περιμένουν: Περισσότεροι από 350 Έλληνες παραγωγοί με σπάνια και ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης. Tα πιστοποιημένα ελληνικά βιολογικά προϊόντα στη δική τους ξεχωριστή ενότητα «Bio Corner» 27 Ιταλοί παραγωγοί από την Καλαβρία που παράγουν με αρχαίους Ελληνικούς σπόρους Οι αγαπημένες σας ενότητες Μαγειρεύουμε Ελλάδα και Greek Dish Challenge (νέα ενότητα) με οικοδέσποινα την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και περισσότερους από 100 διακεκριμένους chef και bartender να παρουσιάζουν τις νέες τάσεις της γαστρονομίας. 10 Masterclass από επαγγελματίες sommelier και chef σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες: Τυρί & Κρασί/Αλλαντικά & Μπύρα/Αλίπαστα, Ελιές & Συνοδευτικά Αποστάγματα/Μέλι & Βότανα Η νέα ενότητα για το μέλι με τίτλο “Honey Bar” με επιλεγμένα μέλια και παράγωγα μελιού απο τους εκθέτες μας τα οποία παρουσιάζονται απο ειδικούς του είδους. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/1/2020 10:00-11:00 ΕΝΑΡΞΗ. Η Εύα Παρακεντάκη μαζί με τον Chef Κωνσταντίνο Μπουγιούρη μαγειρεύουν ζωντανά για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ. 11:00-11:45 Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένη Chef την Ξένια Μπουζαρίδου στο 1ο Greek Dish Challenge. 11:45-12:00 Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει τις γαστρονομικές κοινότητες. 1η Γαστρονομική Κοινότητα το νησί της Σκιάθου 12:00-13:00 Ο Executive Chef και καθηγητής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Chef Τσαπάρας Γέωργιος παραδίδει μαθήματα φαντασίας και δημιουργικότητας στην σκηνή Μαγειρεύουμε Ελλάδα. 13:00-14:00 ΙΕΚ ΑΚΜΗ 14:00-14:45 Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένο Chef τον Χάρη Νικολούζο στο 2ο Greek Dish Challenge. 14:45-15:00 Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει την γαστρονομική κοινότητα Πηλίου. 15:00-16:00 Ο Executive Chef Τσατσάκης Βασίλειος από τον Όμιλο Βουλγαράκη ορμόμενος από την κρητική του καταγωγή μας μυεί στα μυστικά της κρητικής δημιουργικής κουζίνας 16:00-17:00 – 17:00-18:00 Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Εύα Παρακεντάκη και κορυφαίοι καλεσμένοι Chef από την Κρήτη δημιουργούν για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ ένα τραπέζι αγάπης αποκλειστικά με κρητικά προϊόντα και κρητικές συνταγές της Μεγαλόνησσου. 18:00-19:00 Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Εύα Παρακεντάκη και κορυφαίοι καλεσμένοι Chef από την Κρήτη δημιουργούν για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ ένα τραπέζι αγάπης αποκλειστικά με κρητικά προϊόντα και κρητικές συνταγές της Μεγαλόνησου. 19:00-19:15 Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει την 3η Γαστρονομική Περιφέρεια από την λίμνη Κερκίνης. 19:15-20:00 O Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού μας παρουσιάζει το Greek Cocktail Challenge με τον γνωστό Bartender Ιωάννη Πετρή από το TikkiBar. ΣΑΒΒΑΤΟ 25/1/2020 ΩΡΑ 10:00-11:00 Το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο και η κα. Γεωργία Κουτσούκου για πρώτη φορά στην σκηνή του Μαγειρεύμε Ελλάδα μας παρουσιάζουν συνταγές και προιόντα από την Καλάβρια της Ιταλίας-Μεγάλη Ελλάδα. 11:00-11:45 Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένο Chef τον Γιώργο Πουλόπουλο στο 1ο Greek Dish Challenge της ημέρας. 11:45-12:00 Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει την γαστρονομική κοινότητα από το νησί της Αμοργού. 12:00-13:00 Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Chef Αντώνιος Βαρσάμης θα μας μυήσουν στα προιόντα και τις συνταγές της Στερεάς Ελλάδας. 13:00-14:00 Ο Executive Chef Μενάρδος Παναγιώτης από το M-eating της Μυκόνου μαζί με την γαστρονομική του παρέα Chef Γαλαβά Ιωάννη από το εστιατόριο Αρακλιά, Chef Γιγίνης Δημήτριος από το SeaSatin Άνδρος, Chef Πλυτάς Δημήτριος από το ΠεριΤήνος και Chef Λεονάρδος Ρούσσος από το εστιατόριο Λιλής μαζί με τον Pastry Chef Κουκιάσα Νίκο μαγειρεύουν δημιουργικές αλλά και ταυτόχρονα παραδοσιακές συνταγές απο τις Κυκλάδες. 14:00-14:45 Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένο τον Chef Δημητριάδης Δημήτρης στο 2ο Greek Dish Challenge. 14:45-15:00 Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει την γαστρονομική κοινότητα Νεμέα Κορίνθου. 15:00-16:00 Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πρέσβειρα της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ και ο Chef Κωνσταντίνος Μπουγιούρης δημιουργούν συνταγές από προϊόντα και παραγωγούς της έκθεσης. 16:00-16:45 Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένο τον Chef Απέργη Ιάκωβο στο 3ο Greek Dish Challenge της ημέρας. 16:45-17:00 Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει την γαστρονομική κοινότητα Ζαγόρι Πηλίου. 17:00-18:00 Ο ανατρεπτικός Chef Ηλίας Σκουλάς μας παρουσιάζει τις νέες τάσεις του Street Food στην Ελλάδα. 18:00-19:00 Ο διάσημος Pastry Chef και καθηγητής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Χρήστος Βέργανδος δημιουργεί για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ γλυκές απολαύσεις. 19:00-19:15 Ο Mister GGG Γεώργιος Πίττας μας παρουσιάζει την γαστρονομική κοινότητα της Νήσου Ρόδου. 19:15-20:00 O Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού μας παρουσιάζουν το 2ο Greek Cocktail Challenge με τον γνωστό Bartender Mίλτο Τσιρογιάννη. ΚΥΡΙΑΚΗ 26/1/2020 ΩΡΑ 10:00-11:00 – 11:00-11:45 Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένη την Executive Chef Μυρσίνη Λαμπράκη στο 1ο Greek Dish Challenge της ημέρας. 11:45-12:00 Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει την γαστρονομική κοινότητα Νάουσας. 12:00-13:00 Η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος και ο Pastry Chef Υποκαμισάς μας παρουσιάζουν γλυκές δημιουργίες πατώντας πάνω στην παράδοση. 13:00-14:00 ΙΕΚ ΑΚΜΗ 14:00-15:00 Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένο τον Executive Chef Mπαξεβάνη Ιωάννη στο 2ο Greek Dish Challenge της ημέρας. 15:00-16:00 Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πρέσβειρα της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ και ο Chef Κωνσταντίνος Μπουγιούρης δημιουργούν συνταγές από προϊόντα και παραγωγούς της έκθεσης. 16:00-18:00 Απονομή Βραβείων Γεύσης Εξποτροφ 2020 18:00-18:15 Ο Mr GGG Γιώργος Πίττας μας παρουσιάζει την γαστρονομική κοινότητα της Κέρκυρας. 18:15 -19:00 Ο Χάρης Τζανής και η Μάγδα Πειστικού με καλεσμένο τον Mixologist Mario Basso μας παρουσιάζει το 3ο Greek Cocktail Challenge. Η έκθεση αφορά τόσο τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και τους φίλους της γαστρονομίας. Οι επαγγελματίες των τροφίμων μπορούν να εισέλθουν είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα επαγγελματία επισκέπτη, είτε με την επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας ή της σφραγίδας της εταιρίας τους ενώ το καταναλωτικό κοινό πληρώνοντας εισιτήριο 5€ ανα άτομο. Υπάρχει η δυνατότητα σε συγκεκριμένους χώρους της έκθεσης να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας απευθείας από τους παραγωγούς που συμμετέχουν σε προνομιακές τιμές. Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24-26 Ιανουαρίου 2020 στο Helexpo Μαρούσι, Λεωφόρος Κηφισίας 39. Η έκθεση που έγινε θεσμός ανανεώνει το ραντεβού της για έβδομη συνεχόμενη χρονιά
  3. cook

    Η Συνάντηση

    Οικογενειακό ταβερνάκι.Ταβέρνα από τα παλιά. Το καλύτερο μπιφτέκι που μπορείς να φας.Ποιοτικά και σπιτικά φαγητά, σε ωραίο, παρεΐστικο κλίμα. Εξαιρετικής ποιότητας ψάρια και κρεατικά.Τιμές πολύ λογικές και καλές μερίδες.Άψογη σαλάτα χωριάτικη, αλλά και χόρτα. ΚΑΙ τέλειες τηγανιτές πατάτες, φρέσκες, κομμένες στο χέρι! Σερβίρει: Φρέσκα ψάρια Θαλασσινά Μεζέδες Κρεατικά Χειροποίητα φρέσκα προϊόντα Υπηρεσίες: Ιδανικό για ομάδες Ιδανικό για παιδιά Τραπεζάκια μέσα η έξω Δέχεται κρατήσεις Free wifi Η Συνάντηση Διεύθυνση : Σερέτη 69, Άρτεμις 190 16 Τηλέφωνο : 2294 022647
  4. Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών, διενεργεί ελέγχους και στις ιστοσελίδες επιχειρήσεων που πωλούν τρόφιμα μόνο μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. - Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, οφείλουν να παρουσιάζουν στα μέσα που υποστηρίζουν την πώληση από απόσταση, όλες τις υποχρεωτικές πληροφορίες για τα τρόφιμα που πωλούν. Εξαίρεση αποτελεί η ημερομηνία διατηρησιμότητας, η οποία θα πρέπει να παρέχεται κατά την παράδοση. - Οι καταναλωτές θα ήταν χρήσιμο να διαβάζουν προσεκτικά τις πληροφορίες που παρέχονται για κάθε προϊόν στο διαδίκτυο και να επιβεβαιώνουν ότι το προϊόν που παραλαμβάνουν ανταποκρίνεται σε αυτό που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος καθώς και στις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας τροφίμων. Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο των τροφίμων, οι καταναλωτές καλούνται να επικοινωνούν με τον ΕΦΕΤ στο τηλέφωνο 11717.
  5. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Α΄, διαπίστωσε ότι το προϊόν με την εμπορική επωνυμία "ΟΚF Aloe drink pineapple taste", ποτό με γεύση ανανά, σε πλαστική συσκευασία των 500 ml, με αριθμό παρτίδας Μ 26.04.2018 03 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 25.04.2020 C, που παρασκευάζεται στη Νότια Κορέα από την εταιρεία OKF Corporation / OKF Bldg 54, Hakdong ro 21 – gil – Gangnam – Gu Seoul, Korea, Tel 8224911877 και εισάγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Α.Ε., Χάλκης 8, Πυλαία Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ως προς την ονομασία πώλησης διότι δεν εμπίπτει στην κατηγορία των χυμών και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιέχει την χρωστική Ε102 και δεν πληροφορεί τους καταναλωτές ότι "Η χρωστική Ε102 μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά" (ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα) όπως επιβάλλει η Κοινοτική νομοθεσία. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να έχουν υπόψη τους ότι το προϊόν δεν πρέπει να καταναλωθεί από παιδιά.
  6. Ο Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω σας καλεί στην 8η Έκθεση Κρητικών προϊόντων που διοργανώνει 25-29 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο). Παραγωγοί απ' όλη την Κρήτη θα μας "πλημμυρίσουν" με υπέροχες γεύσεις και μυρωδιές της Κρητικής γης. Ωράριο λειτουργίας :10.00-23.00 Είσοδος ελεύθερη
  7. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου, ζήτησε και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι για την άμεση απόσυρση του συνόλου των παρτίδων που αφορούν σε λευκό τυρί άλμης από αγελαδινό γάλα, με την εμπορική ονομασία "ΓΑΛΠΟ", σε πλαστικούς περιέκτες των 900 γραμμαρίων, 1 κιλού και 2 κιλών έκαστο, που παράγεται στην εταιρεία : ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ, 5ο χλμ. ΕΟ Τρικάλων – Πύλης και πωλείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση : ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ, λόγω πλήρους έλλειψης αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος, όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, για την αποφυγή παραπλάνησης των καταναλωτών. Τα προϊόντα χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά ως προς την επισήμανση και η απόσυρση έγινε για την αναγραφή από την παραγωγό εταιρεία της απαιτούμενης από τη νομοθεσία πληροφόρησης για τη χώρα προέλευσης του γάλακτος, σύμφωνα με τα στοιχεία αγοράς – προμήθειας γάλακτος και παραγωγής τελικών προϊόντων
  8. Η Ιζαμπέλα η Αρμένισα μαγειρεύει κάθε μέρα Αρμένικα παραδοσιακά φαγητά Ομελέτα με παστουρμα,Ταμπουλέ ,Χοχλιούς με κολοκυθάκι και πατάτα κοκκινιστούς,Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια,Λεχματζούν,Σουτζουκόπιτα ,Ντολμαδάκια,Φαλάφελ Αρμένικο με σάλτσα από ταχίνι,Λαχανοτνολμάδες αυγολέμονο,Πλιγούρι με ρεβίθια,Σαλάτα πιάζ με πορτοκάλι και τουρσί αγγουράκι,Σουλού μαντί ζουμερό,Καγιανά και πολλά άλλα φαγητά. κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση Στο αρχοντικό της Ιζαμπέλας και του Στέλιου πίνουμε Κρητική τσικουδιά και στρώνουμε τραπέζι με Αρμένικες σπιτικές γεύσεις και ψητά κρέατα. Εδώ είναι που συναντιέται η Κρήτη με τά αρμένικα.... φρέσκο ελαιόλαδο καί ντομάτες Όλα τα φαγητό είναι φτιαγμένα με πολύ αγάπη από τον Στέλιο και την Ιζαμπέλα Το Τσικουδοαντάμωμα σας περιμένει Θεσσαλονίκης 9 & Στρ. Μακρυγιάννη Αγ. Ιωάννης Ρέντης 182 33 ΤΗΛ : 2155056083
  9. cook

    ARTOZA 2019

    Χιλιάδες επαγγελματίες έδωσαν το παρών τις 2 πρώτες ημέρες Με μία σημαντική αύξηση, ήδη από τις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας της, του επισκεπτικού κοινού της 14% σε σχέση με την τελευταία της διοργάνωση, η ARTOZA, επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως ο σημαντικότερος εκθεσιακός θεσμός του κλάδου. Οι 270 εκθέτες της έχουν υποδεχτεί μέχρι τώρα χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής και οι συνεχείς πληροφορίες για επιτυχημένες εμπορικές συμφωνίες φέρνουν μεγάλη ικανοποίηση και αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση. Το τέλος της ημέρας βρήκε τους εκθέτες να κάνουν πλούσιο «ταμείο» γεμάτο νέες συνεργασίες και ιδέες και τους επισκέπτες ακόμα πιο ενημερωμένους για τις τάσεις, τα νέα προϊόντα και τις εξελίξεις στον κλάδο τους. Παράλληλα, τα πλούσια προγράμματα των παράλληλων εκδηλώσεων κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις πρωτότυπες παρουσιάσεις αλλά και τα ποικίλα σεμινάρια με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η κορυφαία έκθεση για την Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική Από τις ισχυρότερες και πλέον εξειδικευμένες εκθέσεις στην Ελλάδα και μία από πιο αναγνωρισμένες στο είδος της διεθνώς, η ARTOZA δικαιούται να υπερηφανεύεται για μια αδιασάλευτη πορεία 29 χρόνων, για τα πανίσχυρα θεμέλιά της και για τις προοπτικές που ανοίγει για το μέλλον των επιχειρήσεων του κλάδου της Aρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής. Κάθε δύο χρόνια η ARTOZA γίνεται η πλατφόρμα για τις πλέον σημαντικές εμπορικές επαφές και συμφωνίες ανάμεσα στην προμηθευτική αγορά και τους επαγγελματίες της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής στη χώρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Με την τεράστια αναγνωρισιμότητα και την ελκτική της δύναμη, συγκεντρώνει στελέχη και ιδιοκτήτες από χιλιάδες επιχειρήσεις της Αρτοποιίας, της Ζαχαροπλαστικής, του Παγωτού αλλά χιλιάδες και από τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση. Με άριστα οργανωμένους τομείς εκθεμάτων, με τη συμμετοχή των κορυφαίων εταιρειών της προμηθευτικής αγοράς και αθρόα προσέλευση επαγγελματιών επισκεπτών, η ARTOZA είναι ο χώρος όπου ζυμώνεται το μέλλον ολόκληρου του κλάδου! Τομείς έκθεσης Ά Ύλες Aρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού Βούτυρα – Μαργαρίνες κ.λπ. Άλευρα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής – Μείγματα αλεύρων Αρτοσκευάσματα Σοκολατοειδή και Ζαχαρώδη Προϊόντα Παγωτό Χύμα και Προϊόντα Παγωτού Γλυκά Έτοιμα και Κιλού – Σιροπιαστά Κατεψυγμένα Προϊόντα Ζύμης Καφέδες & Ροφήματα – Μηχανές Καφέ Φούρνοι Aρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής Μηχανήματα Παραγωγής Προϊόντων Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής Μηχανήματα Συσκευασίας Προϊόντων Αρτοζαχαροπλαστικής Εργαλεία και Σκεύη διάφορα Μηχανήματα Παραγωγής Φύλλου Κρούστας, Κανταΐφι κ.λπ. Μηχανήματα Παραγωγής Πίτσας και Ζυμαρικών Επίπλωση και Διακόσμηση Αρτοποιείων και Ζαχαροπλαστείων Βιτρίνες Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού Διακοσμητικά Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού Είδη συσκευασίας – Αναλώσιμα Συστήματα και Μηχανήματα Ψύξης – Κατάψυξης – Ψυκτικοί θάλαμοι Εξοπλισμός Αποθηκών – Συστήματα αποθήκευσης Ταμειακά Συστήματα – Ζυγαριές Παροχή Υπηρεσιών (ISO, HACCP κ.λπ.) Φορείς και Οργανώσεις του Κλάδου – Λοιπές υπηρεσίες Επαγγελματικές Σχολές Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής Επαγγελματικός Τύπος Κατηγορίες επισκεπτών Ιδιοκτήτες Αρτοποιείων & Αρτοζαχαροπλαστείων Ιδιοκτήτες Εργαστηρίων Ζαχαροπλαστικής Ιδιοκτήτες και Στελέχη Μονάδων Παραγωγής, Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής, Παγωτού, Σφολιατοειδών και Σοκολατοειδών Προϊόντων Εμπόριο Α’ Υλών, Τροφοδοσίες Εμπόριο Μηχανημάτων & Εξοπλισμού Τεχνίτες Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής Ιδιοκτήτες Εργαστηρίων Τυροπιτών, Πίτσας Chefs, Μάγειρες και F&B Μanagers Εταιρείες Catering Κάβες, Καφεκοπτεία Καφετέριες, Snack Cafe, Fast Food, Πιτσαρίες Αλυσίδες Εστίασης – Καφεστίασης Επισκεφτείτε την ARTOZA Τι θα κερδίσετε με την επίσκεψη σας στην έκθεση H επίσκεψή σας στην Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής ARTOZA σάς εξασφαλίζει: Θα βρείτε όλες τις κορυφαίες λύσεις της προμηθευτικής αγοράς για την επιχείρησή σας και θα ενημερωθείτε για όλες τις νέες προτάσεις της αγοράς. Η επίσκεψη σας στην έκθεση θα σας δώσει την δυνατότητα να συναντήσετε πάνω από 300 εκθέτες, να συνομιλήσετε μαζί τους, να συγκρίνετε τιμές και να κλείσετε απευθείας εμπορικές συμφωνίες. Θα ανακαλύψετε έναν πλούτο νέων ιδεών και τάσεων μέσα από το ευρύτατο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Η έκθεση για ακόμα μία χρονιά θα αποτελέσει το κορυφαίο εμπορικό φόρουμ, που θα σηματοδοτήσει τη νέα πορεία ανάκαμψης για την Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική στη χώρα μας. Θα γνωρίσετε μια τεράστια γκάμα ελληνικών και ξένων προϊόντων και υπηρεσιών συγκεντρωμένα όλα μέσα σε έναν χώρο, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα, με σκοπό να επιλέξετε τα καλύτερα για να διαφοροποιηθείτε από τους ανταγωνιστές σας και να είναι πιο κερδοφόρα η επιχείρηση σας. Πρόσβαση στην έκθεση Το εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO βρίσκεται στο τέλος της Αττικής Οδού προς αεροδρόμιο (βλ. χάρτη) και η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη, προσφέροντας πλήθος επιλογών μετακίνησης: από Μετρό, Προαστιακό και λεωφορείο έως αεροπλάνο και αυτοκίνητο. Πιο αναλυτικά, στη διάθεσή σας έχετε τις ακόλουθες επιλογές μετάβασης από και προς το εκθεσιακό κέντρο: Οδικώς Μέσω της Αττικής Οδού προς Αεροδρόμιο. Σε απόσταση 2 χλμ μετά από όλους τους χώρους του αεροδρομίου ακολουθήστε τη σήμανση που σας καθοδηγεί στο εκθεσιακό. Όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν την έκθεση με το Ι.Χ. τους θα έχουν στη διάθεσή τους ελεύθερο πάρκινγκ 5.500 θέσεων. Το METROPOLITAN EXPO έχει δύο χώρους στάθμευσης μπροστά από τις δύο εισόδους του. Ειδικό συνεργείο θα επιβλέπει τους χώρους στάθμευσης, ενώ παράλληλα θα προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συντεταγμένες Metropolitan Expo 37° 52′ 10.00″ North 23° 57′ 29.00″ East Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Metro: Στάση Αεροδρόμιο, γραμμή 3 – Αιγάλεω/Μοναστηράκι/Δουκ.Πλακεντίας/Αεροδρόμιο Προαστιακός Σιδηρόδρομος: Στάση Αεροδρόμιο, γραμμή Νερατζιώτισσα – Δουκ.Πλακεντίας/Αεροδρόμιο ΟΑΣΑ: Όλα τα λεωφορεία Express της Αττικής για Αεροδρόμιο (Χ92-Κηφισιά, Χ93-ΚΤΕΛ Κηφισού & Λιοσίων, Χ94-Σύνταγμα, Χ96-Πειραιάς, Χ97-Δάφνη) ΚΤΕΛ: Σύνδεση με λιμάνι Ραφήνας, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Καλύβια και Λαύριο. Πούλμαν Δωρεάν Μεταφοράς Επισκεπτών Όσοι επιλέξουν να έρθουν στην έκθεση χρησιμοποιώντας τον Προαστιακό, το Μετρό ή όποιο λεωφορείο τερματίζει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», απέναντι ακριβώς από την είσοδο του ξενοδοχείου «Sofitel» και στο επίπεδο των αφίξεων του αεροδρομίου (συγκεκριμένα μπροστά στην Έξοδο 2) υπάρχει η στάση του λεωφορείου του εκθεσιακού κέντρου, το οποίο θα σας μεταφέρει. Επίσης, τα πούλμαν της ARTOZA θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες της έκθεσης από και προς το Σταθμό ΜΕΤΡΟ στη Δουκίσσης Πλακεντίας κάθε 10 λεπτά. Σημειώστε ότι η επιλογή της αποβίβασης στο Σταθμό Πλακεντίας σας προτείνεται διότι το εισιτήριο για το Αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος” κοστίζει 10€/άτομο ενώ για το Σταθμό Πλακεντίας μόλις 1,4€. Πάρκινγκ Εκθετών Περιμετρικά των αιθουσών του Εκθεσιακού Κέντρου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκθετών θα υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ όπου θα εισέρχονται οι εκθέτες με την επίδειξη της κάρτας τους. Επιπλέον, το METROPOLITAN EXPO έχει δύο χώρους στάθμευσης μπροστά από τις δύο εισόδους του, στους οποίους θα εξυπηρετούνται οι επισκέπτες της έκθεσης. Ειδικό συνεργείο θα επιβλέπει τους χώρους στάθμευσης, ενώ παράλληλα θα προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
  10. Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ηπείρου και Θεσσαλίας, στο πλαίσιο προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων για το έτος 2018 ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από τους εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Εργαστήριο Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, διαπίστωσε τη διακίνηση τριών προϊόντων σοκολάτας, στα οποία ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (φουντουκιού), η οποία δεν δηλωνόταν στην επισήμανση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για : 1. Το προϊόν σοκολάτας γάλακτος με αμύγδαλα με την εμπορική ονομασία "dragée αμυγδάλου γάλακτος", σε συσκευασία των 150γρ, με ημερομηνία λήξης : 30/09/2019, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία "ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ Α.Ε." με έδρα στην οδό Θηβών 70Β, Πειραιάς. 2. Το προϊόν σοκολάτας γάλακτος με την εμπορική ονομασία "Σοκολάτα γάλακτος Καλατζόγλου", σε συσκευασία των 100γρ, με ημερομηνία λήξης : 30/12/2018, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία "ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΛΑΤΖΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε." με έδρα στην ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων. 3. Το προϊόν σοκολάτα μαύρη με 92% κακάο, με την εμπορική ονομασία "VIVANI", σε συσκευασία των 80γρ, αριθμ. Παρτίδας : L 18303 και ημερομηνία λήξης : 07.2020, το οποίο εισάγεται από τη Γερμανία από την εταιρεία ΒΙΟΑΓΡΟΣ Α.Ε., Βασιλέως Παύλου 2, Κρύα Βρύση Πέλλας. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις εν λόγω επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο φουντούκι και έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες κάτωθι), να μην τα καταναλώσουν.
  11. ΝΗΣΤIΣΙΜΗ ΚΡEΜΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔAΛΙ (ΧΩΡIΣ ΛAΔΙ) Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα για τις λιγούρες της νηστείας!!! Ότι πρέπει και για την Μ.Παρασκευή που δεν τρώμε λαδάκι!! ΥΛΙΚΑ 1,1/2 φλ. σιμιγδάλι εγώ έβαλα το ψιλό 4 φλ. νερό 1 φλ. χυμό του εμπορίου η χυμό από φρέσκο πορτοκάλι 2 φλ. ζάχαρη ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1 βανίλια σε σκόνη 1 πρέζα αλάτι κανέλα για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τον χυμό , την ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα. Όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να βράσουν. Αποσύρετε από την φωτιά και Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή με σύρμα.για να μην κάνει σβόλους Ρίχνουμε και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει η κρέμα να πήζει πασπαλίστε με κανελιτσα!!Αν προσθέσετε και λίγο σοκολάτα κουβερτούρα μέσα θα ειναι η κρεμουλα μας σοκολατένια
  12. Banana choco-chip Cheesecake!! Yλικα !! Για την βαση 2 κουπες 250 γρ μπισκοτο αλεσμενα1!Η πιτ μπερ η digestives η μιραντα η μπισκοτα κανελας η cookies μιση κουπα λιωμενο βουτυρο η σοφτ!! Υλκα για την γεμιση !! 6 Μπανανες 2 κουτια κριμ τσιζ 400γρ 3κουταλιες χυμο λεμονιου 2 κουπες ζαχαρη 5 αυγα και δυο κροκαδια!! 1/4 κουπας μαργαρινη 1/4 κουπας αλευρι που φουσκωνει μονο του 1 φακελακι σοκολατα σε ψηφιδες Εκτελεση!! Ετοιμαστε την βαση στρωνοντας την στον πατο μιας φορμας με στεφανη 24-26 εκ καλα βουτυρωμενη!! Χτυπηστε στο μιξερ ολα τα υλικα μαζι εκτος απο τις ψηφιδες σοκολατας Αδειαστε τηνν κρεμα μεσα στην φορμα και πανω στην βαση!!Ριξτε τις ψηφιδες σοκολατες κ ανακατεψτε απαλα!! Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο 160 βαθμους για 1 ωρα κ 15 λεπτα!!Σβηστε τον φουρνο και αφηστε το γλυκο να κρυωσει μεσα σε αυτον!!Ξεφορμαρετε σε πιατελα και σερβιρετε το κρυο!Αν θελετε διακοσμηστε το με σιροπι σοκολατας η 50γρ λυομενη κουβερτουρα ανακατεμενη με κουταλια ηλιελαιο!!
  13. ΧΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!! Θεϊκή συνταγή!!Και νηστίσιμο!! ΥΛΙΚΑ 500 γρ φασολιά 800 γρ σπανάκι 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κρεμμύδι ξερό 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο 1κουτ σούπας ντοματοπολτό 5 κουταλιές σπιτική σάλτσα χυμό από 1,1/2 λεμονί Αλατι κ πιπερι!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράστε τα φασολιά σε αλατόνερο στραγγίξτε και αφήστε στην άκρη!! Σε κατσαρόλα ρίξτε ελαιόλαδο και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, μόλις πάρουν ξανθό καλό χρώμα ρίξτε το σπανάκι ψιλοκομμένο και τσιγαρίστε !!! προσθέστε νερό την σάλτσα με τον μπελτέ διαλυμένο, το αλάτι το πιπέρι το !! Βράστε για μερικά λεπτά περίπου το σπανάκι !! προσθέστε τον άνηθο την τελευταία στιγμή και τον χυμό λεμονιού μόλις πάρει μια βράσει σβήστε !!!Σε ένα πυρέξ αδιάστε τα φασόλια με στο σπανάκι βάλτε στο φούρνο και ψήστε περίπου μια ώρα η μέχρι να δέσει το φαγητό!!!Καλή επιτυχία !!
  14. α Διαμάντια της ελληνικής γης και οι πολύτιμοι καρποί της κλεισμένα στα βάζα μου!!! ΥΛΙΚΑ Ότι λαχανικά θέλετε εσείς , καρότο κουνουπιδι σελινοριζα ραπανάκι πιπεριές αγγουράκια κ.α. 1 λίτρο νερό 1 λίτρο λευκό ξύδι 3 κουταλιές σούπας αλάτι 1 κουτάλια σούπας ζάχαρη 1 μεγάλη καυτερή πιπεριά κέρατο ΕΚΤΕΛΕΣΗ .Αποστειρωνουμε καλα τα βαζα μας και τα καπακια μας!!! Πλενουμε δυο φορες καλα τα λαχανικα μας σε αλατισμένο νερό!! Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο ξύδι λευκό, το αλάτι, την ζάχαρη ,την καυτερή πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες!!Τα βράζουμε για 5 λεπτά!! Βάζουμε στα βάζα τα λαχανικά ωμά ,και προσθέτουμε το ξυδόνερο αφού είναι χλιαρό έως κρύο να τα σκεπάσει μέχρι επάνω,προσθέτοντας στο τέλος και λίγο λαδάκι!!Κλείνουμε καλά για ένα μηνά!!!Καλή επιτυχία !!!
×
×
  • Create New...