Jump to content

cook

Administrators
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

    3.109
  • ΕΓΓΡΑΦΗ

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • Days Won

    11

cook κέρδισε βραβείο
Δεκέμβριος 1 2016

cook μπορείς να ανεβάσεις την βαθμολογία σου συμμετέχοντας πιο ενεργά στην Cook !

Κοινότητα Φήμη

52 Εξαιρετική

Πληροφορίες Προφίλ cook

  • Τίτλος Μέλους
    Συγγραφέας
  • Γενέθλια 21/03/1970

Πρόσφατες Επισκέπτες Προφίλ

7.389 προβολές προφίλ
  1. ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ!! Ενα φαγητο οικονομικο!! ολο γλυκα και αρωματα..!! Υλικα 1 Μεγαλη σελινοριζα 4 καροτα 1 κουπα αρακα 1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι σε κυβους 3 φρεσκα κρεμμυδακια Μισο φλυτζανι του τσαγιου λαδι Μισο φλιτζανι του τσαγιου ανηθο Χυμο απο 1,1/2 λεμονι 2 κουταλιες σουπας κορν -φλαουρ Αλατι κ πιπερι Εκτελεση Καθαριστε την σελινοριζα και κοψτε την σε χοντρους κυβους!! Βαλτε την κατσαρολα με το λαδι στην φωτια και τσιγαριστε τα κρεμμυδια και την σελινοριζα ,ριξτε τα καροτα τον αρακα τον ανηθο και συνεχιστε το τσιγαρισμα για λιγα λεπτα ακομα !! Προσθεστε το πιπερι κ αλατι και 3 ποτηρια του νερου νερο Σκεπαστε και αφηστε το φαγητο να βρασει!! Οταν θα ειναι ετοιμο δεν θελουμε πολλα ζουμια μεσα στην κατσαρολα διαλυστε τις 2 κουταλιες κορν φλαουρ με το χυμο λεμονιου και ριξτε το στην κατσαρολα...Σβηστε στην φωτια και αποσυρετε την κατσαρολα!!Κουνηστε γυρο γυρο την κατσαρολα να πηξη λιγο το ζουμι και σερβιρετε..!!
  2. Φανουρόπιτα

    Φανουρόπιτα 1\2 ποτήρι νερού λάδι, 1 κγ κανέλλα, γαρύφαλλο,μοσχοκάρυδο 1\2 ποτήρι ζάχαρη 2 1\2 ποτήρια νερού πορτοκάλι χυμό ή χυμό Αμιτα Ξύσμα πορτοκάλιΗ 200 γρμ σταφίδες 1κσ μπαικιν 700 γρμ αλεύρι απ μπορεί κ λίγο παραπάνω Ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα από πάνω! Ανακατεύουμε σε λεκάνη με σύρμα όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι κ τις σταφίδες ρίχνουμε λίγο λίγο κ το αλεύρι κ ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθουν έχω βάλει από πριν τις σταφίδες να βραχουν σε λίγο κονιάκ τις στραγγίζω κ τις πασπαλίζω με αλεύρι τις ρίχνω μέσα στο μείγμα μου κ ανακατεύω καλά να πάνε παντού παίρνω το ταψί μου το αλείφω με λάδι κ ρίχνω το μείγμα μου ψωνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 β στον αέρα για 45 λεπτ
  3. ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ..!! Μερικες φορες ουτε εγω εχω λογια να παρουσιασω μια συνταγη στην ομαδα!!και απλα την ανεβαζω χωρις λογια!!Μια απο αυτες ειναι και αυτη η ευκολη σαλατα !!που θα κλεψει τις εντυπωσεις των καλεσμενων σας σε γιορτινα τραπεζια και οχι μονο και θα εντυπωσιασει εσας και την οικογενεια σας!! ΥΛΙΚΑ Μαρουλι χοντροκομμενο κατα βουληση 5-6 λιαστες ντοματες κομμενες σε λωριδες 4 φετες προσουτο κομμενο σε λωριδες Κρουτον φλουδες παρμεζανας Αλατι κ πιπερι..λιγο 3 κουταλιες σουπας λαδι απο τις λιαστες ντοματες η ελαιολαδο 2 κουταλιες σουπας ξυδι βασλαμικο 1κουταλια σουπας μελι!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενετε και στραγγιζετε το μαρουλι Κοβετε την σαλατα,τις ντοματες ..τα βαζετε σε μια λεκανη ριχνετε πολυ λιγο αλατι κ πιπερι χτυπατε σε ενα μπολακι το λαδι το βαλσαμικο το μελι και το ριχνετε μεσα στην λεκανη!!Ανακατευετε καλα ,προσθεστε το προσουτο το κρουτον την παρμεζανα ανακατεψτε!! Βαζετε την σαλατα στην σαλατιερα και σερβιρετε ...!! Αν δεν σας αρεσει μπορειτε να παραλειψετε το προσουτο!
  4. Ψητα κολοκυθακια παρμεζανας !! Κοψτε ροδελες τα κολοκυθακια αλατιστε ριξτε πιπερι, σκονη σκορδου,ανακατεψτε καλα ...βαλτε τις φετες απο τα κολοκυθακια πανω σε εντικολλητικο χαρτι βαλτε πανω στο καθενα απο μια κουταλια του γλυκου τυρι παρμεζανας και ψηστε στο γκριλ του φουρνου μεχρι να ψηθουν και να ροδισουν ..αφηστε λιγο να κρυωσουν και απολαυστε!!
  5. ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΑΥΡΟ ΣΤΑΦΥΛΙ!! Υλικά 1,2ΟΟ μαύρη σταφίδα 8οογρ ζάχαρη 1 κούπα νερό 4 βανίλιες Ασπρισμένα Αμυγδαλακια Σταγόνες από μισό λεμονί Εκτέλεση Έβαλα το σταφύλι μαζί με το νερό και την ζάχαρη να βράσει!! Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε!! και μόλις έδεσε το γλυκό έριξα τις βανίλιες το λεμόνι και τα αμύγδαλα!!
  6. ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ !! Σκληρο σαν πετρα!! ΥΛΙΚΑ 1Κιλο μελιτζανακια πολυ μικρα 1 Κιλο ζαχαρη 3 κουπες νερο γαριφαλακια για το καρφωμα Ασπρισμενα αμυγδαλα 2 κουταλιες σουπας ασβεστη 2 κανελες σε ξυλαρακι σταγονες απο μισο λεμονι!! Εκτελεση Καθαριστε τα μελιτζανακια τους απο τα κοτσανακια τους !! Γεμιστε μια μεγαλη λεκανη με νερο και διαλυστε μεσα τον ασβεστη βαλτε και αφηστε για ενα ολοκληρο βραδυ μεσα τα μελιτζανακια!! Την επομενη μερα βγαζετε και πλενετε με αφθονο νερο βραζετε τα μελιτζανακια 2 φορες και πετατε το νερο τους απο 5 λεπτα την καθε φορα!! Δεν τα χαραζουμε στην μεση !! Τα βγαζουμε ενα ενα και τα τοποθετουμε επανω σε πετσετουλα οσπου να απορροφηθουν τα υγρα τους !! μπηγουμε την μυτη απο το μελιτζανακι ενα γαριφαλακι και ενα αμυγδαλακι στην μεση!! Βαζουμε την κατσαρολα στην φωτια!! ριχνουμε το νερο την κανελα και την ζαχαρη!! βραζουμε μια ενα τεταρτο σκετο το σιροπι και μετα βαζουμε ενα ενα μεσα τα μελιτζανακια μας!! Αν χρειαστει ξαφριζουμε!! Βραζουμε μεχρι να δεσει το σιροπι μας ...Τελος ριχνουμε εξτρα ασπρισμενα αμυγραλακια μεσα και τις σταγονες απο το λεμονι μας μαζι με την λενονοκουπα!! Αποστειρωνουμε τα βαζα μας και το αζουμε μεσα!!Καλο χειμωνα φιλοι μου..!!
  7. ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ!! Υλικα για την βαση της ταρτας !! 2Κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις 1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ 1 κουταλια σουπας ζαχαρη 1 κουταλακι του γλυκου αλατι Μιση πλακα βιταμ!! θερμοκρασια δωματιου Μισο φλιτζανακι του καφε ελαιολαδο μιση κουπα χλιαρο νερο Υλικα για την γεμιση 3 κρεμμυδια τσιγαριμενα με λιγο βουτυρο 4ΟΟγρ μπεικον ψιλοκομμενο 1κρεμα γαλακτος το μικρο κουτι 3 αυγα 1κουπα τυρι παρμεζανα λιγο πιπερι λιγο αλατι Εκτελεση Ανακατεψτε ολα τα υλικα για την βαση!! φτιαξτε μια μαλακη ζυμη, αφηστε 15 λεπτα να ξεκουραστει!! Ανοιξτε με τον πλαστη σας ενα φυλλο!! λαδωστε βαλτε την στο ταψακι σκεπαστε την με λαδοκολλα ριξτε πανω φασολια για βαρος για να μην σας φουσκωση την ωρα του ψησιματος και ψηστε την βαση για 15 λεπτα στους 18Ο...Αφηστε στην ακρη να κρυωσει!! Εκτελεση για την γεμιση Τσιγαριστε τα κρεμμυδια με λιγο βουτυρο!! Ανακατεψτε σε ενα μπολ τα αυγα το μπεικον την κρεμα γαλακτος το τυρι τα κεμμυδια το αλατι το πιπερι..Γεμιστε την βαση και ψηστε στους 16Ο για 3Ο λεπτα και αλλα 2Ο λεπτα στου 18Ο η μεχρι να ψηθει μεσα η γεμιση και να παρει ωραιο χρωμα απο πανω..Δεν υπαρχει η γευση της!
  8. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ REGATO..ΡΕΓΚΑΤΟ..!! Υλικα για 6 ατομα 1 Κιλο φιλετο κοτοπουλο 1 1/2 κιλο ντοματες 6ΟΟγρ Λαζανια 5 μελιτζανες φλασκες σε φετες 4ΟΟγρ τυρι Regato ρεγκατο Αλατι κ πιπερι !! Εκτελεση Κοψτε σε λεπτες φετες τις μελιτζανες βαλτε στο νερο με αλατι για 2Ο λεπτα!! τηγανιστε μεχρι να ροδισουν!! Κοψτε λεπτες φετες το φιλετο κοτοπουλου και τηγανιστε πολυ ελαφρα ισα να παρει χρωμα..θα ψηθει μετα μεσα στον φουρνο!! Για την σαλτσα!!Σε μια κατσαρομα βαζετε 1 ποτηρι του κρασιου λαδι να καψει καλα, τσιγαριστε δυο κρεμμυδια και 2 σκελιδες σκορδο, μολις τσιγαριστουν καλα ριξτε τις ντοματες που τις εχετε περασει πρωτα απο το μπλεντερ 1,1/2 κιλο ντοματες θα χρειαστειτε, αλατι και πιπερι ,βραστε 3Ο Λεπτα και οταν πηξη αποσυρετε απο την φωτια και ριξτε μεσα λογο δυοσμο!! Σε ενα πυρεξ βαλτε πρωτα κατω κατω σαλτα και απο πανω τυρι βαλτε μελιτζανες και απο πανω λαζανια συνεχιστε με σαλτσα τυρι μελιτζανες και μετα στρωστε το κοτοπουλο !!συνεχειστε με λαζανια σαλτσα και παλι μελιτζανες τυρι κοτοπουλο..τελειωνετε με την υπολοιπη σαλτσα και τυρι !!ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο στους 18Ο για 4Ο λεπτα, μεχρι να παρει χρωμα το τυρι!!το φαγητο ψηνετε μονο με την σαλτσα του ,γι αυτο θα πρεπει να ειναι η σωστη αναλογια..!!
  9. Ατομικά κεράσματα για παιδικό πάρτι γενέθλια βάφτιση !! Υλικά ανά 13 τεμάχια!! 1 πλάκα βιταμ 25Ογρ 2 Κουτιά γάλα εβαπορέ 2 σοκολάτες κουβερτούρες 25Ογρ 8 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη 7 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ Για την σαντιγί και για 2Ο τεμάχια 2 Ερμολ.. είναι φυτική σαντιγί σε τσίγκινο κουτάκι ,σε όλα τα σούπερ μάρκετ 1 Ζαχαρουχο Εκτέλεση Μέσα σε κατσαρόλα λιώνω το βιταμ ρίχνω το γάλα τις σοκολάτες την ζάχαρη και τέλος το κορν φλαουρ διαλυμένο με λίγο γάλα η νερό μόλις πήξει αποσύρω από την φωτιά και σπάω μικρά κομματάκια τα μπισκότα τα ανακατεύω όλα μαζί και βάζω το γλυκό σε κυπελλάκια !! Στο μίξερ χτυπάω πρώτα το ερμολ 6 λεπτά και μετά προσθέτω και το ζαχαρούχο και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά..η σαντιγί γίνεται πολύ σφιχτεί και κρατάει πάνω στο γλυκό πάνω από 4 μέρες..!! Η συνταγη ειναι απο τον γνωστό κορμό κατσαρόλας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.. μόνο που εγώ την παραποίησα λίγο στο γάλα γιατί είχα αρκετά στο σπίτι!!https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1745221032449880&id=1557595524545766
  10. ΤΟΥΡΣΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ..!! Υλικα 15 Μελιτζανες μικρες Σελινο σε κλαρακια για το δεσιμο Λαχανο Μαιντανο Σκορδα Καροτα Αλατι Πιπερι Μισο ποτηρι ξυδι Μισο ποτηρι λαδι Εκτελεση Πλυντε κοψτε τα κοτσανακια και χαρατε σε βαθος!! Βραστε τις μελιτζανες για 6 λεπτα απο την ωρα του κοχλασμου για να ξεπικρισουν,οχι παραπανω και 1 λεπτο το σελινο Σε ενα μπολ ψιλοκοψτε λαχανο μαιντανο καροτα σκορδα ανακατευετε τα ολα μαζι!! Στραγγιξτε τις μελιτζανες καλα.βαλτε βαρος πανω για να φυγουν ομα τα υγρα τους Αλατοπιπεροστε τις μελιτζανες γεμιστε με τα λαχανικα και δεστε με τον σελινο!! Βαλτε τις μελιτζανες σε ενα μπολ με το ξυδι για ενα ολοκληρο βραδυ..Την αλλη μερα βγαλτε απο το ξυδι και βαλτε σε ενα αλλο μπολ και ριχνετε το λαδι το τουρσι ειναι ετοιμο ...φυλαξτε στο ψυγειο!!
  11. Γλυκο σταφυλι!

    Γλυκο σταφυλι! Υλικα 1 κιλο σταφυλι σταφιδα 800 γρ ζαχαρη 1 βανιλια 1 σφηνακι κονιακ 1 κουταλια γλυκοζη Εκτελεση Καθαριζουμε τα σταφυλια βγαζοντας τις ρωγες απ το κοτσανι και τα πλενουμε τα βαζουμε σε κατσαρολα με τη ζαχαρη αφηνουμε να βρασουν 1 τεταρτο περιπου ξαφριζοντας ριχνουμε τη γλυκοζη και αφηνουμε 5 λεπτα προσθετουμε το κονιακ και τη βανιλια το βαζουμε ζεστο σε βαζο και αναποδογυριζουμε μεχρι να κρυωσ
  12. Νοστιμοτατα μακαρονια φουρνου Υλικα 1 συσκευασια μακαρονια κοχυλια 2 συσκευασιες κρεμες γαλακτος 200 γρ. 300 γρ γκουντα τριμμένο 7-8 φέτες μπεικον 3 -4 κ.γ βιταμ Εκτελεση Βραζουμε τα μακαρονια τα βαζουμε σ ενα πιρεξ ριχνουμε τις κρεμες γαλακτος κ ανακατευουμε καλα έπειτα ριχνουμε απο πανω το μπεικον που τ εχουμε ψιλοκοψει κ τσιγαρισει . Τελος απο πανω στρώνουμε το κασερι . Κ βαζουμε λιγες κ.γ βιταμ σε μερικα σημεια .Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 μεχρι να λιωσει το κασερι.καλη απολαυση ! Δημιουργός Συνταγής Χρυσουλα Κυπραιου
  13. Γρανιτα φραουλα Υλικα 15 μεγάλες φραουλες (παγωμένες .τις αφηνουμε 1 νύχτα ολόκληρη στην καταψυξη ) 150 μλ νερο 2 κ.σ ζαχαρη Παγάκια για το σερβίρισμα Εκτελεση Τοποθετουμε στο μουλτι ολα μας τα υλικα κ χτυπάμε πολυ καλα μεχρι να λιώσουν οι φράουλες . Σερβίρουμε σε ψηλό ποτηρι με πολυ πάγο . Καλη μας απολαυση ! Δημιουργός Συνταγής Χρυσουλα Κυπραιου
  14. Μαρμελαδα Δαμασκηνο! Υλικα 1.5 κιλο δαμασκηνα πλυμενα ωριμα 1 κιλο ζαχαρη 1 βανιλια 1 ποτηρι νερο Εργαλειο του πουρε Εκτελεση Καθαριζουμε τα δαμασκηνα απο φλουδες και κουκουτσια και τυχον ζωυφια με τον καθαρισμο εχουμε απωλεια περιπου 500 γρ οποτε ειμαστε στο ενα κιλο τα βαζουμε σε κατσαρολα με το νερο για 5 λεπτα τα παταμε με το εργαλειο του πουρε ριχνουμε τη ζαχαρη και περιμενουμε να πηξει η μαρμελαδα μας ριχνουμε τη βανιλια και ανακατευουμε τη βαζουμε ζεστη σε βαζα και γυρναμε αναποδα τα βαζα ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΡΕΑ
  15. Ηπειρωτικο Γαλοτυρι! Υλικα 10 λιτρα προβειο γαλα 1 σουρωτηρι χειρος 1 τουλι 2 κουταλιες αλατι ημιχονδρο 1 ξυλινο βαρελι ειδικο για γαλοτυρι [ το λεγομενο ΤΑΛΑΡΟΣ] Ξυλινη κουταλα για το ανακατεμα 1 μεγαλη κατσαρολα με χονδρο πατο μουσκεμενη απο την προηγουμενη μερα Εκτελεση Παιρνουμε την κατσαρολα στην οποια εχουμε βαλει νερο μεχρι τη μεση απο το βραδυ Αφηνουμε περιπου 1 ποτηρι νερο απ αυτο που περιεχει η κατσαρολα και με το σουρωτηρι και το τουλι απο πανω σουρωνουμε το γαλα Αν δεν μας το χωραει η κατσαρολα το βραζουμε σε δυο μερη με την ιδια διαδικασια Βαζουμε το γαλα στη φωτια και οταν αρχιζει να βραζει ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα συνεχως να μη μας τσικνωσει Οταν δουμε και φουσκωσει αποσυρουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα Οταν δημιουργηθει η λεγομενη πετσα το ανακατευουμε να θρυμματιστει Παιρνουμε το ξυλινο ειδικο βαρελι το οποιο εχουμε γεμισει με νερο εδω και 20 μερες για να ρουπωσει που λεγανε οι παλιες νοικοκυρες [ δηλαδη να φουσκωσει το ξυλο και ετσι απο τις εσοχες του βαρελιου να μη μας φυγει το υλικο μας] και το εχουμε πλυνει πολυ καλα το τοποθετουμε σε δροσερο υπογειο και ριχνουμε το κρυο γαλα με το αλατι Σκεπαζουμε με καθαρη πετσετα και το καπακι του βαρελιου Την αλλη μερα με την ξυλινη κουταλα ανακατευουμε το γαλα που αρχιζει να πηζει να γινεται σαν γιαουρτι Μετα απο 4 με 5 μερες που εχει πηξει[ καθε μερα θελει ανακατεμα] το αδειαζουμε σε δοχειο η πλαστικο η γυαλινο και το βαζουμε στο ψυγειο.Ειναι ενα δροσερο καταπληκτικο εδεσμα που συνοδευει τις σαλατες και το φαγητο μας ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ......Στο κατω μερος του βαρελιου υπαρχει μια μικρη οπη με ειδικο πωμα και χρησιμοποιειται για την εξαγωγη υγρων..δηλ καθε 2 ημερες πρεπει να ανοιγουμε το πωμα να βγουν τα υγρα που ....εχει κοψει......το γαλοτυρι μας..δεν πρεπει να μεινουν μεσα γιατι νερουλιαζει ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΡΕΑ
×