Jump to content

cook

Administrators
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

    3.131
  • ΕΓΓΡΑΦΗ

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • Days Won

    11

cook κέρδισε βραβείο
Δεκέμβριος 1 2016

cook μπορείς να ανεβάσεις την βαθμολογία σου συμμετέχοντας πιο ενεργά στην Cook !

Κοινότητα Φήμη

52 Εξαιρετική

Πληροφορίες Προφίλ cook

  • Τίτλος Μέλους
    Συγγραφέας
  • Γενέθλια 21/03/1970

Πρόσφατες Επισκέπτες Προφίλ

7.529 προβολές προφίλ
  1. Onion rings

    Onion rings Υλικα 1 μεγαλο κρεμμυδι Για τον χυλο : 1 κπ αλευρι ( 3/4 της κουπας ειναι αλευρι γοχ και 1/4 κιτρινο αλευρι ) 1 φακελακι μπεικιν 1/2 κ.γ αλατι 1/2 κ.γ ριγανη 1 αυγο 1/2 κ.γ παπρικα γλυκια 1/2 κ.γ παπρικα καυτερη 1/2 κπ. μπυρα χωρις αλκοολ amstel Επισης θα χρειαστούμε Περιπου 1 1/2 κουπα ψιχουλα Εκτελεση Καθαρίζουμε το κρεμμυδι κ το κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες . Χωριζουμε ενα ενα τα φύλλα του κρεμμυδιου κ τα βαζουμε σε νερο για μιση ωρα . Σε ενα μπολ ετοιμάζουμε τον χυλό μας ανακατευοντας ολα τα υλικα μαζι . Οταν περασει η μιση ωρα στραγκιζουμε τις ροδελες καλα και τις βουταμε στον χυλο κ μετα στα ψιχουλα . Τελος τηγανίζουμε σε καυτό λαδι μεχρι να πάρουν ωραιο χρωμα κ τα βγάζουμε πανω σε σχάρα ετσι ώστε να στραγίσουν απο το λαδι ! Καλη απολαυση !
  2. Κεικ βυσσινο

    Κεικ βυσσινο Υλικα Για το topping 680 κομποστα βυσσινο 95 γρ βιταμ 1/4 κπ καστανη ζαχαρη Για το κεικ 3 μεγαλα αυγα Μπεικιν παουντερ 1 φακελακι 1 πρεζα αλατι 95 γρ βιταμ 3/4 κπ καστανη ζαχαρη 1 βανιλινη 1 αμπουλα εκχύλισμα αμυγδαλο 1/2 κπ γαλα 1/2 κπ καλαμποκαλευρο 10 κ.σ. αλευρι γοχ Εκτελεση ( τα βυσσινα τα στραγγίζουμε τουλαχιστον για 1 ωρα πριν κανουμε το γλυκο μας ) ( επισης αλευροβουτηρονουμε μια 24σαρα φορμα κ την βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να ειμαστε ετοιμοι να στήσουμε το κεικ ) Σε μετρια φωτια βαζουμε ενα τηγανι με το βουτηρο κ την ζαχαρη κ ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη .προσθετουμε τα βυσσινα δυναμωνουμε την φωτια κ αφηνουμε να παρουν μια βράση . Αποσυρουμε απο την φωτια κ ξεχωριζουμε τα βυσσινα σε ενα αντικολλητικο χαρτι να κρυωσουν. Κραταμε το σιροπι κ μολις κρυωσουν τα βυσσινα κ τα τοποθετήσουμε στον πατο της φορμας το βραζουμε για 3 λεπτα κ μετα το ριχνουμε απο πανω τους . Μετα με το μιξερ χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρη μεχρι ν αφρατεψουν . Προσθετουμε τ αυγα κ το αρωμα αμυγδαλου κ ξαναχτυπαμε . Προσθετουμε το γαλα κ σιγα σιγα τα στερεα υλικα. (Σε ενα αλλο μπολ εχουμε ανακατεψει τ αλευρια το αλατι κ το μπεικιν .) Διχνουμε το ετοιμο μειγμα πανω απο τα βυσσινα κ ψηνουμε 35 με 40 λεπτα περιπου . Μολις βγάλουμε το κεικ απο τ φουρνο περιμένουμε 5 λεπτα μεχρι να ξεφορμαρουμε .οταν κρυώσει εντελως κόβουμε κομματια κ σερβίρουμε με παγωτο . Καλη απολαυση ! Τιπ. Τεριαζει τελεια με παγωτο καιμακι.
  3. Κολοκυθοπιτα με τριμμενο μπισκοτο! Υλικα 2 κουπες σαρκα κολοκυθας τριμμενη και στιμμενη 1 κουπα τριμμενο μπισκοτο πτι μπερ 1 κουπα καρυδι τριμμενο 1 κουταλια σουσαμι 3 κουταλιες ελαιολαδο για τη γεμιση και εξτρα για το λαδωμα των φυλλων 1 κουταλακι καννελα 1 κουπα ζαχαρη Για τη ζυμη των φυλλψν 3 κουπες αλευρι λιγο αλατι 3 κουταλιες ελαιολαδο νερο οσο παρει να γινει μια μαλακη ζυμη απο αυτη θα βγαλουμε 4 φυλλα Εκτελεση Σε ,μπωλ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης Λαδωνουμε το ταψι μας και στρωνουμς 2 φυλλα στρωνουμε τη γεμιση και σκεπαζουμε με τα αλλα 2..λαδωνουμε βρεχουμε με νερακι και ψηνουμε μεχρι να ροδισει
  4. Τυροψωμακια!

    Τυροψωμακια! Υλικα 1 κιλο αλευρι μαλακο 1 φακκ μαγια λιγο αλατι λιγη ζαχαρη 1 κεσεδακι γιαουρτι εγω εβαλα γαλοτυρι 1 κεσεδακι χλιαρο νερο 1 κεσεδακι ηλιελαιο 1 αυγο μισο κιλο φετα θρυμματισμενη Εκτελεση Ζυμωνουμε τα υλικα να γινει μια μαλακη ζυμη Αφηνουμε σε χλιαρο φουρνο για μιση ωρα σκεπασμενο με μεμβρανη να διπλασιαστει σε ογκο Κοβουμε μικρα κομματια μεγεθους σαν μικρο μανταρινι και βαζουμε ενα κουταλακι φετα και κλεινουμε τη μπαλιτσα Αραδιαζουμε σε ταψακι και βαζουμε σε χλιαρο φουρνο να διπλασιαστουν σε ογκο Αλειφουμε με κροκο αυγου και λιγο ηλιελαιο πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 β για μιση ωρα
  5. Λικερ καρυδι!

    Λικερ καρυδι! Αρωματικο και ευγευστο! Υλικα 1 μεγαλο γυαλινο βαζο που να σφραγιζει καλα 1 κιλο ζαχαρη 1 λιτρο τσιπουρο η βοτκα γαρυφαλο καρφακια 1 κουταλακι καννελα 16 καρυδια μικρα πρασινα Εκτελεση Βαζουμε στο βαζο τα καρυδια που εχουμε καρφωσει 2 3 γαρυφαλα στο καθενα ριχνουμε το ποτο και τη ζαχαρη και την καννελα κλεινουμε το βαζο Αφηνουμε στον ηλιο για 2 μηνες Ανακεινουμε σταδιακα για να λιωνει η ζαχαρη Μετα τους 2 μηνες σουρωνουμε το ποτο με τουλι διπλο και το βαζουμε σε καραφα !Το ποτο μας ειναι ετοιμο
  6. Λικερ καρυδι!

    Λικερ καρυδι! Αρωματικο και ευγευστο! Υλικα 1 μεγαλο γυαλινο βαζο που να σφραγιζει καλα 1 κιλο ζαχαρη 1 λιτρο τσιπουρο η βοτκα γαρυφαλο καρφακια 1 κουταλακι καννελα 16 καρυδια μικρα πρασινα Εκτελεση Βαζουμε στο βαζο τα καρυδια που εχουμε καρφωσει 2 3 γαρυφαλα στο καθενα ριχνουμε το ποτο και τη ζαχαρη και την καννελα κλεινουμε το βαζο Αφηνουμε στον ηλιο για 2 μηνες Ανακεινουμε σταδιακα για να λιωνει η ζαχαρη Μετα τους 2 μηνες σουρωνουμε το ποτο με τουλι διπλο και το βαζουμε σε καραφα !Το ποτο μας ειναι ετοιμο
  7. Σοκολατακια!

    Σοκολατακια! Υλικα 500 γρ καρυδοψυχα η αμυγδαλοψυχα 500 γρ μπισκοτα βρωμης 1 πακετο βιταμ σε θερμοκρασια δωματιου 1 φλυτζανι κονιακ 1 φλ γαλα ζεστο 1 κουπα ζαχαρη αχνη 4 κουταλιες κακαο 1 βανιλια Για την επικαλυψη 2 σοκολατες κουβερτουρες 200 γρ Εκτελεση Σε ,μπωλ ριχνουμε τα στερεα υλικα και ανακατευουμε Προσθετουμε το βιταμ το γαλα και ζυμωνουμε πλαθουμε τα σοκολατακια μας σε οποιο σχημα θελουμε βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να σταθεροποιηθουν Λιωνουμε τη σοκολατα σε μπεν μαρι και τα βουταμε και τα αραδιαζουμε σε αντικολλητικο χαρτι και στο ψυγειο μεχρι να στεγνωσει η σοκολατα
  8. Χοιρινο κοκκινιστο με πιλαφι για σημερα!Καλη ορεξη σε ολους! Υλικα 1 κιλο χοιρινο σε μεριδες 2 κρεμμυδια στο μουλτι πιπεριες χρωματιστες 1 καροτο σε φετες 2 κουταλιες μαιντανο ψιλοκομμενο 1 ποτηρι τοματοχυμο μισο κρασοποτηρο ελαιολαδο 500 γρ ρυζι κιτρινο βρασμενο αλατι πιπερι ριγανη και λιγο μπουκοβο Σωταρουμε το λαδι με το κρεμμυδι και ριχνουμε το κρεας να σωταριστει προσθετουμε και τα αλλα λαχανικα και τελος το χυμο τα μπαχαρικα και το αλατι και ζεστο νερο να σκεπαστει το κρεας..το βσαζουμε στη χυτρα για μιση ωρα το ξεσκεπαζουμε αφηνουμε λιγο να μελωσει και σερβιρουμε με το ρυζι
  9. Μουσακαδοπιτα!

    Υλικα 500 κιμας μοσχαρισιος 2 μελιτζανες στρογγυλες σε φετες 5 τρυφερα κολοκυθακια σε μακριες φετες 5 μεγαλες πατατες σε μεγαλες στρογγυλες φετες 10 φετες τυρι σε φετες του τοστ εγω εβαλα κασερι που φτιαχνω μονη μου Για τον κιμα 1 μεγαλο κρεμμυδι ροδελες 2 πιπεριες χρωματιστες σε ροδελες 1 καροτο σε φετες 1 κουταλια ψιλοκομμενο μαιντανο 1 φλ καφε ελαιολαδο αλατι πιπερι ριγανη 1 ποτηρι τριμμενες ντοματες φρεσκιες Για τα φυλλα 250 γρ αλευρι γοχ μισο ποτηρι χλιαρο νερο λιγο λαδι' λιγο αλατι λιγο ξυδι πρεπει να βγουν 5 φυλλα Εκτελεση Ψηνουμε τα λαχανικα στο γκριλ να μαλακωσουν σε λαδωμενο ταψι ραντιζουμε με λαδι και αλατιζουμε ελαφρως Φτιαχνουμε τον κιμα οπως για τα μακαρονια Ανοιγουμε 5 φυλλα Λαδωνουμε ενα ταψι και στρωνουμε 2 φυλλα λαδωμενα το 2ο δεν το λαδωνουμε Στρωνουμε τον μισο κιμα και απο πανω στρωνουμε 1 στρωση πατατες 1 μελιτζανες 1 κολοκυθακια και απο πανω τις μισες φετες τυρι Βαζουμε 1 φυλλο Στρωνουμε τα ιδια υλικα Σκεπαζουμε με 2 φυλλα λαδωμενα Στην κατσαρολα που ειχαμε τον κιμα ριχνουμε λιγο νερακι και ραντιζουμε την επιφανεια της πιτας Ψηνουμε μεχρι να ροδισει Τρωγετε ζεστη και συνοδευετε με σαλατα
  10. Τυροκαυτερη!

    Τυροκαυτερη! Υλικα 1 κιλο φετα εγω εβαλα απο αυτη που φτιαχνω 4 πιπεριες κοκκινες τυπου Φλωρινης εγω εβαλα απ τον κηπο μου 2 πιπεριες πρασινες εγω εβαλα επισης δικες μου 3 κουταλακια μπουκοβο 1 φλ καφε ελαιολαδο 2 κουταλιες ξυδι μισο κουταλακι μαυρο πιπερι Εκτελεση Καθαριζουμε τις πιπεριες καλα απο τα σπορια και τις πλενουμε Κοβουμε τη φετα σε κομματια και τη βαζουμε στο μπλεντερ ριχνουμε και τις πιπεριες κομμενες σε κομματια και τα υπολοιπα υλικα και οτν ενσωματωθουν τα βαζουμε σε μπωλ και τη διατηρουμε στο ψυγειο
  11. Χοιρινο κοκκινιστο με μακαρονια! Υλικα 1 πακετο μακαρονια βρασμενα σε μπολικο αλσατονερο 1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι λιγο λευκο κρασι 1 σκ σκορδο 1 κουταλια μαιντανο ψιλοκομμενο 1 καροτο σε φετουλες πιπεριες χρωματιστες σε ροδελες 1 ποτηρι τοματοχυμο μισο κρασοποτηρο ελαιολαδο 2 ποτηρια ζεστο νερο αλατι πιπερι ριγανη Σε κατσαρολα ριχνουμε το λαδι και οταν ζεσταθει λιγο προθετουμε το σκορδο και μετα απο λιγο το κρεας που εχουμε πλυνει με ζεστο νερο και εχουμε κοψει σε μεριδες το γυριζουμε απο τις 2 πλευρες να παρει λιγο χρωματακι και σβηνουμε με το κρασακι μας προσθετουμε το κρεμμυδι μας και σιγα σιγα τα υπολοιπα λαχανικα μας και τελος το χυμο αλατι πιπερι και ριγανη οσο θελουμε ριχνουμε και το νερακι μας και αφηνουμε να βρασει και να χυλωσει το φαγητο μας οταν ειναι ετοιμο σερβιρουμε με τα μακαρονια μας
  12. Αποξηρανση και αποθηκευση σπορων πρασινης και κοκκινης΄[φλωρινης]πιπεριας Μαζεψαμε τις πιπεριες μας οσοι εχουν κηπο και τις τριβουνε η τις βαζουν για γεμιστα στην καταφυξη η ακομη οσοι δεν εχουν κηπο και θελουν να τις σπειρουν σε γλαστρα και τις προμηθευονται απ το σουπερ μαρκετ η διαδικασια ειναι ιδια Βγαζουμε τους σπορους απ την πιπερια τους στεγνωνουμε καλα στον ηλιο και μετα τους βαζουμε σε σακουλα τουλι και την κρεμαμε σε ενα στεγνο μερος που να εχει ηλιο κοντα σε παραθυρο και την ανοιξη ριχνουμε τους σπορους σε γλαστρα και στην αρχη σκεπαζουμε με ναυλον κι αργοτερα οταν ζεστανει ο καιρος τις βγαζουμε στον ηλιο οταν τα φυτα μας μεγαλωσουν αρκετα κανουμε τη μεταφυτευση η στον κηπο μας η σε γλαστρες οι ζαρτινιερες και απολαμβανουμε τις πιπεριες μας
  13. Λουκανικοπιτακια!

    Λουκανικοπιτακια! Υλικα Υλικα για 20 κομματια 200 g βιταμ σε θερμοκρασια δωματιου 2 αυγα 1 κουπα χλιαρο γαλα 1 κυβακι νωπη μαγια 1 κουταλακι ζαχαρη 1 κουταλακι αλατι 3 κουπες αλευρι γοχ 1 κροκος αυγου για την επαλειψη Για τη γεμιση 5 λουκανικα μυκονου 3 πιπεριες χρωματιστες τριμμενες 2 κουταλιες ελαιολαδο 1 ντοματα τριμμενη 2 κουταλιες συμιγδαλι Σε μπωλ ριχνουμε το γαλα που εχουμε δυαλυσει τη μαγια το βιταμ και τα δουλευουμε με το χερι προσθετουμε και τα αυγα αχτυπητα και εξακολουθουμε το δουλεμα ριχνουμε τη ζαχαρη το αλατι και ανακατευουμε να γινει ενας αραιος χυλος με το χερι.Ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρικαι ζυμωνουμε να γινει μια μαλακη ελαστικη ζυμη Την αφηνουμε σε χλιαρο φουρνο για 10 λεπτα Ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο και κοβουμε με ποτηρι στρογγυλα τεμαχια Εν το μεταξυ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης σε μπωλ και βαζουμε απο μια κουταλια σε καθε φυλλαρακι Τα βαζουμε σε λαδωμενο ταψι τα αλειφουμε με κροκο αυγου και τα ψηνουμε μεχρι να ροδισουν
  14. Ψωμι ψημενο σε καμμενη γαστρα! Υλικα 2 κιλα αλευρι σιτου 3 ποτηρια νερου ζεστο νερο οχι καυτο 1 κυβακι νωπη μαγια σε οπως ενας κυβος κρεατος 1 κουταλια αλατι λιγη ζαχαρη 1 κουταλια ελαιολαδο Εκτελαση Σε λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι και ανακατευουμε με το αλατι Προσθετουμε το λαδι τη ζαχαρη και τελος τη μαγια σε 1 ποτηρι ζεστο νερο δυαλυμενη Ζυμωνουμε απο εξω προς τα μεσα μαζευοντας συνεχεια το αλευρι προς το κεντρο να γινει μια μπαλα ζυμης ριχνουμε οσο νερο χρειαστει μπορει να πασπαλισουμε και λιγοαλευρι ακομη αν κολλαει Σκεπαζουμε τη λεκανη με καθαρη πετσετα και τη βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει για 3 ωρες Πλαθουμε φρατζολακια και τα βαζουμε σε πετσετα να μην ενωνονται μεταξυ τους να διπλασιαστουν σε ογκο Βαζουμε τη γασυρα μας στο φουρνο να καει στους 250 β για 20 λεπτα τη βγαζουμε προσεκτια να μην καουμε βγαζουμε το καπακι αλευρωνουμε και βαζουμε τις φρατζολες οσες χωραει τις επομενες τις φουρνιζουμε μετα σκεπαζουμε με το καπακι και αφηνουμε στους 200 β για μιση ωρα αφαιροτμε το καπακι και αφηνουμε να ροδισει και το βγαζουμε και το τυλιγουμε σε πετσετα
  15. Σπιτικη σαλτσα σε μπουκαλι! 3 κιλα τοματες ωριμες 5 πιπεριες στο μουλτι 6 κρεμμυδια στο μουλτι 1 ματσακι μαιντανο στο μουλτι 5 σκ σκορδο στο μουλτι αλατι Εκτελεση Πλενουμε τις τοματες τις καθαριζουμε πανω κατω τις κοβουμε και τι ριχνουμε σε κατσαρολα Μετα απο 1 τεταρτο τις ριχνουμε σε σουρωτηρι και τις παταμε με το εργαλειο του πουρε να μεινουν απο πανω οι φλουδες ριχνουμε και τα αλλα λαχανικα και βραζουμε μεχρι να πηξει η σαλτσα Αδειαζουμε σε μπουκαλια οταν κρυωσει λιγο και διατειρουμε στο ψυγειο οταν κρυωσει
×