Jump to content

cook

Administrators
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

    3.163
  • ΕΓΓΡΑΦΗ

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • Days Won

    11

cook κέρδισε βραβείο
Δεκέμβριος 1 2016

cook μπορείς να ανεβάσεις την βαθμολογία σου συμμετέχοντας πιο ενεργά στην Cook !

Κοινότητα Φήμη

52 Εξαιρετική

Πληροφορίες Προφίλ cook

  • Τίτλος Μέλους
    Συγγραφέας
  • Γενέθλια 21/03/1970

Πρόσφατες Επισκέπτες Προφίλ

7.694 προβολές προφίλ
  1. ΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ!! Υλικα Για την επαλειψη της κοτας 1 κουταλια σουπας μουσταρδα 2 κουταλιες λευκο κρασι 1 κουταλια σαλτσα σογιας 1 κουταλια μελι Αρκετο αλατακι κ πιπερακι!! Ολα μαζι και ενα καλο χτυπημα Υλικα για την γεμιση 1 κοτοπουλο 2/1,2 κιλα 1 μεγαλο κρεμμυδι συκωτακια κοτας 2 κουπες ρυζι κιτρινο 1 ξυλαρακι κανελα Ανηθο Αλατι κ πιπερι!! Εκτελεση Καθαριστε το κοτοπουλο καλα...Βαλτε σε μια κατσαρολα 1.1/2 λιτρο νερο και ενα κρεμμυδι ενα καροτο 2 κλαρακια σελινο ..βραστε το κοτοπουλο για 25 λεπτα !!βγαλτε απο το ζουμι και βαλτε το σε ενα πυρεξ Σε ενα τηγανι βαλτε λιγο λαδι τσιγαριστε τα συκωτακια σε μικρα κομματια το κρεμμυδι..ριξτε το ρυζι προσθεστε δυο κουπες απο τον ζωμο του κοτοπουλου ψηστε για 1Ο λεπτα...προσθεστε και τον ανηθο !! Γεμιστε το κοτοπουλο βαλτε ενα λεμονι η ενα μηλο να κλεισετε την κοιλια του, μιας και το κοτοπουλο ειναι βρασμενο και ειναι δυσκολο να ραφτει...Περαστε το κοτοπουλο ολο με την σως την παραπανω!!Βαλτε στο πυρεξ προσθεστε 2 κουπες ζωμο απο το κοτοπουλο σκεπαστε με λαδοκολλα και αλουμινοχαρτο και ψηστε για 2 ωρες...!! Πριν το βγαλετε ανοιξτε να κανει χρωμα...βγαζετε την γεμιση απο την κοιλια και σερβιρετε !!!
  2. DONUTS - ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ!! 1 ποτηρι χλιαρο νερο 1 ποτηρι της ρακης γαλα (σφηνακι) 1 ποτηρι της ρακης λαδι (σφηνακι) 1 κσ ζαχαρη 1 κγ αλατι 1 βανιλια ( εγω βαζω 2 επειδη λατρευω την βανιλια) 1 αυγο ( εγω βαζω 2 επειδη γινονται αφρος) 1 φακελακι μαγια.. αλευρι οσο παρει....600 με 700 γρ...για ολες τις χρησεις Το ποτηρακι της ρακης μπορει να μετρηθει ως 20 γρ Ανακατεβουμε ολα τα υλικα μαζι εκτος απο το αλευρι σε ενα μεγαλο μπολ και το αφηνουμε για 2-3 λεπτα, προσθετουμε το αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ζυμη σαν του ψωμιου (οχι πιο σκληρη αλλα ουτε πιο μαλακη, να μην κολλαει στα χερια) Για να μην περιμενω πολυ ωρα, αναβω το φουρνο μου στους 50 βαθμους και αφηνω τη ζυμη μου σκεπασμενη με μια μεμβρανη για 15-20 λεπτα. Ζυμωνω τη ζυμη μου να ξεφουσκωσει και κανω κουλουρακια ( επιλεγουμε εμεις ποσο μικρα η ποσο μεγαλα τα θελουμε) Σε ενα ταψι βαζουμε μια λαδοκολλα και πανω στη λαδοκολλα πασπαλιζω λιγο αλευρι, ετσι δεν προκειτε να μου κολισουν ποτε Τα βαζω παλι στο φουρνω στους 50 και παλι και τα αφηνω για αλλα 10-15 λεπτα Εγω εκανα τα μισα σκετα κουλουρια και τα αλλα μισα τα γεμισα με μερεντα (εκανα τη ζυμη μου μια μπαλιτσα και στη μεση εβαλα μερεντα....εκλεισα τη μπαλιτσα μου καλα και στο ταψι πανω σε λαδοκολλα εκανα την ιδια διαδικασια. ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ σε μετρια φωτια μεχρι να παρουν χρυσαφι χρωμα και τα πασπαλιζουμε αμεσως στη ζαχαρη για να κολλησει. 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!
  3. ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ !!! 1 κιλο Μοσχαρισιο κρεας ελια 1/2 κουπα κρασι 1 μεγαλο κρεμμυδι 3 φρεσκα κρεμμυδακια 1 κιλο μαρουλια 2 κουταλιες σουπας ανηθο 1 αυγο 1 λεμονι Λαδι αλατι και πιπερι!!! Σε μια κατσαρολα εκοψα τα κρεμμυδια..εριξα το κρεας και τσιγαρισα..εσβησα με το κρασι ..προσθεσα αλατι πιπερι και νερο τοσο οσο να σκεπαζει το κρεας!!Εβρασα το κρεας και εριξα μεσα τα μαρουλια χονδροκομμενα και τον ανηθο!!εβρασα για ενα 15 λεπτα ακομα...χτυπησα το αυγο προσθεσα το λεμονι και λιγο ζωμο απο την κατσαρολα !!εβγαλα το φαγητο απο την φωτια και εριξα μεσα!! Μπορειτε να αντικαταστησετε το μοσχαρακι με αρνακι και τα φρεσκα κρεμμυδακια με πρασα!!! Η σαλατα ειναι!! Μαρουλι.. λιαστη ντοματα.. προσουτο και παρμεζανα με σως απο μελι βαλσαμικο κετσαπ κ λαδι!!
  4. ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ !! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ. Κόβω ένα κιλό μελιτζάνες σε φέτες τις βάζω σε νερό και αλάτι για μισή ώρα,τις στραγγίζω και τις βάζω σε λαδόκολλα και τις ψήνω στο γκριλ του φούρνου...!! Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω 2 κρεμμύδια μεγάλα μαζί με 700 γρ κιμά και 2 κ σουπας μπελτέ... αλάτι, πιπέρι, μισή κουτ πολτό σκόρδου, ρίχνω 1 ποτ νερό και και αφήνω για 20 λεπτά!! Μόλις απορρόφηση τα υγρά του γεμίζω με μια κουτ του γλυκού από το κιμά και βάζω και μια κουτ του γλυκού τυρί γκούντα!! Κάνω ρολακια και τα βάζω σε ταψί!! Ρίχνω σάλτσα αραιωμένη με νεράκι μέχρι την μέση του ταψιού λίγο λαδάκι από πάνω και τυράκι.!! Ψήνω στους 200 μέχρι να ροδίσουν να κάνουν κρούστα από τυρί επάνω και να απορροφηθεί το νερό τους..!!
  5. ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ...!! Υλικά: 4 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 8 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό 5-6 κουταλιές σούπας ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας βιτάμ 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια 2 φύλλα σφολιάτα Ζάχαρη, άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα. Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βιτάμ και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο.!! Αλείφουμε με λίγο βιτάμ λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη..!Εάν νηστεύετε αντικαταστήστε με γάλα με γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού)..!
  6. Νηστίσιμα σοκολατάκια μπανάνα σοκολάτα μπουκιά και συχώριο Υλικά 3 μπανάνες ώριμες 1 σοκολάτα κουβερτούρα 1 κουταλιά σούπας αραβοσιτελαιο Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι ανακατεύουμε με την μια κουταλιά λάδι κόβουμε χοντρές φέτες μπανάνας και βουτάμε μέσα..βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν!!
  7. ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΕΝΕΣ!! 15 φετες μπεικον 1κονσερβα μανιταρια 2 αυγα 500 γρ κρεμα γαλακτος Τυρι Γκουντα και Δανιας 1 Πακετο μακαρονια πενες!! Εβρασα τα μακαρονια σε αλατονερο και τα εβαλα μεσα στο πυρεξ τα ανακατεψα με σκληρο τυρι Δανιας ..μια κουπα !! τσιγαρισα λιγο το μπεικον και τα μανιταρια.. ανακατεψα ολα μαζι μεσα στο πυρεξ!! Σε ενα μπολ χτυπησα τα δυο μου αυγα και ανακατεψα με την κρεμα γαλακτος και τα εριξα μεσα στο πυρεξ ...Πασπαλισα με τυρι γκουντα και εψησα μεχρι να κανει μια ωραια κρουστα απο πανω .περιπου 30 λεπτα οχι περισσοτερο να μην στεγνωσει τελειως το φαγητο
  8. ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΗ.!! Η συνταγη ειναι απο ζαχαροπλαστη!! ΥΛΙΚΑ 5 Αυγα χωριστα κροκοι κ ασπραδια 250 βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου 2 φλιτζανια του τσαγιου ζαχαρη 3/4 του φλιτζανιου γαλα 2 κουτ σουπας κονιακ Χυμο απο ενα πορτοκαλι 1κουτ του γλυκου λεμονι 1 φλυτζανι του τσαγιου αλεσμενα φουντουκια 1 κγλ μαστιχα κοπανισμενη 3/4 του φλιτζανιου σοκολατα ψιλοκομμενη 1 φακ μπεικιν 500 αλευρι κοσκινισμενο. εγω εβαλα μαλακο !! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπαμε μαρεγκα τα ασπραδια με τη μιση ζαχαρη δηλ την μια κουπα ριχνοντας την σταδιακα και το λεμονι....Σε αλλο μπολ χτυπαμε κροκους ,ζαχαρη,βουτυρο..... Χτυπαμε καλα με το μιξερ....Κατοπιν τα υπολοιπα υλικα και τελος τη μαρεγκα με το αλευρι διαδοχικα.εχουμε ζεστο το φουρνο στους 180 και ψηνουμε περιπου για μια ωρα μου πηρε εμενα εσεις προσαρμοστε τον φουρνο σας αναλογα γιατι ειπαμε καθε φουρνος ψηνει διαφορετικα.Καλη επιτυχια!!
  9. ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΠΟΤΡΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!! Υλικα!! 1 κιλο κρεας χοιρινο απο λαιμο κομμενο σε κυβους 2 κρεμμυδια μεγαλα 2 καροτα 1 σκελιδα σκορδο 1 κουτι κονσερβα μανιταρια 1 πορτοκαλι 2 λεμονια λιγο κρασι για το σβησιμο 2 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ! Αλατι, ριγανη, πιπερι,, λαδι για το τσιγαρισμα!! Εκτελεση Βαζω σκετο το κρεας στην κατσαρολα, Μολις φυγουν τα υγρα του το σβηνω με λιγο ξύδι,μετα ριχνω το λαδι κοβω τα δυο κρεμμυδια,το σκορδο,κοβω φετες τα καροτα ριχνω τα μανιταρια!! τσιγαριζω σβηνω κρασι οτι εχω , σε 3 λεπτα ξανα σβηνω με ενα πορτοκαλι αν δεν εχουν πολυ χυμο μεσα στυβω δυο,ριχνω αλατι πιπερι ριγανη!! Ριχνω νερο και σκεπαζω ,Τελος οταν ειναι ετοιμο,διαλυω δυο καλα γεματες κουταλιες της σουπας κορν-φλαουρ και τις ανακατευω με χυμο απο δυο λεμονια,ριχνω μεσα δεν ανακατευω κουναω την κατσαρολα και πηζει κατευθειαν σβηνω και σερβιρω με ρυζι η πατατες τηγανιτες!!
  10. ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΕΝΕΣ!! 15 φετες μπεικον 1κονσερβα μανιταρια 2 αυγα 500 γρ κρεμα γαλακτος Τυρι Γκουντα και Δανιας 1 Πακετο μακαρονια πενες!! Εβρασα τα μακαρονια σε αλατονερο και τα εβαλα μεσα στο πυρεξ τα ανακατεψα με σκληρο τυρι Δανιας ..μια κουπα !! τσιγαρισα λιγο το μπεικον και τα μανιταρια.. ανακατεψα ολα μαζι μεσα στο πυρεξ!! Σε ενα μπολ χτυπησα τα δυο μου αυγα και ανακατεψα με την κρεμα γαλακτος και τα εριξα μεσα στο πυρεξ ...Πασπαλισα με τυρι γκουντα και εψησα μεχρι να κανει μια ωραια κρουστα απο πανω .περιπου 30 λεπτα οχι περισσοτερο να μην στεγνωσει τελειως το φαγητο!!
  11. ΦΙΛΕΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ!! ΥΛΙΚΑ 1 Μεγαλο ψαρονεφρι 2 κουταλιες μαργαρίνη 1 κουτ σουπας πολτος σκορδου 1/3 λευκο κρασι η κοκκινο 4 κουταλιες βαλσαμικο 2κουταλιες σουπας μελι 2 κουταλιες σουπ καλη μουσταρδα 1κουταλια σουπας κορν φλαουρ διαλυμενο σε μισο ποτηρι νερο 1 κονσερβα Σπαραγγια!! Αλατι πιπερι θυμαρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιωστε την μαργαρινη μεσα στο τηγανι,σοταρετε τον πολτο σκορδου και τα φιλετα απο εχετε ριξει αλατι πιπερι θυμαρι 4 με 5 λεπτα!! Σβηστε με το κρασι και προσθεστε ολα τα υπολοιπα υλικα με την σειρα!! Αφειστε 5 λεπτα να δεσουν τα υλικα μεταξυ τους και σερβιρετε!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!! ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ..!! ΥΛΙΚΑ Μαρουλι χοντροκομμενο κατα βουληση 5-6 λιαστες ντοματες κομμενες σε λωριδες 4 φετες προσουτο κομμενο σε λωριδες Κρουτον φλουδες παρμεζανας Αλατι κ πιπερι..λιγο 3 κουταλιες σουπας λαδι απο τις λιαστες ντοματες η ελαιολαδο 2 κουταλιες σουπας ξυδι βασλαμικο 1κουταλια σουπας μελι!! Ετοιμαζουμε το κρουτον,κοβουμε σε κυβακια 2 φετες το ψωμι ραντιζουμε με λιγο λαδι κ αλατι και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 για 10-15 λεπτα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενετε και στραγγιζετε το μαρουλι Κοβετε την σαλατα,τις ντοματες ..τα βαζετε σε μια λεκανη ριχνετε πολυ λιγο αλατι κ πιπερι χτυπατε σε ενα μπολακι το λαδι το βαλσαμικο το μελι και το ριχνετε μεσα στην λεκανη!!Ανακατευετε καλα ,προσθεστε το προσουτο το κρουτον την παρμεζανα ανακατεψτε!! Βαζετε την σαλατα στην σαλατιερα και σερβιρετε ...!! Αν δεν σας αρεσει μπορειτε να παραλειψετε το προσουτο!
  12. ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ!! ΥΛΙΚΑ Υλικα 1 κιλο Χταποδι 3 μεγαλα κρεμμυδια σπιτικη σαλτσα 2 δαφνοφυλλα 3 μπαχαρια λαδι ξυδι +κρασι!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοβουλε το χταποδακι σε κομματια το βαζουμε στην κατσαρολα και περιμενουμε να φυγουν ολα τα υγρα του Σβηνουμε με λιγο ξυδι..μολις εξατμιστουν τα υγρα του!Μετα σβηνουμε με ενα ποτηρι του κρασιου κρασι..!!Τελος οταν εξατμιστει και το κρασι ριχνουμε το λαδακι και τα κρεμμυδια ψιλοκομμενα μολις παρουν ωραιο χρωμα τα κρεμμυδια ριχνουμε την σαλτσα, τα μπαχαρια, τα δαφνοφυλλα, και λιγο νερακι..βραζουμε μεχρι να γινει το φαγητο και να δεσει η σαλτσα του..!! Σερβιρουμε με ρυζι η πατατουλες!! Τα χταποδια αυτα ειναι πιασμενα απο τον αντρα μου,καθε χρονο μου γεμιζει το ψυγειο μου!!
  13. Ρολό με πικάντικες πατάτες μπέικον & τυρί τυλιγμένο σε σφολιάτα !!! ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ 1 Φυλλο σφολιατα 3 μεγαλουτσικες πατατες βρασμενες 6 φετες μπεικον 1 κουπα καλα γεματη τυρι κιτρινο πικαντικο 1μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο 3 κουταλιες σουπας μαιντανο ψιλοκομενο 4 λιαστες ντοματες ψιλοκομμενες 1κουταλια σουπας ελαιολαδο!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ενα μικρο τηγανι ριχνετε το ελαιολαδο και σοταρετε ψιλοκομμενα το μπεικον και και κρεμμυδι!! Σε ενα μπολ βαζετε τις βρασμενες πατατες που εχετε βρασει σε αλατονερο και τις πατατε με το πιρουνι για να τις κανετε πουρε!!Ριχνετε το μπεικον με το κρεμμυδι το τυρι τις λιαστες νττοματες σε κομματακια τον μαιντανο,λιγο αλατι κ πιπερι, Τα ανακατευετε ολα μαζι και απλωνεται επανω στο φυλλο σφολιατα,Ρολαρετε απαλα και κολλατε τις ακρες με νερο !!Στο τελος βαζετε το πανω κατω μεσα σε ενα πυρεξ ,δλδ το τελειωμα απο το φυλλο να κοιταει προς τα κατω για να μην σας ανοιξει το ρολο απο πανω κατα την διαρκεια του ψησιματος !!Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 για 50 λεπτα με 60 λεπτα !!
  14. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΛΙΑ!! Νησιωτικη συνταγη!!Ενα πιατο γεματο αρωματα κ γευσεις!! Υλικα 1 Στηθος κοτοπουλου με κοκαλο σε μικτα κομματια η 6 μπουτακια!! κοπανακια!! 1 Φινοκιο σε φετουλες 2 Μαρουλια σε κομματια 3 Φρεσκα κρεμμυδακια 1 Μεγαλο ξερο κρεμμυδι 1 Ματσακι ανηθο Χυμο απο 3 λεμονια Ξυσμα απο δυο λεμονια 2 Αυγα χωρισμενους τους κροκους απο τα ασπραδια 1 Κουταλια σουπας κορν-φλαουρ Αλατι και πιπερι 2 Κουταλιες βουτυρο και λιγο λαδι!! Εκτελεση!! Αλατοπιπερωνετε το κοτοπουλο!!Βαζετε σε μια κατσαρολα το βουτυρο με το λαδι και τσιγαριζετε το κοτοπουλο απ ολες τις πλευρες του!!Το βγαζετε και το βαζετε μεσα σε μια πιατελα!!Στο ιδιο λαδι τσιγαριζετε το φινοκιο σε μακροστενες φετουλες !!Μολις μαραθει ριχντε τα κρεμμυδια ψιλοκομμενα,,μολις μαραθουν και αυτα ριχνετε τα μαρουλια σε μεγαλα κομματια αφου πρωτα τα εχετε πλυνει πολυ καλα!!!Αφηνετε λιγο να χαθει ο ογκος τους και να βρασουν με το ζουμακι τους για 5 λεπτα!!!ριχνετε το ματσακι με τον ανηθο ψιλοκομμενο και αυτο και το κοτοπουλο!!Ριχνετε και το ξυσμα λεμονιου και τον χυμο απο το ενα λεμονι!!Μαγειρευεται μεχρι να γινει το φαγητο και να μεινει μεσα δυο κουπες απο το ζωμο του!!Τελος στο μπλεντερ χτυπατε μονο τα ασπραδια μεχρι να κανουν ογκο,ριχνετε και τους κροκους και ξαναχτυπατε!!Μεσα στο χυμο απο τα δυο λεμονια ριχνετε δυο κουταλες απο το ζωμο του φαγητου και μετα το ριχνετε μεσα στο μπλεντερ ,Προσθετετε και την μια κουταλια κορν- φλαουρ μεσα στο μπλεντερ !!χτυπατε ολα μαζι λιγο ακομα να ενσωματωθουν και το ριχνετε μεσα στην κατσαρολα που εχετε σβησει και το φαγητο ειναι ακομα καυτο!!!Κουνατε την κατσαρολα να παει παντου το αυγολεμονο !!Αφηστε το φαγητο να ξεκουραστει για 10 λεπτα!!Να κατσει ο αφρος!!Σερβιρετε !!
  15. ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ!! Υλικα 1 Κιλο χοιρινο κρεας!! Λαιμο σε μπουκιες 3 Μεγαλα κυδωνια 20 Δαμασκηνα αποξηραμενα 1 Μεγαλο κρεμμυδι τριμμενο 1Κουταλια σουπας μπελτε 1 Ποτηρι του κρασιου κρασι 2 Κανελες σε ξυλαρακια Μιση κουταλα του γλυκου γαρυφαλλο Αλατι κ πιπερι Λιγο λαδι!! Εκτελεση Βαλτε λιγο λαδι στην κατσαρολα και τσιγαριστε τα κυδωνια τα βγαζετε απο την κατσαρολα και τα βαζετε σε μια πιατελα!!Βαζετε το κρεας να τσιγαριστει καλα,,τριβετε και το κρεμμυδι μεσα,μολις παρουν ενα καλο χρωμα σβηνετε με το κρασι, ριχνετε το γαρυφαλλο τις κανελες το αλατι κ το πιπερι...Βραζετε για μιση ωρα το φαγητο με λιγο νερακι!!Στην συνεχεια προσθεστε τον μπελτε και τα δαμασκηνα!! βραστε λιγο ακομα το φαγητο και προσθεστε και τα κυδωνια!! βραστε μεχρι να χυλωση η σαλτσα και σερβιρετε!!
×