Jump to content

Χαρά

Members
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

    7
  • ΕΓΓΡΑΦΗ

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • Days Won

    1

Χαρά κέρδισε βραβείο
Σεπτέμβριος 7 2015

Χαρά μπορείς να ανεβάσεις την βαθμολογία σου συμμετέχοντας πιο ενεργά στην Cook !

Κοινότητα Φήμη

1 Ουδέτερη

Πληροφορίες Προφίλ Χαρά

  • Τίτλος Μέλους
    Νέος χρήστης
  1. Χαρά

    Τάρτα μανιταριών

    ΥΛΙΚΑ για την ζύμη: 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα (χλιαρό),1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο,1 φλιτζανάκι του καφέ νερό, 1 φακελάκι μαγιά ,λίγο αλάτι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις (οσο πάρει μεχρι να μην κολλάει η ζύμη) για την γέμιση 300 γρ γκούντα τριμμένο, 250 γρ κρέμα γάλακτος, 1 μεγάλη συσκευασία μανιτάρια ,λίγο πιπέρι Ανακατεύουμε ολα τα υλικά για την ζύμη και προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.Την αφήνουμε για 20 λεπτά σκεπασμενη και την ανοίγουμε σε καλα με τα χέρια σε ταρτιερα 28 εκατοστών. Βάζουμε το μισό τυρί απλώνουμε καλα τα μανιτάρια και απο πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος κ λιγο πιπεράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει καλα...γυρω στα 40 λεπτά! Την τάρτα την δοκίμασα στην φίλη μου την Ολγα και της πήρα εννοείται την συνταγή!!
  2. Χαρά

    Κέικ μαρμπρέ με ελαιόλαδο

    ΥΛΙΚΑ: 1 Φαρίνα 1 & 3/4 της κούπας ζάχαρη 1 κούπα ελαιόλαδο 4 αυγά 1 & 1/4 της κούπας γάλα ή χυμό πορτοκαλιού 1 βανίλια ξύσμα απο ένα πορτοκάλι 3 κουτ.σούπας κακάο + λίγο γάλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε την ζάχαρη με το ελαιόλαδο στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,το ξύσμα και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν κρέμα.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε εναλάξ το γάλα (ή τον χυμό) με το αλεύρι και σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε το μέιγμα με μία μαρίζ ίσα ίσα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.Σε ένα μπόλ κρατάμε λίγο απο το μειγμα και προσθέτουμε το κακάο κ λίγο γάλα και ανακατεύουμε καλα.Ρίχνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα το μισό λευκό μείγμα προσθέτουμε το σοκολατένιο και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε κύκλους για να γίνει το σχέδιο, απο πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά.
  3. Χαρά

    Σοφία Παπά

    Γεια σου Σοφάκι μου με τα ωραία λικεράκια σου!!
  4. Χαρά

    Μπουγάτσα με τυρί

    ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο φύλλο κρούστας300 γρ. φέτα και 300 γρ. ανθοτυρο3 αυγά4 φλ. γάλα180 γρ σιμιγδάλι ψιλό50γρ. βούτυροαλάτι,πιπέριλαδι και λιγο βουτυρο για αλλειμα των φυλλων ΕκτέλεσηΒάζω το γαλα με το σιμιγδάλι σε ενα κατσαρολάκι και ανακατευω με σύρμα μεχρι να γίνει κρέμα ,τραβαω απο την φωτιά κ ρίχνω τα αυγα ,το βουτυρο και τα τυρια τριμμένα και ανακατευω καλα.Αλατοπιπερώνω και αφηνω στην ακρη να κρυωσει.Σε ενα ταψί στρώνω ακτινωτά τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα κ ρίχνω την γέμιση,διπλώνω οσα φυλλα περισσευουν και βάζω τα υπόλοιπα φύλλα παλι λαδώνοντας τα και γυρνώντας οτι περισσεύει κάτω απο την πίτα.Λαδώνω και το τελευταίο φύλλο και ψήνω στους 200 βαθμους μεχρι να παρει ωραιο χρώμα (γυρω στα 40-45 λεπτα)
  5. Χαρά

    Η πιο νόστιμη Φανουρόπιτα

    Υλικα: 1 φαρίνα κόκκινη1 κούπα νερό1 κούπα ζάχαρη1/2 κούπα λάδι2 κουταλ.του γλυκού μπαίικινχυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του1/2 πιάτο βαθύ καρυδόψυχα και σταφίδεςκανέλλα από πάνω στο χυλό πριν μπει στο φούρνοεκτελεση: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και απο πάνω πασπαλιζουμε με την κανέλλα.Ψήνουμε στους 150 βαθμούς περίπου 1 ώρα. Εγω φτιαχνω παντα την διπλη δοση για να βγαίνει φουσκωτή και μεγαλυτερη!!Τα καρύδια επειδη δεν μας αρέσουν τα αφαιρώ και προσθέτω λίγο κονιάκ (για να ειναι παλι 9 τα υλικά ) που μουλιάζω τις σταφίδες για λίγη ώρα να φουσκώσουν για να είναι παλι 9 τα υλικά Η συνταγή ειναι της Σπεράντζας Βρανά και κατα την γνώμη μου ειναι η καλύτερη Φανουρόπιτα
  6. 2 φιλέτα κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες1 κουτ.σούπας μουστάρδα4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδοφρυγανιά50 γρ παρμεζάνα τριμμένηχυμό απο 2 λεμόνιααλάτι ,πιπέριγια τα μανιτάρια500 γρ μανιτάρια πορτομπέλο1 μεγάλο γάλα εβαπορέ light1 κοφτό κουτ. σούπας κόρν φλάουεραλάτι ,πιπέρι1 σφηνάκι λευκό κρασί2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένοθυμάριΕκτέλεση Για το κοτόπουλο Πλένουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.Χτυπάμε τον χυμο λεμονιού με το ελαιόλαδο, την μουστάρδα το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί.(το λιγότερο 1 ώρα) Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το ψυγείο και το περνάμε απο την φρυγανιά και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που εχουμε στρώσει λαδόκολλα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά. Για τα μανιτάρια Καθαρίζουμε με ένα πανάκι τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.Τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι και προσθέτουμε το σκόρδο,όταν είναι έτοιμα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.Σε ένα ποτήρι κρατάμε λίγο απο το γάλα και δυαλύουμε μέσα το κόρν φλάουερ.Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, προσθέτουμε και το κόρν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με το κοτόπουλο και ρύζι Tip: Οσο κρυώνουν τα μανίταρια η σάλτσα πήζει πιο πολύ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΧΑΡΑ
  7. Χαρά

    Γαριδομακαρονάδα

    1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας500 γρ μεγάλες γαρίδες1 σφηνάκι ούζο300 γρ τριμμένη φρέσκια ντομάτα1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένοαλάτι,πιπέρι2 σκελίδες σκόρδο1 κουτ.γλ. ζάχαρη1 κουτ.γλ ρίγανημαιντανό Εκτέλεση Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες απο το εντεράκι αφαιρούμε και το κέλυφος αφήνοντας μονο το κεφάλι και την ουρά.Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνουμε και σωτάρουμε καλά τις γαρίδες προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις είναι έτοιμα σβήνουμε με το ούζο.Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ.Βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και προσθέτουμε στο τηγάνι τον πελτέ ,την σάλτσα,την ζάχαρη,την ρίγανη το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και 2 λεπτά πριν να είναι έτοιμα να βγάζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα με λίγο νεράκι απο αυτό που βράσανε και τα ανακατεύουμε καλα.Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας σε ένα πιάτο και απο πάνω βάζουμε τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με μαιντανό.ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΧΑΡΑ
×
×
  • Create New...