Jump to content

cook

Administrators
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

    3.093
  • ΕΓΓΡΑΦΗ

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • Days Won

    11

cook κέρδισε βραβείο
Δεκέμβριος 1 2016

cook μπορείς να ανεβάσεις την βαθμολογία σου συμμετέχοντας πιο ενεργά στην Cook !

Κοινότητα Φήμη

52 Εξαιρετική

Πληροφορίες Προφίλ cook

  • Τίτλος Μέλους
    Συγγραφέας
  • Γενέθλια 21/03/1970

Πρόσφατες Επισκέπτες Προφίλ

7.141 προβολές προφίλ
  1. ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ Βέφας Αλεξιάδου Υλικά: 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1/2 κούπα μαγειρικό λίπος(βούτυρο καλό) 1 κούπα ζάχαρη 3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού 1/4 κούπας κονιάκ 2 κουτ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ.γλυκού σόδα (σκόνη) 1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ. Σιρόπι: 2 κούπες μέλι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό Πασπάλισμα: 1 1/2 κούπα καρύδια (χοντροκομμένα) 1 κουτ.γλυκού κανέλα (σκόνη) 1/2 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη) Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τα 6 πρώτα υλικά μέχρι να γίνει το υγρό μείγμα αφράτο μετά κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ κ' την σόδα κ' κάνουμε λακουβιτσα έπειτα ρίχνουμε το υγρό μείγμα στην λακουβιτσα κ' με απαλές κινήσεις μαζεύουμε την ζύμη. Πλάθουμε σε σχέδια κ' από πάνω σχεδιάζουμε με πιρούνι η' τρυπητο. Ψηνουμε στους 175° C για 30' λεπτά περίπου,όταν ψηθούν όλα κ' κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι αφού βράσει αφαιρούμε την άφρη,μελώνουμε κ' πασπαλίζουμε με τα καρύδια η' λιώνουμε κουβερτούρα Σημειώση: Το μυστικό είναι ότι δεν θέλει καθόλου ζύμωμα για να βγουν αφράτα κ' έτσι να μελωνουν αμέσως..!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
  2. ΤΟΥΡΤΑ ΟΜΕΛΕΤΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ..!! Απιθανη συνταγη... εξαιρετικο και για μπουφε..! ΥΛΙΚΑ 6 Αυγα 3 μετριες πατατες σε λεπτες φετες 1 κιλο κολοκυθακια σε λεπτες φετες 1 κρεμμιδι σε λεπτες φετες 600 γρ μυζηθρα φρεσκια τριμμενη 2 κουτ σουπας δυοσμο η ανηθο ψιλοκομμενο 1/2 φλιτζανι του τσαγιου τριμμενη φρυγανια 2/3 του φλιτζανιου ελαιολαδο Αλατι.πιπερι.!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βραζουμε τις πατατες σε μπολικο αλατονερο μονο για 3 λεπτα και τις στραγγιζετε καλα Αλατιστε τα κολοκυθακια και το κρεμμυδι και αφηνετε 30 λεπτα να στραγγιξουν καλα. Λαδωστε ενα μερτιο ταψι και απλωστα σε στρωσεις τα υλικα ως εξης Πρωτη στρωση με τις μισες πατατες,δευτερη στρωση τα κολοκυθακια ,τριτη στρωση την μιση φρυγανια,τεταρτη με την μιση μυζηθρα,και τον μισο δυοσμο Επαναλαμβανετε τις στρωσεις με το υπολοιπο των υλικων,με την ιδια σειρα βαλτε το κρεμμυδι στο τελος πανω πανω μαζι με την μιση μυζηθρα. Χτυπηστε τα αυγα και ριξτε μεσα αλατοπιπερο, Περιχυνετε τα υλικα με τα αυγα και ψηνεται σε προθερμασμενο σε αντιστασεις στους 180 για 50 λεπτα και αλλα 10 λεπτα στο γκριλ του φουρνου για να κανει χρωμα απο πανω..!!
  3. ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ Υλικα για 20 πιταρακια... ευκολα και πεντανοστιμα !! 1 Κρεμμυδι τριμμενο στο χοντρο του τριφτη 300 γρ τυρι φετα τριμμενο στο χοντρο του τριφτη ,εγω βαζω ηπειρου 1 κουτ του γλυκου αλατι 2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις 1/4 κουπας ελαιολαδο 2 κουταλιες σουπας ψιλοκομμενο δυοσμος 1 ποτηρι χλυαρο νερο Λαδι για το τηγανι..!! Εκτελεση..!! Ανακατευεται το τυρι με το κρεμμυδι κ δυοσμο Ανακατευεται το αλευρι με το λαδι το αλατι το χλιαρο νερο Ανοιγουμε ενα λεπτο φυλλο και με την βοηθεια ενος πιατου η μπολ κοβουμε στρογγυλα κοματια ζυμης Μοιραζουμε την γεμισει στα φυλλα και κλεινουμε τα πιταρακια πατωντας τις ακρες με ενα πιρουνι. Τηγανιζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν και να κανει η ζυμη φουσκαλες..!!
  4. Υλικα 800γρ φιλετο κοτοπουλο σε κυβους 1 πακετο μανιταρια σε φετες 2 ξινομηλα σε κυβους 1 κουτ σουπας καυτερο καρι η απλο 3-4 κουταλ σουπας ελαιολαδο 3 μετρια κρεμμυδια ψιλοκομμενα 1 ποτηρι του νερου λευκο κρασι 1/2 φλιτζανι τσαγιου κουκουναροσπορους καβουρδισμενους 1/2 φλιτζανι τσαγιου μαυρες σταφιδες 1/2 φλιτζανι ασπρισμενα αμυγδαλα η φιστικι αυγινης 1 κοταλια σουπας μελι Αλατι ,πιπερι φρεσκοτριμμενο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε βαθυ τηγανι ζεσταινετε το λαδι και σοταρετε το κρεμμυδι.Προσθεστε το καρι και ανακατευετε ωστε να καβουρδιστει ελαφρα.Ριξτε το κοτοπουλο και σοταρετε καλα απο ολες τις πλευρες..προσθεστε τα μανιταρια αλατοπιπερωνετε και σοταρετε ολα μαζι για μερικα λεπτα..Σβηνετε με το κρασι.... Οταν εξατμιστει σκεπαζετε το τηγανι χαμηλωνετε και μαγειρευετε για 20 λεπτα προσεχοντας να μην στεγνωσει η σαλτσα του..Προσθεστε τα μηλα τις σταφιδες τον κουκουναροσπορο τα αμυγδαλα . Αφηνετε το φαγητο στην φωτια αλλα 5 λεπτα..προσθεστε το μελι ανακατευεται και σερβιρετε μαζι με βρασμενο ρυζι..!!
  5. ΥΛΙΚΑ 2 Φλυτζανια κρεμα γαλακτος 2 Φλυτζανια γαλα φρεσκο πληρες 2 κουταλες γλυκου σαλεπι 3/4 φλιτζανιου ζαχαρη 1/2 κουταλια γλυκου μαστιχα Για το σερβιρισμα Βυσσινο γλυκο του κουταλιου! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοπανιστε τη μαστιχα με μια κουταλια της σουπας ζαχαρη να γινει σκονη Διαλυετε το σαλεπι σε μισο φλιτζανι κρυο γαλα,και χτυπατε στο μιξερ αλλομισο φλιτζανι γαλα με το μειγμα της κοπανισμενης μαστιχας μεχρι να γινει ενα λειο μειγμα. Ριχνετε το υπολοιπο γαλα σε κατσαρολακι και το βαζετε πανω σε μετρια φωτια προσθετετε το γαλα με το σαλεπι το γαλα με την μαστιχα και την υπολοιπη ζαχαρη και την κρεμα γαλακτος και ανακατευετε καλα Αφεινετε τη κρεμα να βρασει για 20 λεπτα περιπου ανακατευοντας τακτικα για να μην κολλαει στην κατσαρολα και να μην φουσκωσει Αποσυρετε την κρεμα απο την φωτια αδειαστε την κρεμα σε μπολ και αφηνετε να κρυωσει πριν την βαλετε στο ψυγειο να παγωσει καλα Αν εχετε παγωτομηχανη μεταφετερε το μειγμα εκει να παγωσει,Αν δεν εχετε απλος ριχνετε το μειγμα σε μεραλιδο σκευος και το βαζετε στην καταψυξη σκεπασμενο Μετα απο δυο ωρες το βγαζετε απο την καταψυξη και το ανακατευετε με το πιρουνι για να μην πιασει παγο,επαναλαμβανετε την ιδια διαδικασια 2 φορες ακομα ωστε να γινει το παγωτο μας αφρατο..!!Αφηστε το παγωτο εκτος ψυγειου για λιγο να μαλακωσει πριν σερβιρετε..!!
  6. ΚΕΜΠΑΠ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ Υλικα 800 Γρ προβειο κιμα 1 κρεμμυδι τριμμενο 2 κουταλιες σουπας πετιμεζι 2 κουταλιες σουπας ξυδι 1 κουταλια του γλυκου γλυκια παμπρικα 1/2 κουταλακι του γλυκου κυμινο 1 κουταλακι του γλυκου κολιανδρο σπασμενο λιγη ριγανη,αλατι μαυρο πιπερι..!! 1/2 κουπα ελαιολαδο Ολα τα υλικα μαζι ..ενα καλο ζημωμα και αφηστε στο ψυγειο μιση ωριτσα μεχρι να αναψουν τα καρβουνα..!!
  7. ΤΑΡΤΑ ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΥΛΙΚΑ 1 φύλλο σφολιάτα 3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα 250 γρ. φέτα σκληρή 1 χούφτα κεφαλογραβιερα 3 αυγά 1/4 κούπας γάλα 1/4 κούπας ελαιόλαδο 2οο γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο 3 κουτ σούπας τριμμένη φρυγανιά Αλάτι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβουμε τα κολοκυθάκια αλατίζουμε και στραγγίζουμε καλά τα υγρά τους Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C . Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε τρυπητό. Πατάμε με το χέρι μας καλά να βγάλουν τα υγρά του και. Θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι την βάζουμε σε ένα μπώλ. Κρατάμε στην άκρη μία χούφτα από το τυρί για το τέλος. Προσθέτουμε στο μπώλ τα αυγά,το γάλα, το ελαιόλαδο, την φέτα την κεφαλογραβιερα και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε και τα τριμμένα κολοκυθάκια και αν χρειάζεται, ανάλογα την φέτα λίγο αλάτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό χυλό.Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε μέσα το μείγμα Προσθέτουμε πάνω από την πίτα το τυρί που κρατήσαμε, θρυμματισμένο και μερικά κομματάκια βούτυρο και λίγη τριμμένη φρυγανιά στην επιφάνεια. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180°C Κελσίου, στο χαμηλό ράφι του φούρνου. Αν την θέλουμε ξεροψημένη ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη, αφού καλύψουμε με λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η μπατζίνα και κόβουμε σε κομμάτια.
  8. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΦΡΙΚΑΣΕ...!! ΥΛΙΚΑ 1 Κοτόπουλο σε μερίδες 1/4 του κιλού αμπελόφυλλα ζεματισμένα και ψιλοκομμένα 3 μεγ κρεμμύδια 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 3/4 της κούπας χυμό λεμονιού η ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε. 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ αλάτι κ πιπέρι αν θέλετε και λίγο άνηθο,εγώ δεν έβαλα!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές, ρίξτε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί,Προσθέτετε και τα αμπελόφυλλα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά και σβήνετε με το μισό χυμό λεμονιού....Ρίξτε και 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράστε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μια ώρα..αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα,Τέλος διαλύετε το κορν φλαορ με το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ρίχνετε στην κατσαρόλα,Την ανακινείτε να πάει παντού και αφήνετε να σιγοβράζει για 3 λεπτά επιπλέον ..Σερβίρετε το φαγητό με πατάτες τηγανίτες..!!
  9. ΚΑΛ- ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ... ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ..!! Υλικα για 6 ατομα 6 αυγα 300 γρ κιμα που εχει περισσεψει απο φαγητο απο σαλτσα κιμα. 100 γρ κεφαλογραβιερα τριμμενη 1 κουταλια της σουπας μαιντανο 1 κουταλια σουπας αλευρι καλα γεματη 1/4 της κουπας γαλα λιγο λαδι αλατι κ πιπερι ..! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαλτε το λαδι σε μεγαλο τηγανι για να ζεσταθει,στρωστε μεσα τον κιμα, αφηστε να ψηθει για 3-4 λεπτα...σπαστε τα αυγα σε ενα πιατο χτυπηστε τα ριξτε μεσα τον μαιντανο το τυρι το αλατι το πιπερι ανακατευετε καλα το αλευρι με το γαλα μεσα στην κουπα και το ριχνουμε μεσα στα αυγα ..ανακατευετε ολα μαζι και ριχνετε μεσα στο τηγανι με τον κιμα.....Κουνατε το τηγανι να παει παντου..τρυπατε να περασει το αυγο καλα μεσα στον κιμα Οταν ψηθει η ομελετα την σκεπαζετε με ενα καπακι και σβηνετε την φωτια, αφηστε λιγο να σταθει και σερβιρετε..!! δεν υπαρχει η νοστιμια της..!!
  10. ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕ ΣΑΣΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ ..!! ΥΛΙΚΑ 1Ψαρονεφρι 12-15 φετες μπεικον 2 κουταλιες σουπας πικαντικη μουσταρδα 2κουτ σουπας ελαιολαδο 1 ποτηρι λευκο κρασι 1 κουτ σουπας τριμμενο θυμαρι 125 γρ κρεμα γαλακτος..1 κουτ μικρο χυμο απο ενα λεμονι αλατι,πιπερι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοψτε τα ψαρονεφρι σε χοντρα κομματια παχους 3-4 εκ τα χτυπατε ελαφρα να πλατυνουν και τα τυλιγετε το καθενα περιμετρικα με μια φετα μπεικον τα οποια στερεωνετε με οδοντογλυφιδα Ζεσταινετε το λαδι σε ενα τηγανι και σοταρετε το κρεας απ ολες τις πλευρες σβηνετε με το κρασι προσθετετε το θυμαρι το αλατι το πιπερι, μολις εξατμιστει ολο το κρασι ριχνετε το λεμονι ..τελος την μουσταρδα που εχετε ανακατεψει μεσα στην κρεμα γαλακτος..αφηστε να παρει μια καλη βραση η κρεμα και κατεβαστε το τηγανι απο την φωτια ..... ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ 3 μεγαλα καροτα 1 μετρια πατατα 2 κουτ σουπας φρεσκο βουτυρο 1 κρασοποτηρο κρεμα γαλακτος 1/2 κουταλια σπασμενο κολινδρο 1/2 κουταλια σπορους κυμινο αλατι Βραστε τα καροτα και την πατατα...κοψτε κομματακια και πολτοποιειστε στο μπλεντερ ...Σε μια κατσαρολα βαλτε το βουτυρο ριξτε τον κολιανδρο και το κυμινο να τσιγαριστη λιγακι ριξτε μεσα τον πουρε και ανακατεξτε σε χαμηλη φωτια μεχρι να απορροφησει το βουτυρο..προσθεστε την κρεμα γαλακτος κ το αλατι..ανακατεψτε και σερβιρετε ζεστο!!
  11. Λαχανικα τουρσι!

    Λαχανικα τουρσι! Υλικα 1 κιλο χρωματιστες πιπεριες πρασινες κοκκινες κιτρινες πορτοκαλι 3 αγγουρακια τρυφερα με τη φλουδα 3 κολοκυθακια τρυφερα με τη φλουδα 5 καροτα καθαρισμενα απ εξω 5 ντοματες αγουρες σε φετες 3 σκελιδες σκορδο τριμμενες μαιντανο σελινο μερικα κλωναρακια βρασμενο αλατονερο κρυο μισο ποτηρακι κρασιου ξυδι Εκτελεση Καθαριζουμε τις πιπεριες απο τα σπορια κοβοντας τες στη μεση εις μηκος κοβουμε ολα τα λαχανικα σε ραβδους τα πλενουμε και τα βαζουμε σε γυαλινο βαζο που να σφραγιζει πολυ καλα ριχνουμε το αλατονερο 2 ποτηρια νερο 1 κουταλια αλατι και το ξυδι να σκεπαστουν τα λαχανικα και σφραγιζουμε το βαζο και το φυλαμε σε μερος δροσερο και σκιερο η στο ψυγειο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΡΕΑ
  12. Γιγαντες στο φουρνο!

    Γιγαντες στο φουρνο! Υλικα 500 γρ γιγαντες 3 μεγαλα κρεμμυδια 1 ματσακι μικρο μαιντανο 1 κλωναρι σελινο με τη ριζα του 2 καροτα σε φετες 1 πιπερια κοκκινη 1 πρασινη σε ροδελες 2 σκ σκορδο λιωμενες 1 ποτηρι τοματοχυμο αλατι πιπερι ριγανη 1 κρασοποτηρο ελαιολαδο Προετοιμασια Αποβραδις βαζουμε σε μπωλ με χλιαρο νερο τους γιγαντες να σκεπαστουν με το νερο χωρις καπακι Την αλλη μερα τους ριχνουμε σε σουρωτηρι και κατοπιν τους βαζουμε σε κατσαρολα με ζεστο νερο να παρουν 1 βραση μεχρι να αφρισουν τους ξαναριχνουμε στο σουρωτηρι και τους πλενουμε πολυ καλα με ζεστο νερο να καθαρισουν απ τους αφρους Τους βαζουμε στη χυτρα για μιση ωρα να βρασουν ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εν το μεταξυ εχουμε τριψει τα λαχανικα μας Σε φαρδια κατσαρολα η τηγανι ριχνουμε το μισο λαδι και σωταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο και κατοπιν ριχνουμε και τα αλλα λαχανικα και τελος το χυμο και το αλατι το πιπερι τη ριγανη και αφηνουμε για λιγο να παρει βραση η σαλτσα μας Προσθετουμε και τους γιγαντες που εχουμε σουρωσει και αφηνουμε να σωταριστουν για λιγο Τους αδειαζουμε σε ταψι και τους βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισουν αν θελουμε προσθετουμε και λιγο απο το νερο που ειχαν βρασει ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΡΕΑ
  13. Γλυκο καρπουζι!

    Γλυκο καρπουζι! Υλικα 1 κιλο υλικο απο καρπουζι 1 κιλο ζαχαρη 2 βανιλιες χυμο απο 1 λεμονι 2 κουταλιες ασβεστη σβησμενη μαλακη Προετοιμασια Χρειαζομαστε 1 μεγαλο χονδροφλουδο καρπουζι το οποιο οταν το φαμε παιρνουμε τις φλουδες και καθαριζουμε το εξωτερικο μερος το πρασινο δηλαδη διοτι θα χρησιμοποιησουμε το ασπρο μερος της φλουδας Κοβουμε το λευκο μερος του καρπουζιου σε τετραγωνα κομματακια Σε μια λεκανη με νερο δυαλυουμε τον ασβεστη και σουρωνουμε το ασβεστονερο Βαζουμε τα κομματακια να σκεπαστουν με το ασβεστονερο και αφηνουμε για 2 ωρες εκει Τα βγαζουμε τα πλενουμε πολυ καλα Εκτελεση Ριχνουμε το υλικο σε κατσαρολα με τη ζαχαρη και το λεμονι λκαι αφηνουμε για 15 λεπτα να βρασουν Την αλλη μερα βαζουμε παλι στη φωτια και προσθετουμε τις βανιλιες οταν μελωσει το σιροπι μας ριχνουμε ζεστο το γλυκο σε γυαλινα βαζα και σφραγιζουμε τα γυριζουμε αναποδα μεχρι να κρυωσουν Το φυλαμε σε δροσερο μερος η στο ψυγειο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΡΕΑ
  14. Κολοκυθοτυροπιτα!

    Κολοκυθοτυροπιτα! Υλικα 2 κουπες τριμμενα κολοκυθακια καλα στιμμενα 3 κουπες αλευρι 1 κουπα φετα τριμμενη 3 αυγα 1μιση ποτηρι φρεσκο γαλα λιγο μπεικιν λιγο αλατι αναλογα με το ποσο αλμυρο ειναι το τυρι μιση κουπα ελαιολαδο Προετοιμασια Πλενουμε τα κολοκυθακια και τα κοβουμε στη μεση κατα μηκος Ελεγχουμε αν τυχον εχουν σπορια αφαιρουμε αυτο το κομματι Τα τριβουμε με τον τριφτη απο το χονδρο μερος Τα βαζουμε σε μπωλ και πασπαλιζουμε με λιγο αλατι και τα αφηνουμε για μιση ωρα να βγαλουν τα υγρα τους οταν ειναι ετοιμα παιρνουμε λιγο λιγο και τα στιβουμε 3 4 φορες και βαζουμε το μιγμα σε μπωλ Εκτελεση Στο μπωλ που εχουμε το μιγμα ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα ανακατευοντας σταδιακα να γινει ενας χυλος οχι πολυ πυκνος ουτε αραιος μπορει να χρειαστει λιγο γαλα ακομη η λιγο αλευρι αναλογα το ταψι Αλειφουμε ενα ρηχο ταψι με λαδι και πασππαλιζουμε με αλευρι και ριχνουμε το μιγμα στρωνοντας το σε ολη την επιφανεια του ταψιου Ραντιζουμε με ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 β μεχρι να ροδισει ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΡΕΑ
  15. Μαρμελαδα κορομηλο!

    Μαρμελαδα κορομηλο! Υλικα 1 κιλο κορομηλα ωριμα κοκκινα πλυμενα 1,50 κιλα ζαχαρη 2 βανιλιες μισο σφηνακι κονιακ Εργαλειο για την πολτοποιηση αυτο που παταμε τον πουρε Εκτελεση Βαζουμε τα κορομηλα σε κατσαρολα με νερο να σκεπαστουν και τα βραζουμε μεχρι να μαλακωσιουν τα ριχνουμε σε σουρωτηρι να φυγουν τα υγρα και τα παταμε με το εργαλειο του πουρε το σουρωτηρι το βαζουμε πανω απο κατσαρολα ωστε να φυγουν τα υγρα της σαρκας μεσα στην κατσαρολα και να μεινουν στο σουρωτηρι τα κουκουτσια και οι φλουδες Βαζουμε την κατσαρολα στη φωτια και ριχνουμε τη ζαχαρη και αφηνουμε μεχρι να γινει σα ζελε η μαρμελαδα μας προσθετουμε το κονιακ και τελος τις βανιλιες Οπως ειναι ζεστη την βαζουμε στα βαζα και τα γυρναμε αναποδα να σφραγισουν ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΡΕΑ
×